Ibanez Rg 1570 Manyetik Takviyesi Önerileriniz

Bu şekilde daha çoook uzun süreler beklersin :)

Neye göre önerelim? Fiyat, tarz, ton, beklenti, ekipmanlar, marka, model, çeşit, tipi, gitarın sapı, gövdesi, profili?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
:) fiyat önemli değil kusura bakmayın bu işlere daha yeni giriyorum yaşımdan dolayı pek bilgim yok ton satriani steve vai metallica whitesnake bu tarzlarda çalıyorum aslında alacağım manyetik sustainide etkilerse iyi olur ekipman olarak elimde line 6 30w amfi var çeşit tipi sap gövde anlamadım :D
 
:) fiyat önemli değil kusura bakmayın bu işlere daha yeni giriyorum yaşımdan dolayı pek bilgim yok ton satriani steve vai metallica whitesnake bu tarzlarda çalıyorum aslında alacağım manyetik sustainide etkilerse iyi olur ekipman olarak elimde line 6 30w amfi var çeşit tipi sap gövde anlamadım :D

Direk manyetik önerilmesini istiyorsan vermen gereken bilgiler arasında Single mı/Humbucker mı, Aktif mi/Pasif mi gibi bilgileri verip; sahip olduğun ekipmanlarla birlikte gitarının da özelliklerini söylemen gerekir. Gövde ağacı, sap ağacı hatta sap tipi bile önemlidir. Sen gitarını söyle, biz ona göre özelliklerini bulalım. İstediğin tonlar için HH diziliminde ya da HSH diziliminde manyetik setleri önerilebilir. Aktif mi pasif mi olayı senin bileceğin iş aslında, biraz da senin araştırıp beğenmenle ilgili. Örneğin ben pasif manyetik sevip kullanan biriyim.

Yani aktif pasif olayından çok; manyetik değişimi konusu biraz yanlış biliniyor. Mesela iyi bir tonun manyetik değişimi ile elde edilebileceğini düşünmek yanlış. İyi bir gitar, iyi amplilerle çalınıyorsa ve kullanılan ekipmanlar da sağlamsa, sonra benim için manyetik gelir. Manyetik değişimi ile tabiri caizse "Hot Shot" yapılır, hedef 12'den vurulmak istenir. Tabi bu fikirler kişiden kişiye değişir ama insanların genelde yaptıkları şeyler bu şekilde.

Eğer SSS gitarım var, çok güçlü ve sustain'li tonlar istiyorum, çok sert çalacağım dersen o zaman evet önce manyetikleri Humbucker'lara çevirmek doğru olabilir. Ama eğer manyetik tipi uygunsa, o zaman değişiklik biraz da sona kalır.

Sonuç olarak bence en önemlisi; ekipmanlar orta halliyse, çalışma ortamı da pratiğe dönükse; bu koşullarda manyetik değişimi pek bir şey değiştirmez.

Sen diyorsan ki yok ben manyetik istiyorum, o zaman biz öneririz yine. Ama sen diyorsan ki yok ben tonuma çeki düzen vermek istiyorum, o zaman manyetik; ilk el atacağın yer değil derim, hatta belki de son el atacağın yerdir, yukarıda da belirttiğim gibi.
 
evet dimarzio evo uygun olur tarzına göre yani bende 1570 kullandım bendekinde köprüde x2n vardı sert karakterli bir manyetik oldukçada yüksek gain li sert ve hırçın tonlar istiyosan x2n olabilir yada pek karıştırmıyım dersen evo al steve vai de jem 7v gitarında bunu kullanıyo tonlarını seviyosan komple aynı dizilim bi manyetik modifiyesi yapabilirsin.:
NeckPU: DiMarzio® Evolution® DP158
MiddlePU: DiMarzio® Evolution® DPS1
BridgePU: DiMarzio® Evolution® DP159
 
bence manyetik işine hemen girme önce gitar çalmasını öğren belli bi seviyeye gelince o zaman karar verirsin.şimdi sana 1000 liralık gitarla 10000 liralık gitar verseler aralarında fazla fark yokmuş gibi gelicek.(arkadaşın dün videosunu izlemiştim ona dayanarak yazdım bunları)
 
bana dediğin çalmayan biri daha iyi çalar diye çok saçma geldi hocam tamam video kötü olmuş olabilir ama her konuma eleştiri atıp durma ben burda manyetik önerisi istiyorum sen bana gitar öğren diyorsun ben napacağımı biliyorum eyvallah
 
bana dediğin çalmayan biri daha iyi çalar diye çok saçma geldi hocam tamam video kötü olmuş olabilir ama her konuma eleştiri atıp durma ben burda manyetik önerisi istiyorum sen bana gitar öğren diyorsun ben napacağımı biliyorum eyvallah

Oralyilanci kendini pek diplomatik (!) ifade etmemiş ama bence de haklı gibi. İşin derinliğine indikçe, tarzınız ve beklentileriniz zaten değişecek. Manyetik takviyesi dediğiniz şeyden önce, mevcut manyetiklerinizle neler yapıp neler yapamadığınızı öğrenmeniz yararınıza olacaktır.

İlla paranızı harcamak istiyorsanız, o rezil Line6'dan kurtulmanızı öneririm. :)
 
paranızı boşa harcamayın, gerek yok, üzerindeki manyetikler müzik tarzınızla gayet uygun, önce kendinizi geliştirin, sonra değiştirirsiniz.
 
Ömürlük amplifikatör diye birşey de yok.. Zevkleriniz ve ihtiyaçlarınız değişebilir.

Line6'nızın yanına bir de ufak lambalı amplifikatör alın o zaman.

İyi bir lambalı amplifikatörle gitar çalmayı öğrenmek, transistörlü amplifikatörler ve prosesörler ile öğrenmekten çok daha farklı. Lamba genelde daha dürüst, daha doğal ve daha hassas. Çalma dinamiklerini ve dolayısıyla hatalarınızı da, daha fazla ortaya çıkarabilir.

Muhtelif overdrive / distortion pedallarıyla sesini çok açmadan da istediğiniz tonlara çok yaklaşabileceğiniz amplifikatörler mevcut. Uzmanları bu sitede çoktur, konu açabilirsiniz, daha önce de bir sürü şey yazılmış. Sizin ilgilendiğiniz tonlarla çok ilgilenmediğim için bu konuda daha fazla yorumda bulunmayım.
 
Ömürlük amplifikatör diye birşey de yok.. Zevkleriniz ve ihtiyaçlarınız değişebilir.
Lafı elimden aldın diye bi espiri yapıcam ban yerim diye korkuyorum :D

Ben ilk başladığımda sadece metal çalıyodum ama son 2-3 yıldır metal hiç çalmadım diye bilirim.Bugün Jackson veya ESP almak için para biriktirirsin alırsın.Bi süre sonra Fender almak için yırtınırsın.Sonra jackson veya esp aldığın için pişman olursun.Bence bu konu burda kapansın.Boşver manyetiği.Kendini geliştir zaten bir süre sonra bu tür konu açmaya ihtiyacın bile olmaz.Gider denersin hangisi hoşuna giderse alırsın ama şimdi git bi müzik markete bütün gitarları dene hepsi aynı gelicek sana..Şuan gitarına en kral manyetiği taksanda eskisinden bi farkı olmicak sana göre.
 
Bu arada amfinin eq ayarlarıyla oynayarak, amfinin diğer ayarlarıyla oynayarak, amfinin efektleriyle oynayarak, ton knobuyla oynayarak, manyetik yüksekliğini değiştirerek (üstünde ve altında birer tane olan vidalar) binlerce farklı kombinasyonda ton elde edebilirsin. Eminim ki biri istediğin tondur :)

Lisedeyken bir arkadaşım vardı, çocuk Cort x-2, ucuz bir amfi ve ucuz bir distortion pedalıyla birkaç dk uğraşarak şu ana kadar hayatımda duyduğum en güzel tonlardan birini elde edip, hala hayran kaldığım 1,5-2 saatlik bir doğaçlama dinletmişti bana. O gün anladım işin ekipmanda olmadığını :D
 
Geri
Üst