Gallipoli ( Gelibolu )

dün izledim ve hayal kırıklığına uğradım.sanki türk askerleri hiç bir şey yapmamışta herşeyi,tüm kahramanlığı anzaklar yapmış gibi..

yönetmenin babası bir asker ve bir asker oğlundan böyle bir film gelmesi bir hayli ilginç.
 
bende hayli sevmiştim bu film daha doğrusu belgesel için hiç bir yorum okumamıştım film hakkında burdakiler hariç hele bir gelsin giderim diyordum fakat gelin görünkü eleştiriler direk soguttu beni filmden oysaki çok hevesliydim tarih açısından da konu olarak çok sevdiğim Çanakkale Savaşının böle anlatılması üzücü...

en iyisi Kurtuluşu tekrar izlemek yazık...
 
turkiye.jpg
 
Filmi bugün seyrettim ve buradaki yorumlarla tek bağdaştırdığım nokta sıkıcı olduğudur.Türk askerinin cesurluğu ve azmi,her noktada belli edilmiştir.Atatürk'ün 1 veya 2 sözü yayınlanmış,fark etmez ancak tarih çarpıtılmadan yansıtılmış.Bazı sahneler var ki 7-8 kez gördüm film içerisinde.Askerlerin koşarken tüm kurşunların yere sekmesi biraz garip geldi o kadar.Bunu bir film olarak yorumlamak yanlış,belgesel çünkü.Günlüklerden alınanlar gerçekten daha kaliteli yapmış filmi.Sıkıldım ancak tarihi öğrenme açısından kaliteli bir yapıt.
 
ben bugun izledim..hiçte anzaklar kahraman gibi gosterilmiyor.. her iki tarafıda guzel bi biçimde anlatıyor..ayrıca mustafa kemaldende olduk ça bahsediyo..dunyada ataturk olarak biliniyor artık falan gibisinde sozler var goruntulerle birlikte.
 
filmi protesto etmek lazım ama insanlar bunun "milliyetci" bir film oldugunu duşundugu icin gidiyorlar ve hayal kırıklıgına ugrayıp geri donuyorlar.
ayrıca okullarda filmin nasıl oldugundan habersiz ki surekli gezi duzenliyorlar...
 
Tarihin eksik ve yanlış öğretildiği Türk olmayan eziklerin, tarih içinde bizden tokat üstüne tokat yiyen bilimum oluşumların ve bunların içimizdeki uzantılarının iddiası. Vatansever Türk evlatlarının böyle bir iddiası yok, olamaz da.
 
Ben de okulla gittim.
...Ve hiçbir terslikte göremedim,gayet iyiydi.Tek yanı sıkıcı olması :sniper bir de aynı sahnenin en az 5-6 defa izletilmesi kötüydü.
 
Protestoma devam ediyorum. Herhangi bir kanalda ( TRT hariç. Böyle bir yapıta para yatırım, izleyiciye sunacağını düşünmüyorum.) yayınlanmadığı sürece izlemeyeceğim.
 
Beni,film yorumuma karşı olarak kimse ihanet ile suçlayamaz.Kimsenin vatani duygularını test etmek sana veya bir başkasına kalmadı.
 
Hay Allahım...!
Arkasında durmadığımı nerden çıkardın. Türk olmak için bana diğil tabiiki, atalarına başvur, onlar anlatır sana. Kendi adıma ise sana şunu söyleyeyim; "uyanık ol" sadece.
 
Ben filmi süre,grafik,ses gibi etkenler üzerinden de yorumladım.Sonuçta bu bir sinema yapıtı,siyaset değil.Her ne kadar belgesel içerikli olsa da...
 
Geri
Üst