Pedal Veya Prossesör Hangisi? Yardım Edin Lütfen

Arkadaşlar merhaba, Fender Highwayone Stratocaster gitar kullanıyorum. Pedallar Prossesörler ve Amfiler hakkında pek fazla bilgim yok. O yüzden kullandığımız amfinin modelini bilmiyorum Marshall amfi var stüdyolarda genelde olandan diyeyim:)

Gitarı amfiye pedal kullanmadan bağlayınca süper bir ses çıkmıyor, bahar aylarında da bir kaç tane festivalde çalacağız. O yüzden sormak istediğim bir kaç soru var:

1-Pedallar hakkında bilgim yok demiştim, 700 liralık bütçem var bu bütçeyle bir kaç tane pedal almam mı daha mantıklı, yoksa pedalları kurcalamayı pek bilmediğim için daha kolay olan prossesöre mi yönelmeliyim.
2-Ton olarak Gun's n Roses tonu almak istiyorum onun dışında da genel olarak hard ve classic rock. Bunlara uygun ne önerirsiniz pedal veya prossesör.
3-Gitarı amfiye bağladım sweep atmak istiyorum mesela hem sweepler net duyulmuyor hem de deli gibi bir cızırtı, böyle temiz bir ses alamama sebebim nedir büyük ihtimal pedal prossesör eksikliği falan?
4-Aynı sorun "harmoni"de de var. sesler uzun soluklu olmuyor olsa bile kısık oluyor amfiyi sonuna kadar açınca da gürültü, bunun sebebi de acaba pedal vs midir:)

Evet arkadaşlar şimdilik bu kadar, cahilce sorular olmuş olabilir,m fakat gerçekten gitar çalmaktan başka pek bir bilgim yok o yüzden danışmak istedim size.

İyi akşamlar.
 
İyi bir ton için öncelik gitar, sonra da amfidir. Ana gitar olarak Fender'i seçmişsin. Klasik ve hard tonlarına gidebilir ama spesifik olarak Guns tonlarını sağlıklı alman zor olur. Amfinin modelini, en azından türünü (lambalı mı transistörlü mü, hibrit mi?) tam olarak belirtebilirsen daha fazlasını söylemek mümkün olur.

Klasik rock ve hard rock tonları için önceliğin iyi bir lambalı amfi olmalı diyeceğim ama süren ve bütçen kısıtlı bunu da gözönüne almalıyız. Başlangıç olarak diyebileceğim, (amfini transistörlü diye farzediyorum) madem drivelarından memnun değilsin, amfiyi clean olarak kullanıp üzerine iyi bir prosesör düşünebilirsin. Line6 POD serisi önerebilirim. İyi bir amfi modelleyicisidir. Vox Tonelab bayağı övülüyor ama kendim kullanmadığım için bir şey söyleyemem. O konuda söz kullanan insanlara düşer.
Amfin transistörlü ise tek tek pedal toplamakla vakit kaybetme derim. Hem o mu bu mu derken açılırsan önünü alamaz bütçeyi dağıtabilirsin, hem de çaldıkça ihtiyaçlarına zamanla daha iyi karar verirsin.
Dediğim gibi gitardan sonraki öncelik ihtiyaçlara göre iyi bir lambalı amfidir. Ama yarın öbür gün bakarsın, amfiden önce gitarın yetmez onu değiştirmeyi düşünürsün, bakış açın, ihtiyaçların değişir. Bu yüzden tavsiyemi anlık, bir süreliğine seni idare edecek bir tavsiye olarak kabul et.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Amfinin modelini bilmiyorum maalesef, en yakın zamanda öğrenir söylerim; fakat transistörlü olduğunu biliyorum.

Lambalı amfiler hakkında bilgim var, ama bütçe sıkıntısı olduğundan sadece şu anki amfi ve gitar üzerine bir prosesör düşünmeliyim. Bu dediğiniz gibi anlık bir durum o yüzden anlık bir tavsiye istiyorum yani şu önümüzdeki bir kaç ayı kurtaracak, ilerisi için de iş yapabilecek bir pedal grubu ya da prosesör dedim, siz prosesör önerdiniz. Ben de prosesör seçmenin daha doğru bir tercih olduğunu düşündüm başlangıç için.

Dediğiniz Line6 POD serisine baktım. Birçok seçenek var fiyatlarla doğru orantılı olarak kalite de artıyor sanırım. İkinci el olarak da düşünebilirim hangisini seçmem daha doğru olur. En pahalısı en iyisidir mantığıyla düşünmek istemiyorum aralarında ne gibi farklar var acaba?

Bir de bu prosesörlerde kendimiz ton ayarlıyoruz, peki içerisinde hazır tonlar falan oluyor mu bilgisayar programı gibi yani?

Yorumunuz için teşekkür ederim.

İyi günler.
 
Bence de şu anda en iyisi prosesör. Lambalı amfi olmadan pedal seç, al onların şarkıya göre ayarı ile uğraş, amfiyi değiştirdin pedal uymadı, dert te dert. :)
POD serisinde fiyat farkı modellerin eskiliği yeniliği ve ayak altı veya böbrek şeklinde olması ile ilgili bir durum. Daha yeni modellerde daha fazla amfi kabin simülasyonu var tabii ki. Kalite açısından V2'den itibaren tüm modelleri üst düzey diyebilirim. İkinci el fiyatları da (böbrek şeklinde olanların) 200 - 220 civarında. Sadece Floor POD denilen ayakaltı bir modeli var, bazı kullanıcılar diğer modellerine göre zayıf bulurlar onu.
POD'ların içlerinde hazır fabrika tonları da var ama pek te iyi değiller. En iyisi kendin yazman bence. Sanırım V2.'den sonraki modellerde, internetten patch olarak indirdiğin tonları da bazı aparatlar yardımıyla aletin içine kaydedebiliyorsun.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Çok teşekkür ederim, sahnede kullanacağım için böbrek şeklinde olanlar uygun olmaz. HD 300-400 ve xt live serileri uygun olur o zaman, bunlardan bir tanesini almayı düşünüyorum.
 
Geri
Üst