Rg2550 Drop D Ve Tel Değişimi

E

Episode13

Merhabalar ben floyd rose a epeyce yabancıyım en son Kadıköy'de Feridun abiye tel değiştirip bakımını yaptırdım.

Şuan eadgbe konumunda fakat ben tel değiştirip arada standart arada drop D takılmak istiyorum.

Bir arkadaşım teli sakın sen değiştirme ayarıyla falan oynama dedi Drop D ye de alamazsın dedi ya standart yada başka bir düzen seçip sürekli o konumda kullanmalısın dedi..

Ne yapmalı sizce?

10-46 elixir
 
Teli gevşettiğinde floydrose aşağıya inecektir. Buda tel yüksekliğine etki eder.Tellerin fredlere yapışabilir. Yada tam tersi D e göre ayarlatırsan; E ye çekmek istediğinde direk burgulardan akor yaparak ayar yapmaya çalışırsan buda flodyrose'u yukarı kaldırır tellerin eskisine göre fred tel arası mesafen fazlalaşır. Çok yönlü ayar yapılması lazım. İlk ekz yapmayı planlıyorsan muhtemelen olmayabilir.
 
Al ilk önce bi D ye korkma sonra köprü inerse( muhtemelen iner) köprü yaylarını simetrik olarak biraz gevşetirsin olur biter. Hani halledemeyeceğini düşündüğün acayip problemler çıkarsa o zaman geri e ye alırsın yayları eski konumuna getirirsin eski haline döner gitarın. sonra da bilen birine götürürsün gitarını.
 
Akşam deneyeceğim arkadaşlar zero köprü değil bendeki 2005 yada 2006 üretimi edge pro teşekkür ederim hepinize..
 
Eb yap akordu, köprü geri çekecektir kendini, sonra D'ye düşene kadar yayları gevşet. kurcalamaktan korkma, hiç bir şey olmaz.
 
Peki arkadaşlar tel hususunda bana kısaca yapmam gerekenleri yazar mısınız internette baktım ama farklı bir jackson gitarda farklı bir floyd rose varr değişik yapıyor anlamadım.

bana madde halinde kısaca özetlerseniz sevinirim..
 
dostum deneme ve yanılma yöntemi en güzel yöntem hem iyi kavrarsın hemde kendin birseyleri keşfettiğinde dahada zevk alırsın.. zaten tel degiştirirken gitara kalıcı bir hasar verebilecegini düşünmüyorum... benim kendi düşüncem bu.
 
Değiştirdim hacım kendim köprünün altına destek koydum..Sonra bütün telleri söktüm limon yağıyla bir güzel bakımını yapıp kuruttuktan sonra telleri taktım tek tek..

ama köprü havada kaldı.. ne şanslıymışım ki drop d ye alacaktım zaten ve drop d ye alınca köprü tam dengesine kavuştu :D Sanırım standart düzene geçtiğimde arkadaki vidaları gevşetmem gerek..
 
welcome on board
eger bundan sonra hep drop d ile kullanacaksan gitarini (ki hic sanmiyorum) biraz zahmet ile bunu yapabilirsin
ama yok ben sorna degistiririm tekrar standart tuninge geri donerim dersen
o an floyd rose dan kurtulmaya kesin karar vermis oldugun andir....
adami kahreder mahveder
bu durumda en iyi cozum ikinci bir gitar almaktir
 
teşekkür ederim d-tuna ya bakayım

arif hocam benim gibi anlamayan birisi için epeyce can sıkıcı floyd rose hele ki floyd rose u kullanmayı bilmeyip ona katlanıyorsan :D
 
Tavsiyem ;

Floyd Rose 'un çalışma mantığını araştır
Rg2550 'de floyd rose yerine ibanezin kendi köprüsü vardır, floyd rose'u öğrenince onu da rahatça kavrarsın
"D-tuna" köprü sabitlenmeden ya da en azından "dive-only" moda sokulmadan kullanılamaz. bunu da floyd rose'un çalışma mantığını kavrayınca anlayacaksın ;) gerçi d-tuna sadece floyd rose köprüde kullanılabilir.

ya da en temizi sat o gitarı bi tane sabit köprülü gitar bak :)
 
Geri
Üst