Elektro Gitar Kabinleri...

Merhaba arkadaşlar.
Bikaç ay sonra yeni evime geçecem ve yeni kaliteli bi kabin amak istiyorum ama kabinler hakkında pek bi bilgim yok
İnternetten araştırdığım kadarıyla kabinler 2 ye ayrılıyormuş. Açık ve kapalı
Konsere çıkan, veya Vai, Satriani gibi gitaristler açık mı kapalı mı kullanıyor
Bildiğim ve gördüğüm kadarıyla kabinlerde sadece hoperlor ler mevcut. hoperlor leri kalitelileriyle değiştirirsek mesela en baba hoperlor leri koyarsak kaliteli bişey çıkar mı ortaya ?
Düğünlerde saz çalan elemanların kullandıkları kabinlerden hayır gelir mi? Gitarda nasıl sonuçlar doğrurur daha önce denemiş arkadaşlar var mı. Bahsettiğim kabinlerin bikaçı behringer
Elektro gitar amfilerinde olduğu gibi kabinlerde de sert karakterli ve yumuşak karakterli olarak 2 ye mi ayrılıyor?? Yoksa kabinler, kafanın veya kullanılan amfi nin karakterine mi uyum sağlıyor
 
1x12 el yapımı celestion v30 hoparlörlü kabinim var. kabinin arka kapağını açtığımda ses sanki dağılıyor.Kapalıyken daha tok ve net.Çoğu büyük markanın kabinlerininde arkası kapalı olduğunu düşünürsek sanırım kapalı olması daha iyi olabilir.
 
Hangisi daha iyi diye ayırt etmek yanlış olur bence
Kapalı kabinlerde özellikle bas frekanslar daha net duyulur açık kabinlere göre
Birde açık kabinlerde kabini nereden dinlerseniz dinleyin (ön arka sağ sol) aynı ses gelir kulağınıza
Kapalı kabinlerde kabinin önünde duydugunuz sesle yanında veya arkasında duydugunuz ses arasında fark vardır.

Kabinin hoparlorlerini değiştirme konusuna gelirsek
Kabinindeki hoparlörleri degiştirerek kullananlar var ama kaliteli hoparlörler hiç ucuz degil.
 
Tamamen aradiginiz tonal cesitlilige bagli kabinin kapali ya da acik olmasi, ayriyetten bazi ureticiler kabinleri belli bir sebeple acik/kapali yapabiliyor, ya da belli basli speakerlari koyabiliyor icine, tam olarak aradiginizin, cikacak sonucun ne oldugundan emin olmadan speaker degistirmeye girismeyin hemen, kabinin agacinin, yapisinin falan cok etkisi oluyor bunda. Bir V30'lu ENGL 4x12 ile V30'lu Mesa 4x12 arasinda DAGLAR kadar fark var, bunu rahatlikla soyleyebilirim.
 
açık kabinlerde akustik kısa devre yapar (yani sesler hem arkada hemde önde oldugu için birbirlerinin engellerler) fakat kapalıda bu söz konusu degildir.. diye biliyorum :)
 
Geri
Üst