Mixer - Ses Kartı Ve Pc Bağlantıları Hakkında

  • Konuyu açan solistmusic
  • Başlangıç tarihi
S

solistmusic

Merhabalar, evimde ufak çapta bir homestudio var. M-Audio Fast Track Usb 2 ses kartı , Kurzweil aktif monitör hoperlorler , midi klavye vs. Ancak şimdi bir mixer alacağım ve nasıl bir mixer almam gerektiğine karar veremiyorum. Uygun fiyatlı bir mixer alıp, mixer - ses kartı - pc arasındaki bağlantıyı nasıl yapabilirim? Ses kartımda böyle bir giriş bulunmamakta. Ses kartımı da değiştirmem gerekiyor mu? Yoksa yalnızca bir mixer alarak bilgisayara bağlantı yapabilir miyim? Cevaplarınızı bekliyorum, teşekkür ederim.
 
Fire wire' lı yada usb' li bir mikser alırsan eğer, sequencer' ın input ' unu mikser, outputunu da M-Audio olarak seçebilirsin. Digital formasyonu olmayan bir mikser alırsan eğer, mikserinin out' unu ses kartının in 'ine girebilirsin. Tabi bunlar düşük bütçeli seçenekler. A/D kartlı bir mikser alıp ses kartının adatına da girebilirsin. Tabi ses kartını değiştirmen gerek.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Aslında benim amacım ses kaydı değil, ben radyo programı ve seslendirmenlik yapıyorum. Yani yayın sırasında mixere ihtiyaç duyuyorum, M-Audio fast track 2 ses kartına da stereo giriş yapamadığım için ses kartımı değiştirmem gerekicek sanırım. Peki ne önerirsiniz abiler, yani mikrofon - mixer - ses kartı ve pc bağlantısını yapabilmem için neler almam gerekir.
 
Bende Doğan Tv Center' da çalışıyorum. Biz burada broadcast için electro voice re20 kullanıyoruz. Hem uygun fiyatlı hemde çok yeterli bir mikrofondur. Hatta Thom Yorke bile kullanıyor bu mikrofonu provalarda.

Tabi hybrid bağlantıları için miksere ihtiyacın olacak. Gerçi çok kanallı bir ses kartıda çözer işini. Fakat pratik olmaz. En az iki balanslı inputu olan ses kartına ihtiyacın olacak. İhtiyacına göre 8-16 kanal mikser alabilirsin. Yukarıda anlattığım kombinasyonlarda da kullanabilirsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Çok teşekkür ederim. Öyleyse ben iki balanslı ses kartlarına bakıcak. Aslında 2 kanal mixer bile yeter bana, aşırı profeyonel olmasına gerek yok. Şimdi araştıracağım teşekkür ederim tekrar.
 
Öyleyse piyasada 2. elde 100dolarlık 2 kanallı behringer mixerler mevcut, onlardan alabilirsiniz. re20'i thom yorke direkt broadcast konserlerde kullanıyor bu arada. :) radyo çok profesyonel değilse, samson q7 alabilirsiniz.
 
merhaba.2012 tarihli bu tartışmaya katılmak zorunda kaldım.bir harici ses kartı almak istiyorum.elimdeki yamaha usb olmayan mıxeri o ses kartına girmek istiyorum.amacım kayıt almak değil yayın yapmak.dsp li bir ses kartı almak çok pahalı.mıxerdeki özellikleri kullanabilmem için enstüman girişi 48 phantomlu girişe ve artı mıxeri girebileceğim bir ın e sahip bir ses kartı tavsiyeniz varmı.yeni sattığım m audıo ses kartının ens.girişinden faydalanıyordum.ben ses kartının arka tarafında yeralan out gibi bır IN e sahip ses kartı arıyorum.bütçem 900 tl .saygılar
 
Yayın yapmak için kaç kanal gereksimizniz var?
Eğer 2 kanal işinizi görüyorsa ve kayıt yapmayacaksanız Profesyonel bir ses kartına ihtiyacınız yok.Onboard ses kartınızdan faydalanabilirsiniz. Mixer üzerinde zaten 48v besleyen preamp bulunur.
 
Onboard ses kartları zaten 24 bit çalışırlar, ki sizin konu ile ilgili olarak ne beklediğiniz hususunda bilginiz olmadığını düşünüyorum. Hiç birşey fark etmeyecek bir değişim için boşuna harcama yapacaksınız. Kolay gelsin.
 
ben muzik yazılımları konusunda bır arayısta degılım.fl kulanıyorum.ve kayıt alma konusunda bır sıkıntım yok.sam broadcaster için fazla malıyetlı olmayan bır sıstem kurmak ıstedım.bu sebedten mıxerın mıkrofana ve enst.verecegı efektlerden faydalanmak amacındayım.ses gecıkmesıne sahıp olan ses mıxerını alacagım ses kartı uzerınden kullanmayı dusunuyorum....ne aradığımı bılıyorum..ona ulaşma konusunda teknık ve bılgı acıdan yetrsız olusum bır ayıp degıl,,suçta degıl.cahıllık hıç degıl...yınede tesekur ederım
 
Mixerin vereceği efektler ile ses kartının alakası nedir? bunu çözemedim. "Ses gecikmesine sahip mixer " Diye bir şey mi var?
Siz ne marka bir mixeri hangi yöntem ile ses kartına asapte etmekten hangi giriş çıkış portları ile bağlamaktan söz ediyorsunuz ? Bu forumda nedense insanlar yeterli açıklama yapmadan, eksik, hatalı bilgi vererek yardım aramaya çalışıyoırlar. Gelenek haline geldi bu iş.
 
Son düzenleme:
BEYEFENDİ..ayrıntılı yazdım..zaten ilk yazdığımda size katıldığımı ve ne yapmam gerektiğini anladığımı belirttim.eğer yanlış yere yada bir sayfaya üye olduysam özür dilerim......ses gecikmesinin mıkserden değilde pc den kaynaklı olduğunu bilmekteyım....
mikserin devrelerinde sesin gecikebilmesi için bir mesafe varsa bunu insan kulagının algılamayacagını biliyorum )))..her neyse..benden bu kadar..tekrar söylüyorum kolay gelsin
 
Eğer yardım istiyorsanız; önce yazacaklarınızı anlaşılır bir şekilde noktalayın. Söyledikleriniz ile ne ifade ettğiniz malesef anlaşılmıyor, her şey biirine karışmış durumda. Bir bütünlük ve neden - sonuç ilişkisi kurarak durumunuzu açıklayın. En son lütfen yazdığınızı tekrar okuyun, sonra paylaşın. Bu şekilde bırakın bu forumları, herhangi bir yerde de yardım alabilmeniz mümkün olmaz. Sizin özen göstermediğiniz bir iletiye kimse özen gösterip yanıt vermez.

ses gecikmesinin mıkserden değilde pc den kaynaklı olduğunu bilmekteyım....
mikserin devrelerinde sesin gecikebilmesi için bir mesafe varsa bunu insan kulagının algılamayacagını biliyorum ))).

.ses gecıkmesıne sahıp olan ses mıxerını alacagım ses kartı uzerınden kullanmayı dusunuyorum
 
Eğer yardım istiyorsanız; önce yazacaklarınızı anlaşılır bir şekilde noktalayın. Söyledikleriniz ile ne ifade ettğiniz malesef anlaşılmıyor, her şey biirine karışmış durumda. Bir bütünlük ve neden - sonuç ilişkisi kurarak durumunuzu açıklayın. En son lütfen yazdığınızı tekrar okuyun, sonra paylaşın. Bu şekilde bırakın bu forumları, herhangi bir yerde de yardım alabilmeniz mümkün olmaz. Sizin özen göstermediğiniz bir iletiye kimse özen gösterip yanıt vermez.
 
Geri
Üst