Jackson Için Öneriler

Arkadaşlar merhaba iyi forumlar.
İlerde bir jackson almayı düşünüyorum hep merak etmişimdir jacksonları hele ki charvelleri sırf bu merakımdan dolayı bu modelden bir üye seçicem :D benim pek bilmediğim takip etmediğim gitarlar ve sizlere sormak istedim.
Klavye rahatlığı olsun işçiliği vs üst düzey değilde orta halli, belli bir yerde tatminkar , üretim yeri farketmez 500-600 tl yi geçmiycek (2. El fiyatı ) bir gitar bakıyorum .
Önerileriniz benim için kıymetlidir efendim iyi forumlar ... :)
 
Merhabalar,

Jackson kullanıp seven biri olarak aradığınız fiyat aralığında alabileceğiniz en iyi Jackson'lar;

- Eski Japon modellerden olabilir.
- Performer serilerinden olabilir.

Bunun dışında açıkçası ben de bilmiyorum. Bende SL1 olduğu için hep üst modelleri araştırdım ve kıyasladım, alt modellerde de bu modellerden iyi şeyler çıkacağına inanıyorum.

Not: Pre-Fender/Post-Fender şehir efsanelerine inanmayınız. :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Anladım önerilerinizi not aldım dostum :) açıkçası dün stüdyoda, gitarımın problemleri için fatih abiye gönderdiğim sırada stüdyo gitarı jackson ile çalmak zorunda kaldım . Gitar, pentagram gitaristi hakan utangaçın kullandığı jackson kasa tarzında tabi dandik bi gitardı fakat denge sorunu hariç, klavyesi, az da olsa tonu tatminkar geldi bana kısacası hoşuma gitti . Bi tane edinmek istiyorum kasa tipi farketmez japon bulabilsem işime gelir tabi :D daha çok önerilerinizi bekliyorum efenim tonla jacksoncı arkadaş var yardımcı olucaklarını sanıyorum :D :D
 
Düşündüğünüz fiyat aralığında genç jacksonlardan dx10d bulabilirsiniz. Duncan design manyetikleri vardır, sharkfin inlay vardır, köprüsü jt580lp model olup bu modeller pro serisi japon jacksonlarda da kullanılmaktadır. Ama bu fiyata dx10d bulmak da baya bir mesele yani :) Performer serilerine bakarsanız onlar direk dinky kalıp veya pro serilerindeki klavye ölçülerinde değildir. Ayrıca jackson manyetikler vardır ve nerden baksanız daha sert karakterli gitarlardır, köprüleri de JT500 olarka geçer tüm seride, PS2 modeli hariç tutun eğer bulursanız. PS4 superstrat , PS3 RR, PS6 da Kelly gövdeye sahiptir. Her 3 modeli de denedim ben, PS4 eski gitarımdır ve hsh manyetik dizilimindedir. Ama 97 yılında (sanırım) üretimi durdu, bulduğunuz gitarlar çok yorgun olabilir, dikkatle incelemenizi tavsiye ederim. Ayrıca sanırım 2007 den sonra jackson metal alaşımında iyileştirmeye gitti, bu da köprü saddle ları için bir avantaj, ben PS4 gitarımın saddle ını yalama etmiştim, bu parçaları da türkiyede bulmak zor, kabaca örneklersem : 500 liraya gitar alıp 50 liraya bir adet saddle almak çok mantıklı değil. Unutmadan performer serilerinde Dot inlay bulunmakta. Kullanılan ağaç bildiğim kadarıyla alder, klavye tabi ki maple üstü rosewood. O zamanlarda PS4 ü zoom 505 ile marshall mg30dfx amfiye bağlayıp gerçekten sert tonlar elde etmiştim stüdyolarda, köprüdeki j70 humbucker gerçekten sert bir manyetikti :) ama bütçeyi artırıp güncel pro serisi japonlara bakarsanız daha iyi sonuclar alabilirsiniz. Artık orjinal case ile geliyorlar ve üzerlerinde seymour duncan manyetikler bulunmakta. Bu serilerden dinky kasaya sahip DK2M veya DK2T benim ilk tercihim olur ki zaten dk2m model bir jackson a sahibim.
 
Charvel'in cx serisi ve charvette gitarlari f/p olarak harika gitarlar.ama surekli takip etmen lazim ki dusurmen icin piyasadan.300 ile 900 arasinda oluyor genelde bu modellerin TR fiyatlari.seymour manyetikler,old school gitarlar,muazzam klavye,meshur charvel japon isciligi.
 
Geri
Üst