Gitar Sap Dışa Büküldü

Merhaba arkadaşlar gitarın sapı dışa doğru yani dışbükey ve sap ayarı gerekiyor gitarım akustik fakat alyanlarla bu ayarı yapamadım 2 tane alyanında ucu bozuldu ama sap içindeki vida hiç oynamadı ne yaptıysam hareket ettiremedim bulunduğum yerde gitar ustası yok iş başa düştü hatta yağ damlattım belki açılır diye oda işe yaramadı sizin fikirlerinizi bekliyorum bu konuyla ilgili daha önce başınıza böyle bir şey gelmişmiydi.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Arkadaşlar truss rod vidası sanıırm deforme oldu ve dönmuyor bu değişebilir mi ? Ne yapmam lazım bu parça değişebilen bir parçamıdır istanbulda yapablecek ustalar kimlerdir sonunda istanbula yollayıp yaptıracağım gitarı sanırım yardımcı olursanız seinirim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Kırıldığında boşa dönmez mi ama bunda hiç yerinden oynamıyor bir mm bile oynatamadım o yuzden okadar çok ugrastım ki çevirebilmek için sonunda vidanın içi aşındı.
 
sapın durduk yere dışa bükülmesi olacak iş değil. hiç truss rod la oynandı mı? ciddi iklim değişikliği oldu mı gitar için (kalorifer yanında bekleme vs gibi).
truss rod 'u saat yönünün tersine çevirmen lazım gevşetmek için. diğer türlü zorlarsan kırılmadıysa da kırarsın anladığım kadarıyla aşırı kasılmış truss rod içeriden
 
telleri yok şuanda gitarın eşiğini değişmiştim hafif bızlama oldu gitarda baktım sap ayarına ihtiyacı var yani sap ayarı yapacaktım fakat yapamadım hareket etmiyor truss rod iklim değişikliğide olmadı anlamadım neden oldu ama zaten truss rod vidasının içi eridi dahada çeviremiyorum
 
anladığım kadarı ile astarı yüzünden pahalıya gelecek.. Gitarın çok üst bir model değilse kurtarmayı dene. Ama Tabi değmez diyorsan gitarı göndermek için önce yeni bir gitar için bütçe ara.
 
Önce düzgünce sap ayarı nasıl yapılır onu bir araştır üstad, ardından da elini korkak alıştırma.

Bak şimdi, sap çubuğunun kafasını musluk gibi düşün ( hem vida adımı hemde dönüş yönü olarak) senin bu musluğu biraz açman gerekecek. Uzun zaman ayarlanmayan vidalar tozdan nemden vs tututkluk yapabilir.


Çubuk vidası yukarı bakacak şekilde tut ve musluğu açıyormuş gibi çevir.

Yani kısacası: doğru yönde birazcık zorla ;) (genç kız kuvvetiyle haa, delikanlı erkek kuvvetiyle değil)..
 
Bu fotografı nette buldum aynen böyle olduordaki vida

M1440003.jpg
 
telleri tak akort et. 1. ve son perdeye bas.. 8. fret demirine neredeyse değecek kadar bir boşluk olmalı teller ve fret arasında. senin dediğin durumda hiç boşluk olmaması lazım. eğer durum böyleyse vigiliante üstadın dediği gibi musluk mantığı güzel..
 
Teller yok diyorsun sap ayarı yapmaya çalışıyorum diyorsun o yüzden sordum. Zaten sıkışık olan sap vidasını dahada sıkmaya çalıştın muhtemelen ve vida başı dişlerini kaybetti. Yarım numara büyük alyanı geçirip çıkaracaksın o vidayı. Çıkaramassan telleri takıp o ayarla idare edeceksin, yapacak birşey yok.
 
Teller yok diyorsun sap ayarı yapmaya çalışıyorum diyorsun o yüzden sordum. Zaten sıkışık olan sap vidasını dahada sıkmaya çalıştın muhtemelen ve vida başı dişlerini kaybetti. Yarım numara büyük alyanı geçirip çıkaracaksın o vidayı. Çıkaramassan telleri takıp o ayarla idare edeceksin, yapacak birşey yok.
Şimdi dostum çok teşekkür ediyorum görüşlerin için fakat sıkmaya çalışmadım daha önce sap ayarı çok kez yaptım ama dış bukey oldu sap ve vida uzun sure hareket etmediği için paslanmış olablir sıkışıp kaldı ve hareket etmedi vidada bozulunca hiç hareket ettiremiyorum anlayacağın bu vidanın hareket ettrildikten sonra ya da bi şekilde bu sorun aşıldıktan sonra değişme olasılığı var mı sizce benim merak ettiğim önemli bir konu bu.
 
Geri
Üst