En kolay davul yazılabilecek program?

Merhaba öncelikle şunu soriim, guitarPro da yazdığım davulu midi olarak kaydedip daha sonra başka bi programla (ör: FLStudio) daha gerçekçi hale getirebilirmiyim? FLStudio da midi yi açınca ses bile çıkmıyo.. Bu olayı yapsam bana yeticek, Çünki guitarpro da davul yazmak baya kolay...

Olmadı bu iş için başka kolay program önerirmisiniz...
 
Bana kalırsa, Fl de yazmak daha kolay, avantajları dezavantajlarını döver yani :p

Ama illede ben Gp'de midi olarak yazmak istiyorum diyorsan, Gp'da yazdığın davulları wave *.wav olarak kaydedip herhangi bir ses editörü ile tonlarını düzeltebilirsin. Ama o zaman midi olmaktan çıkıyor tabii ki. Ama daha mantıklı, semplelarla destekleme imkanında olur hem.
 
aslında omerus senin ve benim ihtiyacımız olan şeyi biliyorum.. yani ben gp de yazıyom tamam kolay güzel fakat tonlar çok berbat midi olduğu için.. acaba gp deki atıyorum snare,crashh ın felan sesini fl deki ile değiştirme şansımız varmı ki ? sanırım yoktur ama...
 
Yapmak istediğiniz şeyi sanırım anladım elinizde olan midi davulları bira daha gerçeğe uygun bir hale getirmek istiyorsunuz.

"Groove Agent" diye bir VTS plugins var ve gördüğüm en iyi drums plugins'i diyebilirim kullanan varsa bilir. 1950 lerden 2000 lere kadar bütün davul tonlarını bulabilirsiniz ve istediğiniz bütün filtreleme uzakık ayarlarını yapmanız mümkün.

Ben Cubase kullanıyorum FL Studio biraz komik geliyor her neyse Yeni bir Midi Track açın daha sonra import etmek istediğiniz midi yi Midi Track e ekleyin istediğiniz bölümü seçin Parametreleri göreceksiniz VTS instrument den (F-11) "Groove Agent "i seçin giriş çıkışları "Groove Agnet" yapın hepsi bu kadar. Sadece 1 dakikanızı alır.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
eyvallah vedat ben hemen deneyemicem, önce bi Cubase edinmem lazım :)
Ama işe yararsa gerçekten güzel olacak..
 
ben hiç biyerde davul yazamıyorum napıcaz :)
guitar proda nası yazıyosunuz ya yuh ne diyim allah sabır versin :)
gerçi FLye baktım bikere çok karışık geldi sıkıldım..

Skull_Krusher ın dediği gibi ben de hazır MIDI davulu kesip biçip Wave olarak kaydediyorum. Ses kartı iyiyse davullar daha gerçekçi çıkıyor.
örneğin creative deki MIDI olayı sağlam, ama on-board bir ses kartında ise aynı tahtaya vurur gibi ses çıkıyor :)

ayrıca gitarprodan MIDI davulun yanında bir kanal da Bass alıyorum , böylece bass gitar kaydı problemi de ortadan kalkıyor ev içinde :)

faydalı bir başlık olmuş.
 
hehe ben hiç yazmaya uğraşmıyorum. açıyorum guitar proyu arkada istediğim şarkıının davul sesi dışında bişey kalmayıncaya kada muteluyom enstrümanları. kaydetme seçeneğini what u hear diyip canlı çalıp kaydediyom :p benim gibi bi acemi için yeterli derecede oluyo bakalım şimdilik
 
sanırım bilgisayarda davul yazma benim gibi bir çok arkadaşın problemi... ben cubase ile yapılanları dinledim ve gerçekten çok hoşuma gitti. bende de cubase sx var fakat VST lerim olmadığından üzerindeki standart VST leri kullanıyorm ve arkadaşların ki kadar iyi olmuyor. aramızda gerçekten bu konudan iyi anlayan kişiler var... onlar ile beraber bu konuyu enine boyuna tartışsakta bizde öğrensek çok güzel olurdu aslında... en basitinde, en karmaşığına doğru gidilebilir ve herkes bundan faydalanabilir.
 
Evet guiarPro daki davulları bende kullandım ama sesler midi olduğu için pek gerçekçi olmuyo. Hatta Davulu yazması da kolay guitar proda. Benim yazmış olduğum bi tabı bu linkten çekebilirsiniz.

Stain Of Mind

Wareyha nın söyledikleri benim için en mantıklı çözüm.. Yada davulu guitar prodaki gibi nota olarak yazabileceğim başka bi program varsa oda işime yarar.
 
Aslında groove agent'da bu işi bayağı yapıyor ... fakat Kolayına kaçma. ! Bu işi iyi yapmak istiyorsan sesime kulak ver. ! ;) VST tabanlı programların en baba ismi Native Instruments firmasının ürünlerinden birinin demo versiyonunu falan bulabilirsen BATTERY'yi dene derim.

Bu iş böyle yepılır dediriten bir program. Üstün bir şey. Sanırsın ki stüdyoda profesyonel bir davulcuya çaldırıyorsun.

Bu link bilgi ve demosu için:
http://www.native-instruments.com/index.php?battery_us

Kolay gelsin! :LOL:
 
Sağolun arkadaşlar hepiniz.
Bu arada işin kolayından kastın nedir anlamadım?
Battery ile de aynı şeyi yazıyorsun Groove Agent la da. Tam olarak anlamadım kasttetiğin şeyi. Ayrıca sorun sample kalitesi değil kesinlikle. Mix ve yazım tekniği. Battery de kullandım bir süre fakat sorun tekrar ediyorum canlı davul hissini verebilmek için tuşe ayarlamak ve mix mevzusu sample kalitesinden daha önemli. O demoyu yaptıkları stüdyo ve mix ortamı kimsenin evinde mevcut değil. Artı zaten mix bilgimiz de o kadar geniş değil. Demolar kandırıyor insanı :)
 
Geri
Üst