Fender Jazz Bass Standard Ve John East J Retro Preamp

Selamlar herkese, baya uzun bir süredir, bir nevi Frankenstein'ı canlandırmaya çalışan profesör edasıyla, her ne kadar zevk ve renkler tartışılmayacak olsa da, dünyanın en iyi bass sound'unu verebilecek gitar ile ilgili oturup kasıyorum.

Öncelikle bass sound'tan kastım, tamamen smooth bir bass sound. metal ve ya daha sert müzik türleri için konuşmuyorum, jazz bass odaklı tonların en güzeli nasıl alınır ile ilgili yazıyor olacam, bu çerçeveden bakmaya çalışın.
çok üzün süre, jazz bass'ı deluxe almaktan yanaydım ta ki, John East J Retro Preamp'la tanışana kadar. bu alet, pek de sıradan olmayan bir, aktif devredir ve sadece Jazz Bass için üretilmiş bir alet. Başka gitara takılır mı bilemiyorum, çünkü aletin dizaynı, jazz bass'ın tone switchlerinin olduğu gümüş aparat şeklinde, yani alıp doğruca jazz bass'ına vidalayabiliyorsun.

Bu aletin fiyatı 500 lira dolaylarında, yani deluxe ile standart arasındaki fiyat farkının yarısı kadar. ama işlevsellik, çok ayrı boyutlarda. Deluxe'lerin aktif devresi, ekstra bir Aktif Tone Aparatı ve manyetikleri aktif/pasif yapan switch ile desteklenen bir aparat. Standard'larda ise sadece pasif manyetikler olduğu için, 2 adet farklı manyetik volume toneri ve 1 adet en kaba tabirle, kemik ve bass tone toneri bulunuyor.

Standard'a J Retro takmak için, ufak bir usta eli değmesi gerekiyor, çünkü standard jazz bassların pick guard'larının arkasında bir pil yuvası yok, o yüzden bu işlemi yapacaksanız, gitarınızı kime vereceğiniz konusunda içiniz çok rahat olmalı.

Aleti deluxe bir jazz bass'a entegre etmek bence gereksiz bir para kaybı, çünkü alacağınız sonuç, standard bir jazz bass'a entegreden inanın bana farksız olacaktır, bu yüzden bu kıyaslamayı çok uzun süreler yaptım.

Sonuç ise; inanılmaz...

Jazz Bass tonlarını seven tüm bassçılara en içten tavsiyemdir.


edit; bu işlemde bahsi geçen deluxe de, standard jazz bass da American Series gitarlarıdır, bence mexican veya japon bir gitara yapmak, istenilen sonuca sizi pek yaklaştırmayacaktır.
 
Geri
Üst