Jean Christophe Grange

ayrı bi olay kitapları ya.. ilk önce hafiften bi tırsıyosun yok artık falan diyosun sonra bakıyosun hoşuna gidiyo ben manyak mıyım diyosun ama yine de elnden bırakamıyosun :LOL: ..filmlerini izlemedm çünkü kitapta her kişiyi her yeri kendi gözünde canlandırıyosun filmde öle olmuyo kitaptaki büyü kaçıyo bence..
 
genel görüşün aksine benim en sevdiğim romanı taş meclisi. parapsikoloji ve bilim kurgu konularına yönelse grange en fazla ben sevincem heralde. leyleklerin uçuşu biraz sıradan gelmişti yani tv dizisi izlercesine okumuştum. kızıl nehirler güzel ama sinema uyarlaması olmamış kesinlikle. son romanını merak da merak ediyorum. birde gittikçe daha iyi yazıyo grange bilmem katılırmısınız
 
triad demiş ki:
genel görüşün aksine benim en sevdiğim romanı taş meclisi. parapsikoloji ve bilim kurgu konularına yönelse grange en fazla ben sevincem heralde. leyleklerin uçuşu biraz sıradan gelmişti yani tv dizisi izlercesine okumuştum. kızıl nehirler güzel ama sinema uyarlaması olmamış kesinlikle. son romanını merak da merak ediyorum. birde gittikçe daha iyi yazıyo grange bilmem katılırmısınız

Ben de taş meclisini pek beğenmemiştim. Sonunu daha doğrusu... İnanılmaz sürükleyici (diğerleri gibi) bir kitaptı ama bitip de kitabı elimden bıraktığımda "neden yaa neden" demekten kendimi alamadım. Sürprizlere alışkınım Grange kitaplarının sonundaki ama bu da yapılmazdı be : ) Son kitabından kastın Siyah Kan ise, her geçen saniye aleyhine : ) Gittikçe daha iyi yazıyor, evet... Şu anda neler yazıyor kimbilir... Hadi kitabı çıksın artık...
 
ben sadece SİYAH KANı okudum ve inanılmaz bir yapıt diğer kitaplarınıda okumak için sabırsızlanıyorum ama bu cinayetleri bu kadar zewk alarak okumam bende acaba saykoya mı sarıyorum durumu yaratıyor ama değer...:)
 
kurtlar imparatorluğu hariç hepsini okudum kitapların vetireleri süper ama sonuçlarda sıkıntı var gibi yada insan o kadar alışmışken sonuca alışamıyoda olabilir.... kızıl nehirler bence en iyi kitabı...
 
Adam gerçekten çok sürükleyici yazıyor.ilk Siyah Kan'ı okumuştum.geç keşfetmişim.sonra tüm romanlarını okudum.
fakat filmleri o kadar berbat ki..kurtlar imparatorluğu filmi yayınlanmadan önce çok ses getirmişti fakat rezaletti..
 
öncelikle garnge kitapları harika bir kurgu ve sağlam bir yapıya oturtulmuş sonucu kestirmek oldukça zor polisiye-gerilim tarzın en iyi yazarlarından türkiyede daha çok Ahmet Ümiti benzetiyorum ona.gel gelelim kitaptan uyarlanan filmlere.bu adamın şu ana kadar film yapılan kitapları okuyuculara beklediği tadı veremedi.baktığımız zaman kitaplarında gerçk dünya ile fantastik dünyayı birleştiren temalar işliyor (fantastik olarak bahsettiğim başka kültürlerin geleneklerin etkilenimler). bunları beyazperdeye uyarlamak gerçekten çok zor hem bu dünyada gerçke dünyada gerçek polisler olacak hemde fantastik olacak. filmlerin iyi olmamasının needeni bu bence :)
 
kusagami demiş ki:
bu adamın şu ana kadar film yapılan kitapları okuyuculara beklediği tadı veremedi.
Kızıl Nehirler okuduğum en iyi Grange kitabıydı. Film ise izlediğim en kötü filmler arasındaydı. Bunun dışındaki fikirlerine kesinlikle katılıyorum. Evet, Grange konuyu paramparça yapıp,hepsini inanılmaz biçimde toparlıyor ve böylesi bi karmaşayı filme uyarlamak mutlaka zor oluyor.Bundan mütevellit burdan yetkililere seslenmek istiyorum: Yapmayın kardeşim Grange kitaplarından film! İstemiyoruz! Evet! :p
 
harika bir yazar, muhteşem bir yetenek, tabi sadece yetenekle kalmış bir insan değil her alanda bilgisi çok geniş bir yazar, tüm bunlar kitaplarından kesinlikle anlaşılabiliyor, kitapların hepsi güzeldir hepsi muazzamdır ama LEYLEKLERİN UÇUŞU en başta gelir benim için! gerçi bir kızıl nehirler ya da taş meclisini ve diğerlerini de tavsiye edebilirim, hepsi muhteşem!!!
 
kitaplarının film uyarlamaları da izlenilesidir, her ne kadar çok başarılı oldukları söylenmese de kitaplardaki kurgunun tamamıyla akatarılamayacağını da düşünmeliyiz, bence... filmlerdeki jean reno etkisi de görülmeye değer!!!
 
ben de çoğu kitabını okudum ve çokbaşarılı buluyorum ancak filmleri bence çok kötü zaten her zaman kitapların daha iyi olduğunu düşünmüşümdür filmlere göre.grange uyarlamaları da buna örnek oldu..
 
evet, filmler çok başarılı olmasa da, jean christophe grange sevenler genelde beğenirler kitapların da etkisiyle tabi...
ben de aynı şekilde kitapların ve jean renonun da etkisiyle filmlere kötü diyemiyorum...
 
"Leyleklerin Uçuşu" kitabını okumaktayım şu aralar ... Başlangıcı güzel oldu her polisiye romanda olduğu gibi sırlı ölüm değişik bir konu üzerinden gidiyor ... Fazla açıklama yapardım ama okumayanları düşünelim ... :)
 
Yazar hakkında konusursak da.. kendisi siyah-beyaz ayrımı yapıldığı, beyazların zencileri aşağıladığı onları kendilerinden üstün gördüğü zamanlarda Grange siyahları beyazlardan üstün bir ırk olarak görmüş ve bu görüşünü "The Nobel Savage" adını verdiğimiz terimde belirtmiştir.
 
Polisiye/Gerilim türü romanlarda hep bilindik kliseler, hep hic beklenmedik kisilerin parmaginin isin icinde oldugunu ama nedense artik bu tür romanlarda okurlarin bunlari romanin basindan beri farkina vardiklarini yani artik bu kliseleri yemediklerini sanirim okuyan hepimiz biliyoruzdur.
Ama Jean Christophe Grange okudugum en iyi Polisiye/Gerilim türü yazaridir. Tüm kliselere kendi de katilsa bile. Aslinda bu türde fazla olanak yoktur diye düsünüyorum cünkü bir yandan da bu bilindik cinayet serileri isin icinde olmalidir. Polisiye/Gerilim daha cok Kedi/Fare oyunu gibidir. Sonunda kedi fareyi yakalar, hepsi budur iste. O yüzden de sikicidir.
 
Geri
Üst