Laney Vc15 110 Mu Yoksa Laney Cub12r Mi?

3500TL bütçe ayırıp Laney Cub12R alıp döndüm. Her şey ihtiyaçla ve aradığını bulabilmekle ilgili. İki amplinin ton karakteri farklı ve ben daha yumuşak tonları olan Cub12R'yi seçtim.

Eğer VC15'i daha çok beğenirsen aradaki fiyat farkına değer mi o zaman düşünürsün. Önce sen hangisini istiyorsun ona karar ver, ikisi birebir aynı aletler değil çünkü.

Bu arada CUB12R analog pedallarla harika anlaşıyor, ben setup'ımla birlikte gidip deneyerek aldım. Stüdyoda aynı pedallarla koca koca Marshall'larla Mesa'larla çalıyoruz, yine aynı pedallarla Laney'de bulduğum o ton dokusunu bu aletlerde bulamıyorum.

Cub12R'yi bu sebeple öneririm. Aynı zamanda modern bir amplidir. Sağlam pedallarla istediğin tonu alabileceğini düşünüyorum, tabi iyi bir gitar da şart.
 
üstad bu iki amfiyi birbirinden bu kadar ayıran nedir?

Valla o kadar fazla ampli denedim ki, İstanbul'da ayaklarıma kara sular indi. Eğer VC15'i doğru hatırladıysam tizleri bana fazla gelmişti. Blues Junior tarzı bir aletti diye hatırlıyorum. Ben de fazla tiz geldiği için elimdeki Fender Hot Rod Deluxe USA amplimi satmıştım. Bu yüzden tonları daha yumuşak, daha modern olan CUB12R'yi tercih ettim.

Denemeden her şeyi al ama ampli alma. Laney satan bir dükkana gir, hepsini dene sırayla.
 
Geri
Üst