Telecaster Ve Single Humbucker

Kendi telecasterimde bir ara Hot Rails denemiştim. daha fazla bass ve mid hale geliyor tonlar gibson a yaklaşıyor.
ama ben klasik tele soundunu daha çok sevdiğimden stok manyetiğime geri dönmüştüm.
 
bellamy veya tom morello da gibson tipi bir gitar yok, morello tam tersi strat bir gitar kullanıyor ama tek gitarı yok. temelde 2sinin de tonu tiz-mid arası, 2sinin de tonu gibsondan alakasız. bellamy tamamen custom bir gitar serisi ve birton efekt kullanıyor. morello ise grubuna göre değişen birçok gitara ve bir tona sahip yine. bunların yanısıra gibsonın karakteristik tonları bambaşkadır. desen ki slash tonu istiyorum, tamam gibson al derim ki ona bile modifiye lazım ama saydığın gitaristlerde temel bir gitar tonundan çok feci halde efekt mevcut. bence önce tam olarak ne istediğine karar ver. tavsiyem sevdiğin 2 gitaristin gitarlarını ve manyetiklerini ve hatta ekipmanlarını internetten araştırıp ayrıntılı incelemen. bana sorarsan telecaster modifiyesiyle üstteki 2 gitaristin tonuna yaklaşırsın.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
İkisinin de bütün ekipmanlarını biliyorum onun için sordum zaten.Matt Bellamy daha Hugh Manson'a gitarlarını yapmadan önce normal gitarlar kullanıyordu ve kullandığı gitarların içinde(2000 yılı zamanı) Gibson Les paul Dc lite,hatta bir adet squier telecaster var (Muse-Showbiz live independent days 2000 diye aratırsanız çıkar) Ben onun için yazdım.
 
bellamy'nin kullandığı les paul bile standart bir les paul tonlarını içermiyor :) o sebeple gibson filan alırsanız mutsuz olabilirsiniz, bence telecaster'ı modifiye etme yoluna gidin. işin gerçeği olay gitar ile de bitmiyor. yani arada birton efekt pedalı, farklı pre-amp kabin var.
 
telecaster'a uygun single humbuckerlar mevcut bu arada, köprüye bir tane almanız yeterli olur. genelde çoğunluğu uyar. en basitinden morello'nun kullandığı manyetiklere bakabilirsiniz.

amfi, prosesör vs ne var elinizde?
 
Bunları da bulmak zor ya.Mydukkan da sürekli ürün temin edilemiyor diyor.Neck pick-up var şu an ellerinde ama diğeri ne zaman gelir bilmiyorum
 
kıvılcıma mutlaka sor. yeni partileri geliyo bu aralar bildiğim kadarıyla.
hiç olmadı, ebay'den bu setleri getirmek de çok ucuz ve kolay olur.
 
Geri
Üst