Line 6 Ux-2 Çoklu Kanal Problemi?

Merhaba,
Elimde Line 6 UX-2 ses kartı var ve DAW olarak Adobe Audition 3 kullanmaktayım. Kayıt yaparken 8-9 kanala kadar bir sorun yokken 10 ve daha sonraları olan kanallarda programda kayıt ve dinleme esnasında bir zorlanma oluyor.Ses kartını takmayıp onboard ses kartını kullandığım zaman 16-17 kanallı projeleri açtığımda hiç bir tıkanma olmıyor.Bir de UX-2'lerin RAM'den yediklerini duymuştum. Acaba bu problemin sebebi nedir? Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Aynı karttan bende var, öyle bir sıkıntı yaşamadım, ama büyük ihtimal Overload'dan oluyordur yani CPU ya fazla yük bindiğinden..Latency değerini artırıp tekrar deneyebilirsin şayet gerçek zamanlı enstrüman kaydı yapmıyorsan. Mesela ben gitar-bas kayıtlarını 7ms ile yapıp, mix aşamasına, yani canlı kaydedilecek birşey kalmadığında latency değerini 12-13ms ye çeker rahatlatırım aleti de bilgisayarı da, 20-25ms ye kadar da gideri olur hiç de bir sıkıntı yaşamazsın. Bir de ASIO4ALL u denemeni öneririm, programın ayarından ses kartını Line 6 olarak göstertip denersin, normalde Realtek'i görüyor default olarak..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Cevabınız için teşekkürler.Dün tesadüfen kurcalarken programdaki efektleri (FX) kapatınca o zorlanmalar gitti hiçbir sorun kalmadı dediğiniz gibi overloaddan olduğunu ben de düşünüyorum.Birde ASIO4ALL zaten var.İlginiz için teşekkürler.
 
Geri
Üst