Ikinci El Gitar Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz

gerçekten çok güzel çok bilgilendirici bir konu olmuş ama tüm bu kontrolleri yapmak çok zaman alır satıcıyı da isyana getirip satmıyorum dedirtebilir :D
 
yapıcı ve faydalı bir yazı olmuş hemen hemen her noktaya değinilmiş,atlanmamış bunların yarısına bile bakmıyorum ben açıkcası bir de elimizde tornavida ile gitsek adama çoğu kişi elletmez kırar döker bozarsın diye hele Türkiye'de.. :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Woody: mesafeler eşit olacak,

Sinmara: abi daha sonradan 200-300 ödemekten yeğdir ;)

Halilpazarlama: 12 den vurdun abi :)

Van halen: abi artık adam kızmayacak ona, sakladığı birşey yok ise neden çekinsin dimi ;)

Cabwaystar: hem klasik akustik hemde marka marka dikkat edilmesi gerekenleri sıralayacağım, ağır ve derinden gidiyoruz :)

Vakit ayırıp okuyan herkese teşekkürler..devamı gelecek
 
çok kral bilgiler valla :) misal ben gitar aldım denemeden bakmadan fretlerde yükselme olmuş galiba, entonede rezil durumda gerçi hepsi yapılabilir bunların bakıcaz bi hal çaresinede, önemli olan işin içinde daha büyük hilelerin olması . Elden alınmalı konusuna aksine denemeden çok gitar almış biri olarak tekrar vurgulamak istiyorum. Eline sağlık Fatih abi devamını bekliyoruz :)
 
" İşte bu yüzdendirki ilk dikkat edeceğimiz şey bizzat "satıcı" dır. "

Yazınızın başında ilk önce bu ibareyi vurgulamış olmanız dikkatimi çekti ve hoşuma gitti doğrusu, bilinçlendirici ve faydalı bir yazı, teşekkürler.
 
Baştan anlatayım. Yıllar önce kendi gitarımı alırken bahsettiğiniz şeylerin hepsine dikkat ettim. Fakat ince mi teli 8. perdede ve kalın mi teli 6. perdede cızlama yapıyor. Köprüyü yükselterek veya truss rod'la oynayarak bunu giderebilirdim ama genel itibariyle ayarlardan memnun olduğum için pek dokunmak istemedim. Cızlamanın sebebini inanın ben de bilmiyorum. Bilsem bu hatayı en kolay şekilde gidermeye çalışırım.

Gitarım Epiphone Les Paul Standart ve yazınızda bahsettiğiniz "Epiphone'larda yaygın olarak görülen elektronik aksamla ilgili sıkıntıları" ben de yaşadım. Şu an o konuda bir sıkıntım yok ama yazımda belirttiğim fret'lerdeki cızlama az da olsa canımı sıkıyor.
 
ya alım satımda okuyordum da şimdi iyice sinir oldum :) tamam satıyorsun gitarı illa ki öveceksin ama düzgünce öv.

gitarım meksika üretimidir ancak amerikan ile hiç bir farkı yoktur... gitarım çin üretimidir fakat birçok jpondan iyidir ... gitarım 2008 üretimi şimdi böyleleri yapılmıyor...

tamam arakdaşlar gitarınız size göre çok güzel olaiblir ama meksika ise meksikadır amerikan üretimi ile kalite farkı vardır bunu kabullenin... çin üretimi ise japoyadaki fabrikadan çıkandan daha iyi değildir... 2008 üretimi ise günümüzde de böyle gitarlar üretiliyor(%99 gitar için geçerli)...
bahsettiğiniz gitarlar nerede üretildi ise o standarttadır , sizin için süper ötesi süpersonik bir gitar olabilir ama gerçek budur.
saygılar.
 
Peki gitar denendikten ve sıkıntı çıkmadıktan sonra.Eve gelindiğinde bir aksaklık çıkması mümkün mü?
 
gitar bu her türlü sıkıntı çıkar bugün ya da yarın. sıfır alsan bile çıkar.

ikinci el arabanın nasıl döşemelerine paspasına vesaire bakıyorsanız bunda da önce fretlere bakacaksınız aşınma var mı yok mu. gitar denerken şov yapmayın bildiğim şarkıları bi çalıyım da offf satan adamın aklını alırım düşüncesini bir kenara bırakın. gözle baktıktan sonra bütün perdelerden bütün tellerde tek tek 0 dan 24e kadar ses alın, tiz telleri bendli deneyin tekrar. klavyeye alt eşikten bir göz atın yamukluk var mı diye...

sonra amfiye taktıktan sonra bütün switchler potlar, biraz tremoloyu kurcalayın akord aynı mı kontrol edin.

bitti gitti.

"ya hojam ben gitarı aldım da floyd rose'da telleri tutan minik küpün biri çatlamış geri iade edicem" demeyeceğinize göre çok da takmamak lazım. her şey hallolur.
 
Geri
Üst