Corono Yapımı Fender Mi Yoksa Mexico Yapımı Fender Mi ?

S

swapp

mrb arkadaşlar ben ikinci el bir fender strat almak istiyorum ama kararsız kaldım corona ve mexico stratlar arasında nasıl bir fark var hangisi daha iyi bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim..
 
corono dediğin california yani amerikan malı kaliteli olandır diğer meksika üretimleri ise daha ucuz olup kaliteleride ona göre daha düşüktür. aslında gitar çalan çoğu kişi aradaki farkı bilir sanırım yeni başlıyosun durumun iyi ise amerikan standart fender al değilse mexico üretimlerde fazlasıyla işini görecektir
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
yok yeni başlamıyorum fendere yeni başlıyorum diyelim :) amerikan olduğunu biliyorum fakat kısa bi araştırma yaptım o fabrikadan çıkan ürünlerin mexicolardan pek farkı olmadığını söyleyenler var o yüzden böyle bi soru sordum.ki fiyatları arasında da pek fark yok sanırım mexicolarla. ilgilendiğiniz için teşkkür ederim yine de :)
 
Yeni başlıyorsan Amerikan al nasıl oluyor. :D Yeni başlıyorsan zaten squier ile fender amerika deluxe arasındaki farkı bile göremeyeceksin. Genelde yeni başlayanlarla düzgün akort tutan bir gitar yeterli olacaktır, zamanla nasıl birşey istediğine karar verip, yönelirsin.

Tonu sebebiyle bazı insanlar Meksika Fender'i tercih edebiliyor. Tamamiyle o seneki üretimle de alakalı bir durum. Youtube'da bol bol tonunu karşılaştıran video mevcut aslında. Bence aralarında tonal kalite olarak çok fazla fark yok, Amerikan biraz daha parlak ve detaylı bir tona sahip ama bu biraz manyetiklerle alakalı bir durum. Yani Meksika'a düzgün bir manyetik takarsan blind-test dediğimiz testte çoğu kişi aradaki farkı anlamaz. Param olsa standart Amerikan'ı değil, deluxe'ü tercih ederim bu arada, bunun da sebebi işçliğinin daha iyi olması ve S-1 switch'inin bulunması.
 
Fender tonları için illa Fender almak da şart değil tabii. Aynı paraya daha fazla gitar almak mümkün: Örneğin G&L Legacy, Comanche ve S-500 gibi.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
tekrar söyliyim gitara yeni başlamıyorum squier vs bi çok gitarı denedim şuan da m600 üm var bitane. ben fender almak istiyorum o tını parlaklık hoşuma gidiyor. neyse tam olarak bu iki gitarı alabilecek kadar param var hangisini corona yapımını mı alayım mexico mu ? coronalara direkt amerikan da diyemiyoruz mexicoyla ortası sanırım. bilen ya da kullanan birinden yorum bekliyorum hepinize teşkkürler
 
Corona / California Fender'in Amerika'daki üretim merkezi zaten.

Amerikan Standard Fender ile Meksika üretimleri arasında normalde ciddi de fiyat farkı var. Madem gitara yeni başlamıyorsunuz, gidin deneyin.. Hangisini beğenirseniz onu alın.

Kadıköy'e yakınsanız SRV'ye de bir uğrayın:

http://www.srvmusic.com/electric.htm
 
Yeni başlıyorsan Amerikan al nasıl oluyor. :D .
Yok hocam yani durumu iyiyse Amerikan alsın daha iyi olur anlamında hani bi numara büyük al seneyede giyersin hesabı :D
Kısacası corono yazan yani amerikan malı olan fender alman yararına olacaktır aslında en doğrusu gidip ikisinide deneyip öyle almandır diyip bağlıyım :)

Edit: Bu arada arada pek fiyat farkı yok demişsin seçiminde dikkatli ol fenderin onlara çeşidi var standart,special, highway one vs.. bir çok çeşidi var..
 
Amerikan üretimi hiçbir gitar diğer üretimleri tutmuyor. Kullanılan ağaçlar bence farklı. Belki ağaçların üretildiği ülke farklı. Birçok şehirde elma üretiliyor. Bazı şehirlerimizdeki daha hoş gelir tatları, belki gitar ağaçlarında böyle birşey var. Tahmini olark söylüyorum, yoğunluk farkı olarakta etkisi olabilir.
 
Geri
Üst