Manyetikler Ve Distortion Pedalı Yardım

B

BlooD-RaiN

Selam arkadaşlar. Elektro çalmaya yeni başladım. Pek iyi olmayan bi gitar var şuan elimde. Manyetikler SSS. Şuan pedalım yok. Orta seviye bi distortion pedal alıcam ama tatmin edici bi ses verirmi sizce? Bazı forumlarda gördüm benim durumumda olan ve distortion sesi gelmemesinden şikayetçi olanlar var. Sizce ne yapmalıyım. Distortion pedalı etkili olmazsa yeni manyetikler bunu değiştirir mi? Yada amfi?
 
Aynen önce amfini değiştirmeye bak derim, örneğin Laney Cube 8 ya da 10, sonra gitar işlerini düşünürsün. Laney Cube 8 250TL civarına bulunabiliyor internette.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Amfiyi zaten değiştirmeyi düşünüyorum. Tavsiye için saol. Peki yeni manyetiklerin etkisi olurmu bu konuda. Yani kaliteli bir SSS, HSS nin yerini tutarmı?
 
Pedal iyi bir amfide kendi karakterini ortaya çıkartamaz o yüzden amfi değiştirmen daha mantıklı olur. Eğer değiştirdiğin halde memnun olmazsan pedallarla desteklersin. 2. soruna gelicek olursak iyi bir SSS, HSS nin yerini tutabilir ama bu hangi tarz müzik çaldığına bağlı olan bir şeydir. Arkadaşın da dediği gibi metal çalacaksan HSS daha iyidir tabi bunla da bitmiyor manyetiklerin kaliteli olması şart...
 
Geri
Üst