Felis

23 Aralık 2006 günü Felis'i
14.30'da TRT 1'de "Gençlik Her Zaman" programında,
19.10'da Radyo Başkent 104.2'de, (mms://193.140.162.117:8080)
21.30'da Biziz Bar / Ankara'da takip edebilirsiniz.
 
arkadaşlar sadece bu haftaya özel, cumartesi günbü dem' in yerine çaldık bizizde, önümüzdeki haftadan itibaren cumaları devam edicez...


programı bizim içinde fazlasıyla eğlenceli hale getiren herkese teşekkürler, görüşmek üzere!
 
t0031ej1.jpg


bizizde güsel bi gece :):)
 
Selamlar :)

Bu gece (tesadüfen) ilk defa dinledim sizi.
Benim gibi salaklar etraftaki hatunları kesmek yerine grubu, atmosferi, ışığı filan irdelerler ya ben de öyle yaptım :) (eşeklik baki ne de olsa...)

Yaş ortalamanızı bilmiyorum ama bu başlığın ilk mesajlarının 2005'e dayandığına, o dönem barda çalmaya yaşınız tuttuğuna göre ortalamanız 23 filandır herhalde.
Bu matematiksel deha şovundan sonra diyeceğim odur ki kendi ayarınızdaki gruplara göre fena sayılmazsınız.
Repertuar seçimi ve genel sound da fena değil.

Bireysel olarak değerlendirdiğimde en çok vokali beğendim. Çünkü kendine özgü bir karakteri var sesinin. Biraz yıpranmış olsa da (kötü anlam çıkmasın, J.Joplin'in sesi de tozlu ama güzeldir bence) parlak tınladığı yerlerde çok başarılı çıkan bir ses duyar gibi oldum. Şarkıların seçiminde biraz dikkat vokali daha da ışıldatacaktır (korkmayın, bu grubun faydasınadır ;) ).

Bas gitar gerek ton gerek performans olarak sağlam geldi kulağıma. Gitar da güzeldi hani ;)

Davulcu oldukça yetenekli bir arkadaşa benziyor. Biraz daha çalışma ile gayet sağlam bir yer edinebilir bence piyasada kendine.

Gelelim gitacılara (kısmen klavye :) )...
Arkadaşlar beni bağışlayın ama daha çok çalışmak hem size hem de gruba faydalı olacaktır.
Bu söylediklerime kalkıp savunma nitelikli cevaplar verirseniz beni anlamadığınızı düşünür ve üzülürüm.
Çünkü eliniz ve ayağınızdaki ekipmana bakınca (Ibanez, Jackson gitarlar, Korg processorlar, Marshall amfiler, Roland klavye) sizden daha fazla şey beklemem doğal. Cem Yılmaz'ın reklamındaki gibi "Hakkını verin, hakkını..." :D
Sakın sizi kırmaya çalıştığımı düşünmeyin. Ama gördüklerimi dile getirmezsem bunca zamandır yazan JokerMG ile çelişirim.

Ayrıca size duyduğum sempati sizleri geliştirme olasılığı olan düşüncelerimi paylaşma isteği doğurdu bende.
Lütfen yanlış algılayıp gereksiz polemikler yaratmayın (yoksa fena olur :D )

Bence klavyeyi daha etkin kullanın ( ve Casio org tonlarının ötesine geçin) çünkü mümkün olabileceğini tahmin ediyorum.
Son olarak merak ettiğim "Felis" nedir? Bunca sayfayı okuyup muhtemel cevabı bulamadığım için kusuruma bakmayın.
Bence ikide bir değişmeyecek, kolay akılda kalan, öncelikle Türk insanında çağrışımı olan bir isim bulun.
Bu lanet olası şov dünyasında isim diğer müzik dışı saçmalıklar kadar önemli ne yazık ki.
Bunlar zamanın benim beyin kıvrımlarımda bıraktığı tortular. Elbette siz kendi tortularınızı kendiniz oluşturmayı da tercih edebilirsiniz. Bana söz düşmez.

Umarım yakın zamanda tekrar gelme fırsatım olur da "Goodnight moon"u tekrar dinleme şansı bulurum.

Kendinize iyi bakın :)
Sevgiler
MG

Not. Klavye/gitar (Ezgi ?) biraz gülerse dünya da O'nunla güler :)

Ek1: Kusura bakma Ezgi, az yukarıdaki resmi yeni gördüm :)
Ek2: Sayfalar arsında biraz dolaşınca yaş tahminim konusunda çelişkiye düştüm. Öte yandan kayıtlardaki güzel klavye tonları ve numaraları niye duyamadığımı merak ettim. Bence sahnede klavye ikinci gitardan daha çok açılım getirir soundunuza.
Ek3: Kayıtlarınızı dinleyince "bu gece dinlediğim grup onlar mıydı?" diye sordum kendime. Elbette ki sizsinizdir ama bence kayıtlardaki performansı sahneye de yansıtmalısınız (Eleman değişiklikleri olduysa birşey diyemem tabii).
Ek4: Yok kardeşim Ek4 filan :D Yeter lan, yazmaz olaydım :D :D
 
Sevgili Murat Abi,

en başta içten ve samimi yorumların için gerçekten çok teşekkürler, kesinlikle bir art niyet içermediği belli, çok teşekkürler.

sorularına teker teker c3evap vermeye çalışcam :) ee felis adı, kedi ırkının geneline verilen isim, ismimiz daha önceden rakun'du ancak, mor ve ötesi nin şirketi rakun isminin teliflerini aldığı için kullanamadık rakun'u, o yüzden isim değişikliğine gitmemiz gerekti...

yaşlarımız değişken, davulcu ve ben 21 yaşındayız, diğer arkadaşlar 25'er :)

gitar konusunda evet, gerçekten ekipmanlarımızı çok yeterli kullanamadığımızı bende düşünmekteyim, ancak dün biraz şanssız bi programada denk geldin. öğlen 2-4 arası bi kolejde konserimiz vardı. akşam normalde 2130-2330 grubuyuz biz, ancak soul project çıkmicaı için 2230 - 0200 çalmamız söylendi...bunun dışında grupta 3 kişi çalışıyo, ve herkes çok ciddi derecede grip :) özellike ben ölüyodum :) performans düşünklüğü birazda buna bağlı olabilir, ancak eksiklerimiz elbette var, uraşıyoruz işte bol bol :)

klavye konusunda ise şöle, bu klavyeyi Ezgi, yaklaşık 2 hafta önce aldı, bu sanrım kalvyeyle 2. programımız yada 3. ve malumunuz böle geniş bi alet hemen bi çırpıda çözelmiyo, o yüzden şu an hazır efektlerden en uygunlarını kullanıyoruz ancak zamanla, çok daha mükemmele yakın olcaktır tonlarımız...

izlediğiniz, dinlediğiniz ve yorum yaptığınız için çok teşekkürler...



ps: cuma günü biziz'deki son programımızdı, bundan sora yokuz, çaldıımız süre içersinde, gelen, izleyen, bizle eğlenen herkese çok teşekkürler
 
Maya kolejde verdikleri konserde hasbelkader dinlediğim Felis harika bi grup. Kendi parçalarını da dinleme fırsatı bulduk biz Ravenciler olarak ve teker teker bayıldık, zaten bayılmaktan da adam gibi bi sound çekemedik lütfen bizi affedin. :( Başarılarınızın devamını diliyoruz ve en kısa zamanda albumunuzu dinlemek için sabırsızlanıyoruz. Sevgiler......
 
Estağfurllah Uğur, o ne demek, biz çok memnun kaldık...bizim için öncelik eğlence her zaman..o imkanlarla en iyisini yaptığınza eminim..teşekkürler..

Murat Abi, sağolasın üşenmeden yazmışsın gözlemlerini..teşekkür ederiz..
Giray açıklamış yukarıda zaten herşeyi..Başka bir programda tekrar görüşürüz inşallah..gitarım da ellerinden öper, sağolasın :)

Herkesin Kurban Bayramı mübarek olsun...yeni yıl herkese mutluluk ve sağlık getirsin...
 
supersiniz bugun dolasiyordum myspace te

tikladim öylesine kendimce parçasini dinledim
harika bir parça

vokal çok saglam, bu parçasin soundu çok guzel olmus ellerinize saglik

ayrica bugun indirebildim bu parçayi hemen cd ye çekim arabada dinlerim

supersiniz belçikdan selamlar
 
Geri
Üst