yeni başlayanlara neden kalitesiz gitar idealdir!!?

Amoremorte demiş ki:
Öncesini okumadım yazının ama düşüncemi söyliyim. Yeni başlayana kalitesiz gitar iyidir lafı son derece saçma bir söylemdir. Bütçeyi son derece dikkatli hazırlamak ve o parayla alınabilecek en iyi gitarı almak gereklidir. Gitarını sağa sola vurup düşürecek adam, 10 yıl çaldıktan sonrada aynısını yapar. Kaliteli gitar demek her şeyden önce yapımında belirli standartları sağlamış gitar demektir. Yeni başlayan için en önemli olan ise dimarzio humbucker tonunu değil, çaldığı notayı doğru duymasıdır. Piyasada barlarda çalıp gitarcıyım diyen ve akordu bile olmayan ne adamlar dinledim. Dandik gitarda akort sorunu olur, entonasyon sorunu olur ve yeni başlayan notaları doğru duyamaz ve öylece oturur gider. Bu nedenle son derece saçma bir savdır yeni başlayana kalitesiz gitar lafı. Bu demek değildir ki git 2000 dolara bir gibson al! Bilen biriyle gidilmeli ve bütçeye en uygun gitar alınmalı. Gerekirse distortion pedalı olmasın ama gitar güzel olsun.

Hay ağzını yiyim (mecazi anlamda :D ) tam düşündüklerimi özetlemişsin. Benim üstad bir arkadaşım da ben ilk gitarımı alırken öyle demişti, bütçeni zorla ve paranın yettiği en iyi gitarı al.
 
tam tersi kesinlikle zıt düşüncedeyim;

gitar dersi veriyorum ve öğrencilerie kesinlikle ucuz gitar aldırırım önemli olan o bastıgı notanın c yada d# olması değildir önemli olan melodiyi ona göre bulmasıdır.zaten parmak veezgilerin bütünü oturdugunda gitarı çalan kişi aletinin akort kaçırmaması için türlü yönetemler geliştirir öyle şeyler gördüm kü şaşarsınız ama çok güzel bir şey yaptıkları gitar çalanın oyuncagı olmalıdır her türlü şeyini kurcalamalıdır keşfetmelidir.hatırlatırım gitarı elinize ilk aldıgınızda teller kopacak diye hepimiz dokunmusuzdur ama şimdi gitarları birbirimize atarız havada bend yaparız:D abartıyorm biliyorum da yani sonucta neyin ne oldugunu öğrenmişizdir.su an floyd rose gitarı olup da tellerini değiştiremeyen kişi saısı yüzde 60 ın üstünde daha bir çok şey sıralarım ama net ve kesin tavsiyem ucuz alın action ayarı yüksek olmasın cızırdama olmasın yeter gerisi tefarruat
 
Bence sacma. Ilk araban olur bakmasini bilmezsin yagini deistirmeyi gecistirirsin oraya buraya degdirirsin o yuzden kotu bisey alirsin...

Ama bu gitar.. Ne olabilir ki yani.. Basina ne gelebilir ki.

Ben sahsen kuzenimden bana kalan 85 Gibson Les Paul Custom la basladim gitar calmaya. 12-13 yildir caliyorum. Sonuc? Hic bisey. Dandik gitara harcamadigim 100-200 dolarim cebimde kaldi bi de. heh...
 
En azından şuda olabilir bakın, Cort bence fiyat performans olayını cok güzel başaran bir marka, arkaşa daha yeni elektro gitar aldık cok arastirdik vs, en son cort g254 aldık, cilli gibi gitar valla ..Aldım elime denedim taş gibi gitar, ama eminim o fiyata bir ibanez alınsaydı cok kötü olacaktı , o yüzden fiyat performans kesinlikle cort, yeni başlayacaklarada aynı şekilde.
 
doominsert
İlk gitarım Washburn N1 idi, fena da alet değildi ama ne zaman ki Cort Neil Zaza aldım elime o zaman ulaaan gitar buymuş be ben ağaç çalıyormuşum dedim. Daha ayrı bir keyif almaya başladım.

jacksonke1
Zaten ucuz değil kalitesiz gitar başlık. Kesinlikle Cort'un çok iyi modelleri var. Ben de şu anda Neil Zaza var ve RG2550 aldım Zaza'yı satarım diye ama 2-3 hafta sonunda zarar ederek RG'yi aynen şutladım. Zaza dediğin de 1300TL'lik bir gitar çok da öyle üst fiyat sınıfı sayılmaz.
 
şimdi benım tarzım barış akarsu cem karaca veya barış manço benım nasıl bir gitar kullanmam gerek bana en iyi hangisi olur çok pahalı olmaması şartıyla zaten ben yenı başlayacağım siz bana birşey önerin ben daha sonra gitarist bir arkadaım var onunla gidip bakıcağız ok sizden yardım bekliyorum benı dınledığınız için çok saolun ayrıca öğrenmesi çok zormu ellerin karışması gibi bi durum oluyomu ilkten hangi tele vurduğunu nerden anlıycan ki
 
Arkadaşım gitar çok kişi çaldığı için kolay gözüken, ancak aslında adam gibi çalınması o kadar kolay olmayan (en azından bi mızıkaya göre :)) bir enstürman. Şimdi sen hangi tele vuracağım muhabbeti yapma. Bi iki akor öğrenip onlarla şarkı çalmaya da çalışma, hocan ne öğretiyosa, neler gösteriyorsa onları yala yut. Yoksa akor basan ama gitar çalamayan biri haline gelirsin. Bi tavsiyem de yılma. Dediğim gibi zor bi enstrümandır. Kolay gelsin.
 
yeni başlayan gitarı sağa sola vurur tutma becerisi bile olmaz gidipte kalite bi gitarın boyalarını dökmektense..zaten yeni başlayan gitarın sesini yada tonunu düşünmezki.basabiliyormuyum diye düşünür.aynı tonu yakalamaya çalışmak bi sonraki evredir.bence mantıklı dandik gitarla başlamak.
 
edved demiş ki:
yeni başlayan gitarı sağa sola vurur tutma becerisi bile olmaz gidipte kalite bi gitarın boyalarını dökmektense..zaten yeni başlayan gitarın sesini yada tonunu düşünmezki.basabiliyormuyum diye düşünür.aynı tonu yakalamaya çalışmak bi sonraki evredir.bence mantıklı dandik gitarla başlamak.


Aynı ton sadece iyi gitarla yakalanmıyor ki sırf ton için iyi gitar alınsın.Bunun klavye rahatlıgı var vs vs..Dandik gitar kötü anfiyle birleşince bi de, insanı gitardan sogutacak bir ses veriyor.Parası varsa en iyisini almasın tabi ama orta derece bir gitar alsın.Zaten insanlar da bunu belirtmiş genelde.
 
abı yanı gitarı taşımak öğrenilen birşey mi acaba diye sormak istedim simdi yanı adam kotu kullanacaksa 5000 dolarlık gıtarı da kotu kullanır o yuzden yanı yenı gitara baslarken dandık almanın nedenı bu olmamalı. hanı belkı emın değildir sadece denemek ıstıyordur o zaman tamam dandık gıtar alınsın ama onun dısında adam eminse parası da yetiyorsa bence gayet de iyi bir gitar almalı ki gitarla arasında bağ oluşsun onu elinden bırakamasın çalsın gelişsin.
 
Evet yanlış bir düşünce bence de. Öyle diyenler, sanırım yeni çalmaya başlayanlar ilk heves bittikten sonra çalmayı bırakırlarsa paraları boşuna gitmesin diye düşünmüşlerdir. Ama çalacak olan kişi yeteneğine güveniyorsa bu işi devam ettirirm diyorsa en kalitelisiyle bile başlayabilir. Sonuçta bu işi ciddi olarak devam ettirenler bir süre sonra orta kalitedeki gitarlarını beğenmeyip değiştiriyorlar. Bu bir gerçek
 
ciyzis_kirayzs demiş ki:
abı yanı gitarı taşımak öğrenilen birşey mi acaba diye sormak istedim simdi yanı adam kotu kullanacaksa 5000 dolarlık gıtarı da kotu kullanır o yuzden yanı yenı gitara baslarken dandık almanın nedenı bu olmamalı. hanı belkı emın değildir sadece denemek ıstıyordur o zaman tamam dandık gıtar alınsın ama onun dısında adam eminse parası da yetiyorsa bence gayet de iyi bir gitar almalı ki gitarla arasında bağ oluşsun onu elinden bırakamasın çalsın gelişsin.

abi yok ben ilk gitar çalmaya başladığımda gitarı ne şekilde bıraksam daha az zararlı olur yada işte bu şekilde koyduğumda burası çizilmez diye bi bilgim yoktu ve ilk gitarımın üzerindebirçok çizik vardı.çalarken ani bir dönüş yaparsınız biryere çarpar çat diye dökülür boya.ama bi sonraki gitarımda hiç birşey yoktu.gitar çalan biçok insanın ilk gitarında vardır illa birkaç dökük yer.para olsa tabiki kim istemez iyi gitarla başla birşey olursa yeni al..
 
iki ay sonra sl-3 + cube 20x alarak başlamayı düşünüyorum dandik gitar ucuz kombinasyon insanı gitardan soğutuyor(kendimden biliyorum) yıllar önce oscar shmidt marka bir gitarı vcd ye bağlayarak çalmaya çalışıyordum o kadar iğrenç bir tonu iddaa ediyorum dünya üzerinde başka bir aletten alamazsınız amfi alacak,gitar değiştirecek paramda yoktu kursada gidemiyordum ve öylece kaldı gitarımı hiç bir yerede çarpmıyordum boyası falanda dökülmemişti zaten yeni başlayan biri oturarak çalar yani çalarken bi yerlere vurması oldukça zor olsa gerek taşırkende hardcase olursa sorun olmaz heralde. bende bu sonbahara gitara yeniden başlamak istiyorum imkanımda varken abd den jackson sl-3 alıcam tr dende + cube 20x amfi alıcam birde kurs ayarlayabilirsem süper olucak diye düşünüyorum bilmiyorum yanlışmı düşünüyorum.

ama yeni başlayacak olanlara vcd denen aletten uzak durmalarını mutlaka bir amfi almalarını öneriyorum.
 
Yeni başlayana kalitesiz değil, ucuz gitar iyidir. Tabi zenginseniz gidin en pahalısını alın. Ama orta halli bir türk vatandaşı gibi ay sonunu bile zar zor denk getirebiliyorsanız, ileride hevesinizin kaçması, ya da yeteneksiz çıkmanız gibi ihtimalleri düşünerek :) ucuz bir gitarla başlamak iyidir. Ha bir de şu sebebi var, insan enstrümanda kendini geliştirdikçe, zamanla onunla ilgili bütün fikirleri de değişir. Dolayısıyla bi sürü para bayılıp bir V kasa bir metal gitarı aldıktan sonra, "ya ben bunu niye aldım, ben cazcı, bluescı adamım, hay allah" diyeceğiniz neredeyse kesinken, bari ilk gitarınız ucuz olursa çok zarar etmemiş olursunuz. Şimdi bana demeyin iyi gitarın ikinci el piyasası iyi olur filan diye, o dediğiniz olmaz. Çünkü türkiye'de ikinci el piyasası yok, inanmayan girsin alım satıma baksın. Açılan her ilana yazılanlar hep aynı "param olsa da alsam, ah bu fiyata kaçmaz ama" bilmemne. Kimsenin bişey aldığı yok. Ucuz olanlar gidiyor daha çok.

O yüzden yeni başlayanlara "kalitesiz değil", ucuz gitar iyidir. Kendinizi sınarsınız, bakarsınız, karar verirsiniz yolunuzu ona göre çizersiniz. Baktınız virtüöz oluyorsunuz :) o zaman en pahalısını alırsınız.
 
arklar bence yeni başlayanlar için ucuz dandik gitar alma mantıgı çok gereksiz diye düşünüyorum istedigin sesi alamıyıncada calan kişi bende problem var yetenegim yok diye gitardan soguyo burda satıcıların çok büyük rolü var. Gitar calmayı bilmeyende gitar satıyo maksat ticaret mantıgındalar. İstedigi tarzda degilde gitarın cıkardıgı sese göre tarz arayışına giriyolar sonra :D:D
 
genelde mecburiyettendir ucuz bi gitarla başlamak... bu öğrenci halimle ne kadar kaliteli bir şey alabilirim ki?!...
 
aslında mecburiyetten değildir.Pahalı gitarlar spesifik özellikleri yüzünden farklıdır ve bu özellikler çoğu üst modelde farklıdır.Yeni başlayan hangi spesifik özellikleri istediğini bilmediği için ucuz ve en basit yani spesifik özeliiği çok olmayan standart gitarla başlaması daha mantıklıdır.Böylece ilerde ne istediğinin farkına varıp yeni gitar aldığında ilk gitarından çok zarar etmemiş olur.Zaten başladıktan kısa bir süreden sonra bile zevkleri büyük ihtimalle değişeceği için ilk gitarı alırken daima kullanıcağı bir gitar alabilicek olması " teorik "olarak imkansızdır.
 
Geri
Üst