Çingeneler Zamanı

bu filmi izleyen varmı bir ara çok istememe rağmen izliyememiştim daha sonrada aklımdan çıkıverdi bir zamanlar çok büyük patırtı kopardığını biliyorum çok başarılıymış fragman larını izledim defalarca soundtrack ini dinledim ama filmi yok heuehe bu arada soundtrack inede hastayım .çok güzel gerçekten bu filmin orjinal ismi ne
 
Hayatım boyunca izlediğim en güzel film diyebilirim.
Orjinal adı: " Dom za vesanje " 1989 yapımı ve Emir Custirica'ya 2 ödül (Cannes-en iyi film, İsveç-en iyi yabacı film) getirmiş bir yapım.
Konusunu herkes biliyor sanırım, telekinetik güçleri olan çingene Perhan para kazanmak için Ahmed ile beraber İtalya'ya gider... (Hayatta film eleştirmeni olamam herhalde)
Neyse işin ilginç yanı oyuncuların hiçbirinin profesyonel olmaması buna rağmen şahane oyunculuklar çıkarmaları.
Filmde Perhan'ı canlandıran "Davor Dujmovic " 99 yılında depresyona girip intihar ediyor.Ve bunu öğrendiğim vakit de benim bu adamla birgün, bir yerde, bir şekilde buluşup içki içme hayallarim suya düşüyor.
İzlemeyenler, bir film nasıl olur merak ediyorlarsa izlesinler.
 
emir kustrtica ve yine ona yakışır bir film ilk izlediğimde çok küçüktüm sonra tekrar tekrar izledim.
zaten oldum olası çingenelere karşı bir sempatim var. müzikleri yaşayışları. çingeneler zamanı da hayran bırakan filmdi,öyle ki müzikleri türk şarkıcılar tarafından türkçeleştirilmişti...
hıdırellez adıyla sezenaksu yapmıştı küçüktüm yine o zamanlar ve tekrar tekrar dinelrdim ve oya bora diye bir grup da başka bir parçayı türkçeleştirmişti. biz dünyayı çok sevdik ölüm bizden uzak osun aşık olduk yüreklendik kader bizden yan dursu diye....
yıllar sonra da mercan ded hıdırellez'i yapmıştı tekrardan ve heposşinden daha üzel bir etki bırakarak. yani shifty müziklerini beğenmekte oldukça haklısın.
filme gelince zaten çok güzel scarface ve benzeri konulu filmler gibi yoktan varolma, kötü işi yapan iyi adam ve yükselişini para kazanışınını ve kabarışını anlatan fakat ardından aşkını yitişini bitişini anlatan birfilm ocukluğundan ölümüne ve ardından oğlunun ölünün gözlerine konulan altını çalmasıyla biten sahne o kadar güzeldi ki.. çingene işte çingenedir hayat aynı şekilde devam eder aynı şekilde ilerler biter... dakikada b
r ağlamıştım o filmde....
 
tek kelimeyle mukemmel bır fılmdı..ozellıkle kızın olum sahnesındeki(kusura bakmayın kızın adını hatırlayamadım)muzık,olayı cok derınlestırmıstı..cok etkılenmıstım,cok aglamıstım..ızlemeyenlere mutlaka onerırım..fılmın muzıklerı de ayrı bı guzeldı..
 
way be bu filmi pek izliyen olduğunu sanmıyodum ama çok sevindim şimdi..

ben de sizlere katılıyorum çok güzeldi ve özellikle müzikleri müthişti...
 
ben de ilk kez okulda izlemiştim.millet hiçbir şey anlamamıştı hatta bazıları sıkıntıdan sınıftan çıkmışlardı ama ben sonuna kadar izlemiş müziklerine hasta olmuş ve acayip etkilenmiştim.zaten sonunda da ağlamıştım filmin, dünya çok boş gelmişti o an...
 
paculi demiş ki:
tek kelimeyle mukemmel bır fılmdı..ozellıkle kızın olum sahnesındeki(kusura bakmayın kızın adını hatırlayamadım)muzık,olayı cok derınlestırmıstı..cok etkılenmıstım,cok aglamıstım..ızlemeyenlere mutlaka onerırım..fılmın muzıklerı de ayrı bı guzeldı..

kızın adı 'azra'ydı :) ya ne güzel filmdi!!hayatımda en sewdiim filmlerden biridir.. müzikleri mükemmeldi.müzikleri yapan goran b... die biriydi :) soyadı neydi be o adamın unuttm sezen aksuyla da bayağı güzel şeyler yapmışlardı.. ne diim mükemmel bi film!
 
çingeneler ne ilginç insanlar,zor anlarda bile gülümseyebiliyorlar,hayata bir yerlerden tutunabilme gücünü hiç kaybetmiyorlar dedirten bir film..ne zaman izlesem gülsem mi ağlasam mı bilemem film boyunca ki tekrar izleyebildiğim nadir filmler arasındadır..izlerken sende filmin içine girip onlardan biri olmayı istiyorsun..
 
en az bir senedir elimde bu film ama hiç izlemeye elim gitmedi nedense başka başka filmler hep yüzlerce film izlemişimdir ama buna sıra gelmedi ama sanırsam şimdilerde izliyeceğim..buradaki övgülerden dolayı canım çekti bir an..bu arada Arizona Dream tavsiye ederim herkeslere :)
 
Geri
Üst