Nikel Yüzey Nasıl Temizlenir??

gitarımın floydrose ve pot düğmeleri black nickel denen birşeyle kaplı ve zamanla terden vs.. etkenlerden alaca alaca olmuş kötü görünüyor bunu düzeltmemin bir yolu varmı acaba?

örnek:

3bms2.jpg
 
Elimdeki bazı 95 öncesi Ibanez Edge tremololarda da aynı sorun var bende. Kaplama kalitesi ile alakalı.

2009 sonrası Edwards gitarlar üzerinde olması gayet normal aslında, bunlar export tabir edilen Floyd Rose sistemleri (tam modeli FR1000 ve Asya (sanırım Kore) imalatı; orjinal Floyd'lar siyah nikel olmuyor). Keza aynı şey düğmeler ve diğer metal aksamlar için de geçerli; ESP 2009'dan sonra bunlara yöneldi ve maalesef Edwards serisinin kalitesini düşürdüler (hem ağaç hem aksam açısından), fiyatları artmasına rağmen eskisi gibi kaliteli üretilmiyorlar artık.

Tremoloyu gitarın üstünden komple sökerek su ile karıştırılmış metal parlatıcı solüsyonun içinde bir süre bekletebilirsiniz ama dikkatli yapılması gereken bir iş; hata kabul etmez yoksa asit yüzünden saddle oturan kısımlar çok gevşiyor. Sonuçta nikel kaplama çıkar ve pırıl pırıl bir krom olur ama hasar verme olasılığı yüksek, bu sebeple kendinizin yapmasını tavsiye etmem. Bunun dışında bir de ben örneğin bir Edge tremoloyu biraz uğraşarak patates ile gayet başarılı bir şekilde temizlemiştim; tabi yine de siyah nikel kısmen belli oluyor, ama eskisinden daha iyi oluyor o kesin :) Ama Floyd'lar sanırım biraz farklı, aynı numara tutar mı tutmaz mı bilemiyorum.
 
Geri
Üst