BasGitar Ses Kartı Arasına Pre-Amp Gereklimi ????

E

erhanbasol

Merhaba arkadaşlar....öncelikle şunu söyliiim bas ve davul kayıdı yapmak istiyorum...davul kayıdı derken yanlış anlamayın fruityloops gibi bir program kullanıcam..gelelim bas kısmına :) ses kartı olarak M-Audio düşünüyorum speaker olarak ise edirol MA-20D ... ancak kafama bişey takıldı...bas gitarı pc'ye bağlamadan önce bir Pre-Amp'a ihtiyacım var mı?
eğer varsa M-Audio Audio Buddy işimi görür mü? son bir soru ,birde efekt problemi var...M-Audio da efekt varmı?... :) olması lazım yaw oyuncak denilen Audigy'de bile var (gerçi softwere mi bilmiyorum ama)
ÇOK TEŞEKKÜRLER......
 
erhanbasol,

Bahsettiğin ekipmanla tecrübem yok, bütçenide bilmiyoruz ama 20-30$ lık bir DI box sorununu çözer gibime geliyor.

Dandik bir preamp alacağına bir DI box al, hatta behringerin gitar için olan DI boxını al, üzerinde 4x12 kabin simülatörü de mevcut bir çok yerde kullanabilirsin böylece.
 
Var, Dark-Saga doğru olanı yazmış. Yaşayacağın en büyük problem empadians uyumsuzluğu. Bunu halletmek için bir D.I. Box yeterli.

Öte yandan derdin bas gitar tonu ise, mic preamp yerine bas için sevdiğin bir preampliyi, multieffects'i vs kullanabilirsin.

Ama mikrofonlarla da işin olacak ise D.I. Box yerine bir mic preamp alman daha uygun. D.I. box'un göreceği işi mic preamp de görecektir.

edirol MA-20D ve Fruity flnfln dan uzak durmanı öneririm :) Vereceğin parayı hakketmiyecek aletler/software.
 
Geri
Üst