Vox Tonelab Le Hakkında Bilgisi Olan

şu an deneme imkanım olmadığından deneyen duyan bilen arkadaşlara sorum şu.bu cihazın gain distortion seviyesi nasıl sert rock ve metal tonları için yeterlimi.misal bi metalzone-2 gibi sert ton elde edebilirmiyim.nette gördüğüm kadarıyla bi kısım yetersiz diyor bi kısımda en iyi proces gain i yeterli diyor.kulaktan dolma değil gerçekten anlayan bilgisi olan arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim.yorumlara göre alıp almamaya karar vereceğim
 
Kendisini yaklaşık üç yıldır sahnede, provada, evde, kayıtta kullanıyorum. Yaptığı amfi, kabin, pedal modellemelerini çok iyi yapıyor. Benim için bir procesor de olması gereken en önemli özellik budur, hatta amfi ve kabin modellemesi bunların da başında gelir. Çok detaya girmeden bana göre artıları ve eksileri

Eksileri: Daha yeni cihazlar gibi usb bağlantısı olmuyor (midi çeviricisi falan bağlanıyor ama...), pedal modellemesi bölümünden iki tanesini aynı anda seçemiyorsun (comp ile wah ı aynı anda kullanamıyorsun mesela).

Artıları: Amfi ve kabin modellemeleri çok başarılı (bir adet 12AX7 lamba var ve amfi model ayarlarında bunu normal gain den ayrı bir VR Gain - Valve Reactor Gain- ile kontrol ediyorsun), kullanması çok kolay, malzeme kalitesi iyi.

Kendim de dahil gördüğüm Tonelab LE kullanan arkadaşlar arasında sert rock ve metal için kullanan yoktu.

Kafanda daha somut bir şey canlansın diye gecenin bu saatinde ufak bir kayıt yaptım:) Marshall Jcm 2000 tsl in emulated out undan ve Vox Tonelab LE den Marshall Jcm 2000 tsl yi ve 1960 kabini simule ederek. Hangisi hangisi sence?



Yine de bu işlerde karar kişinin kendisinde. Zevk, kulak, ihtiyaçlar, vs ye göre değişiyor doğrusunu bulmak.

Kayıttaki ilki tsl nin ta kendisi, ikinci kısım tonelab le.
 
Kayıtın ilk kısmındaki harmonikler daha canlı, o yüzden ilk kısım JCM 2000, çok belli. İkinci kısım modelleme. :)


Edit: Zaten belirtmişsiniz ilk kısım TSL diye, ben okumadan yazmışım.
 
Geri
Üst