Jack Nickholson

evet arkadaşlar shining, hofa guguk kuşu,
wolf gibi iyi filmlerde canlandırdığı karakterlerle insana "bu herf ne böyle ya " dedirten sonrada asabiyim gibi bir komedi filminde karşımıza çıkan bu adam jack N. bir arkadaşımın dediği gibi sanki 40 yaşında doğmuş olan bu şansiyet evet bu aktör hakkında düşünceliriniz ve de yorum larınızı bekliyorum






Not: hakikaten bu adamın şöyle genç bir filmini izlemedim ya :?:
 
Oscar ödül töreni izleyen varsa Robin Williams'ın yaptığı Jack Nickholson taklidini unutamaz. Ben nasıl güldüğümü hatırlayamıyorum ama hala karnım ağrıyor.
 
Bence bu kadar başarılı bir oyuncu için daha fazla mesaj görmek güzel olurdu. Kendisi benim en çok takdir ettiğim ve başarılı bulduğum aktördür. Shining en çok sevdiğim korku filmi Guguk kuşu da gerek oyuncu kalitesi gerek filmin kalitesi yönünden benim vazgeçilmez filmlerimdendir. İzlemeyen varsa mutlaka Guguk Kuşu'nu izlesinler.
 
bir türlü izleyemedim "guguk kuşu"nu ve "the shining"i.
aşmış oyuncular listesinin üst sıralarından kendisi.
bir de jack nicholson deyince aklıma "kurt" filmi gelir. kurt adam rolü cuk oturmuştur kendisine.
 
olağanüstü bir zekaya sahip olduğu kantlanan insanlardan biri.zaten bu kadar farklı frekanslardaki rolleri böyle başarıyla omuzlayabilecek bir insanın hatrı sayılır bir zekaya sahip olması gerekir.en sevdiğim oyuncudur,hemen hemen her filmini izlemeye çalıştım.the shining bence oyunculuğunun doruk noktasına ulaştığı filmidir..
 
Büyük,çok büyük oyuncu.Hangi filmle ne zaman ve ne şekilde karşımıza çıkacağını asla tahmin edemiyoruz.Guguk Kuşu'nda akıl hastası bir serseri,asabiyim ben de hastasını tedavi amacıyla her yolu deneyen bir doktoru,Five Easy Pieces'da motor tutkunu bir adamı canlandırmıştı.Bir de shining var ki anlatmakla olmaz.
Neyse...
Eski fimlerinden günümüz filmlerine bir diskografi yaprak izleyecek olursanız katettiği yola ağzınızı açarak şahit olacaksınız.
 
Mimik ustası, yetenek abidesi aktör. Ben de Batman 1 deki Joker tiplemesini hiçbir zaman unutamayacağım, birçok başka filmiyle birlikte...

Bir de Easy Rider adlı filmde çok kısa bir rolü vardı yanlış hatırlamıyorsam. Görünce çok şaşırmıştım...
 
The Shining de olayı bitirmiştir Nicholson. Ancak benim en sevdiğim rolü Batman'deki Joker'dir. As Good As I Gets'den, Star'da izlemiş olmam ve dublajın rezalet oluşu sebebiyle hiçbir şey anlayamadım. Tabii reklamlar da bu konuda epey etkiliydi. :)

Ayrıca Marlon Brando'dan fazlasıyla etkilenmiştir, bunu da ekleyelim.
 
Harika, müthiş bir aktör. As Good As It Gets de de çok iyi oynamıştır.

Bi de Anger Management'de Adam Sandler'a arabada Pavorottivari bir mimik ve sesle "Lalalalalalala" dediği yerde kopmuştum :D
 
Jack Nicholson, film çekmeye başlamadan önce MGM stüdyolarının animasyon departmanında ofis-boy olarak çalışıyomuş. Daha sonra her zaman söylendiği gibi "içindeki yetenek keşfedilmiş".. İyi de olmuş:)
 
Geri
Üst