ring 2

*İzlemeyenler de okuyabilirler.

Şöyle bir durum var ama hepimizin üzerinde. Artık Samara'nın göründüğü her karede bir şeyler olacağı bilincindeydi Ring 1'i izleyen izleyici. O yüzden korku öğeleri ne kadar etkileyici yapılmış olursa olsun psikolojik açıdan bir rahatlama vardı seyircide ( Eyvah Samara göründü şimdi kesin bir şeyler olur, birileri ölür v.s. gibi )

İkincisi Nakato oldukça başarılı bir yönetim sergilemiş. Işık, Kamera, ses ve diğer teknik olaylar açısından daha iyi bir filmle karşılaşmadım diyebilirim ( Tarantino hariç :D ) Yönetim ve oyuncu kadrosu gerçekten başarılıydı. Gerçekten hepsi rollerinin hakkını vermişti bana kalırsa. Hele Aden rolünde izlediğimiz küçük çocuğun mimikleri ve değişimi harikaydı.

Konuya gelince evet her zaman şunu söylerim. "2. si 1.sinden güzel olan tek şey Unforgiven 2'dur." Yani zaten eğer bir filmin ikincisi çekiliyorsa ( ve eğer bu film herhangi bir üçleme, dörtleme v.s. değilse) zaten ilk filmden daha iyi bir şeyin ortaya çıkacağını beklemek hayal kırıklığı yaratır.

Bana kalırsa zaten bütün olan 1. filmde bitmişti. Ta ki Samara'nın tvden tekrar geri çıkmasına kadar. Elbet ki ikinci film de aslında bitmiş olan bir olayın üzerine yeniden yazıldığından ötürü biraz da olsa anlayış bekliyor izleyiciden.

Nitekim ben gerçekten beğendim filmi. Bazen bir yapımı herhangi bir kategoriye sokmamak gerekir. Korku, gerilim, komedi, dram ya da herneyse herhangi bir sınıflama yapmadan bu filmin sinema adına gerçekten başarılı bir yapım olduğunu söyleyebilirim.

Saygılar.
 
filmi izlediğim insanı sürekli dürttüm ben:"bak şimdi geliyor,şimdi kapacak kolunu" diye ve nitekim çoğunu da bildim.anarchist'in de dediği gibi ilk filmden ziyade bir rahatlık vardı yüreciğimde ve fazla yorulmadan,hoplamadan izledim filmi.Ama sevdim mi filmi?sevdim!
sahneler,efektler,sesler ve rolleri oynayanlar gayet muntazam hazırlanmış ve yerli yerine oturtulmuş filmde.
ben ring2'yi beğendim...
sevgiler...
 
tüm sır perdeleri mi aralaniyomu? aralaniorsa bile cok basit bir şekilde bence..her neyse bide zaten film cok ucuz bir butçeyle çekilmiş ve buda çok belli oluyor...
 
ilki müthişti. ikincisini mutlaka izleyin. son zamanlardaki en iyi gerilim flimlerinden birisi olucak.
 
oyunculara lafım yok.. ufak çocuk süper bir şeydi.. mimikler falan ..


ama sır perdesi aralanmasına gelince aralandı ama çok bariz ve basit oldu bu...yani ben hiç şaşırmadım böyle olduğuna.. önceden belli oluyordu filmde kimin ne yapacağı kimin nerde ölceği.. bence bu ring2 de biz yani ben korkmak ve hiç beklenmedik bir şekilde efektlerin çıkmasını bekledi(m)


genede gidilmesi gereken bir film :roll:
 
ya bu korku filmi olaylarını bırakın ya heuehe valla arkadaşlarla 5 kişi gittik sinemaya 2 kişi gelibolu dedi 3 ü halka dedi ortak olarak hepimiz constatine e gidecektik ama ben tutturdum gelibolu diye biz 2 miz gellibolu ya onlar halka ya gitti(pişman oldum ya neyse) bunlar film sonunda baya bi dalga geçti filmle heuhe cendere çalıyodu filmde olm falan diye ben gitmem bu tip filmlere asla korkmaktan zevk alan biri değilim :) tırsıyorum napıym ama o filmdeki ufaklığım röpartajını izledim o çocuk yakında manyak birşey olucak çok zeki
 
ehu biz de 12 kisilik bi ekiple gittik sinemaya hepimiz cıktığımızda cendere diye geziyorduk o konuda bayaa eğlendik.

İlk filmi belki evde izlediğimden belki de yarım yamalak da olsa birilerinden bir seyler duymamdan dolayı hic bir şey ifade etmemisti, doğru düzgün gerilmemistim bile ama güzeldi yine de hakkını yiyemem

2'yi de beğendim acıkcası coğu sacma sapan korku-gerilim filmlerine 1000 basacak nitelikteydi ancak su arabada olen adama ne olduğunu cidden merak etmekteyim, kimse arayıp sormaz mı bu herif neden, nasıl oldu, bundan sonra bu adamı ne yapacağız? diye kimse dusunmedi mi onu kavrayamadım.

Yönetici Notu: Yazım yanlışları yönetici tarafından değiştirilmiştir. Türkçe'yi kasti olarak yanlış kullanmak forumdan uzaklaştırılmanıza sebebiyet verecektir. Forum Kurallarını okuyunuz.
 
Öncelikle filmlere "eleştiri fikri" edinmek için değil,izlemek için para veririm..Açık arayacağıma,keyfini çıkarmaya bakarım..Vanilla Sky dışında neredeyse hiçbir film hakkında da "berbattı,iğrençti" tarzı bir yorumda bulunmamışımdır..

İlk filmin fanatiği sayılmam ancak ikinci filmin gerilim boyutu öncelikle ilk filmdeki kadar yüksek değildi..Filmin daha epik olması halinde bu kötü birşey değil..Bu yüzden Samara ve ailesi hakkında açıklamalar olması iyi filmde..Ancak yine açık noktalar kalmış..

Geyik sahnesi benim çok hoşuma gitti,böyle davranmalarının nedenini de çiftlikteki geyik boynuzları açıklıyordu zaten..Samara'nın görüntüsü de bir süre sonra ürperti yaratmak yerine "zavallı kız" düşüncesi oluşturdu bende..

Genel olarak filmi beğendim,devamı çekilecekse bende olayların sonrasından çok,öncesinin konu alındığı bir film olmasını dilerim..

Tabii zevkler de önemli ama,bence filmden çıkınca bu şekilde yerden yere vurmak futbol yorumcusu mantığından başka bir şey değil..
 
ben yönemeni takdir ettim yukarda sayılan tüm neden lerden dolayı ilkini izleyenler bazı sahnelerden bişeyler tahmin adebilirlerdi ama ses efektleri görüntüler bence yinede ürkütücüydü bence teknik açıdan daha iyi bi filmdi (ilkinden)
 
bende hiç korkmadım (gerçi şimdiye kadar hiç bi filmde kormadım).. aksine güldüğüm sahneler bile oldu :) her ne kadar o geyiklerin bolca bulunduğu sahnede önümde oturan bayan fazla zıplayıp bacağıma koltuğun sertçe çarpması sonucu duyduğum acıdan başka bişi hissetmedim...

ama filmi karalamanın anlamı yok hoş olmuş (hayal kırıklığına uğramış olsamda).. :bilmem
 
valla ben daha gösterime girer girmez koşarak gittim.çünkü 1. si ni çok beğenmiştim....ama biçoğu gibi bende hayal kırıklığına uğradım genede olayları falan sonuca bağlıyodu...o kadar da kötü değildi ama çok şey ummuştum açıkçası...geyiklerin arabayı boynuzladığı sahne süperdi ilk filmde de atın feribottan düşüş kısımlarını çok beğenmiştim ben....2. sinde samaranın kuyudan çıkışında gülmekten yerlere yattım...ne sıçradım ne de başka bişey hiç korkunç değildi ama idare ediyodu işte....
 
İzleyenleri bağırtıp zıplatmada çok başarılı olmuş. ben özellikle samaranın kuyudan tırmanış stiline hayran kaldım. harika bir şekilde vahşi ve hayvani imajı vermiş ona.
 
RoCKooN demiş ki:
Geyik sahnesi benim çok hoşuma gitti..
benimde inanılmaz yarıldım :LOL:

RoCKooN demiş ki:
Samara'nın görüntüsü de bir süre sonra ürperti yaratmak yerine "zavallı kız" düşüncesi oluşturdu bende..
bendede ozellikle dakka bası cıkmasından sonra insanlar nası hala korkabiliyordu..
cansu_09 demiş ki:
bence samaranin o çikişi şeytandan bi kopya gibi geldi..ayni onun gibi çikiordu..
+1

KabaK demiş ki:
ben özellikle samaranın kuyudan tırmanış stiline hayran kaldım. harika bir şekilde vahşi ve hayvani imajı vermiş ona.
resmen kertenkele gibiydii..

denoktabenokta demiş ki:
ya ben korkudan izleyemiyom!
bu kadar yorumdan sonra ve kimsenin korkmadıgını ogrendikten zonra.. hala korkuyomusun izlemeeye?..
ayrıca merak etmiyosan..izleme bence..
 
Geri
Üst