FloydRose köprü sorusu

SLiPKnOTh sendeki köprü tamamen mi farklı yoksa farklı parçalar mı var üzerinde? Şunun için soruyorum şöyle bir durum var çünki arkadaşlar nette bu konuyu araştırırken bir diagram buldum, diagrama göre benim köprüde olması gereken 2 parça eksik! Kişisel galerime FloydRose'un bir diagramını koydum orada bendeki eksik parçaları kırmızı halkalar içinde gösterdim. Araştırırken birde şunu okudum birçok yerde, telin ucundaki renkli topları kesip teli sonra takın diyordu ama bende gereken parça eksik galiba o şekilde takmam imkansız şu an...
 
Sorun olarak belirttiğin şey bir sorun değil ben bu köprüyü bir Cort X-6 nın floyd rose'unda gördüm.Teller String lock Screw 'in içinden geçerek burgulara takılıyor.Bu senin floyd rose'unun özelliği parça eksikliği diye birşey yok.köprüde herhangi bir sıkıştırma söz konusu değil sana problem gibi görünen şey bu aslında ama bu bir problem değil senin köprünün özelliği böyle.velhasıl kelam fazla kurcalamanın manası yok bu hadiseyi...
 
doğru.. eksik parça falan yok birader niye takıldın bukadar.. :) eksik parça olduğuna inanıyorsan gitarı aldığın yere götür kafalarına vur zaten :D
 
rica ederim, yardımcı olduysa ne mutlu :)

tremolonda gerçekten de eksik parça falan yok. o blok ucu kesildikten sonra teli sıkıştırmak için var. alyanla sıkıştırılan yatay vidalar bu bloğu sıkıştırıyor, o da telleri. seninkinde telleri kendi kafaları sabitlediği için de bloğa falan da ihtiyaç yok. akort kaçırmasının nedeni sanıyorum kullanılan sistemdeki farklılıktan çok aletin kalitesindeki eksiklikten kaynaklanıyor olmalı.
 
Lisans hakkı floyd rose'un ama,bence ibanez'in kilitli köprüleri floyd rose firmasına göre daha kaliteli...(kişisel görüşüm en kötü ihtimalle görüntü olarak daha iyiler)hele birde akustik takıntınız varsa piezo'lu olanları epey tatlılar..:)
 
buried senin f.rose la benimki ayrı.ben baktım demin..senin teller haşırt diye o çubuklara bağlanıyor ordanda ayar yerlerine bağlanıyor.ben o çubukların üstünden bi metal parça geçiyor enlemesine hatta üstünde licensed falan yazıyor ve onun üstünde de işte vidalar var ya şimdi diceksin benimkide öyle ama göstermeden anlamak zor.senin f.rose değişik sanırım..orjinali değil.oyüzden biraz fazla akord kaçırıyor olablir.ya benimkli de kaçırıyor ama o kadar değil..
 
Arkadaşlar bu konuya bu kadar takıldığım için kusura bakmayın, amacım kimseyi sıkmak değil, kişisel galerime son bir fotoğraf koydum, orada işaretlediğim parça gördüğüm bütün licensed veya original floydrose'larda var bu nedenle ısrar ediyorum parça eksik diye, işaretli parçanın türkçe adı nedir onu da bilmiyorum bilen varsa paylaşsın heryerde "String Lock Insert" olarak geçiyor.
 
O parça ufak bir mıknatıstır.Köprünün al kısmındaki vidaları sıkıştırdığında teli köprünün ilgili bölümüne sıkıştırmaya yarar.

Senin köpründe, böyle bir sıkıştırma işlemine gerek olmadığı için o parça yok eksik değil.
 
arkadaslar, turkıyede orjınal floyd rose yada parcalarını satan bıyerler varmı?

daha detaylı anlatmak gerekırse, 9.5" yada 10" bukume sahip R2 boyutunda locking nut ve yine 10"
büküme sahip floyd rose saddle seti arıyorum..

schaller setlerının OFR sistemıne uydugunu biliyorum ve satan yerlerde var burda, ama genelde 14" yada 15" bukumlu setler oluyorlar..

altına saddle shim yapılarakta bu 10" bukumun yakalanabılecegını bılıyorum ama mumkun oldugunca bu işlemi yapmamaya calısıyorum..

OFR nin sitesinde 10" bukumlu hem saddle takımı hemde R2 boyutunda kilitli ust eşik bulundugunu gordum, satıs yeri hakkında fikri olan varsa sorayım dedim
 
sağtaki alyan kilitler iyi kilitlenmemiş, kötü malzemeli olursa kaçırabilir.

floyd üstündeki ince akord(ine tuners) zımbrtıları bir ihtimal kaçırabilir,düşük bir ihtimal.
floyd un kaltesizliği sebebiye oynadığında eski yerine cuk diye oturmaz, biraz önce arkada kalır dengesi bozulr akord kaçırır.
 
Geri
Üst