Başınızdan geçen virüs "maceraları"...

Sürekli aynı şeyi söylüyormuş gibi olmayayım ama Norton 2005 ve Spybot S&D yükleyip tarat.Ne bulduysa sil.ZoneAlarm ile de yap bu işlemi..
 
tesekkurler deniyorum..
ayrıca bir problemim daha var Msn messenger 7.0 yuklu ancak jpeg turu dısında cogu dosyayı otomatikman blockluyor lazım olan mp3 dosyaları var alamadıgım ..bunu hangi program blockluyo olabilir ? win. firewall degil cozebildigim kadarıyla..yardımcı olursanız sevinirim
 
Doğrudur,güvenlik merkezindeki hassaslık seviyesini düşürebilirsin...

...Veya blokladığı programları gösteren bir kısım varsa orada Messenger olabilir.
 
Norton AV veya Norton NIS gibi IM plug-ini kullanan anti-virüs yazılımları yapıyor olabilir bu bloklama işlemini. Nortonda oldukça detaylı ve default enable gelen bir MSN plug-in var. Aynı şekilde güncel tüm AV programlarında var bu. Anti virüs programını bir kurcala.
 
Arkadaslar beta surum programlarda basiniza her is gelebilir ve isin kotusu bundawn uretici firma/programci hicbir sorumluluk yuklenmez.bu yazilimlari yuklerseniz her sey sizin sorumlulugunuzdadir.Bu yuzden eger guvenliginden emin olmadiginiz tam surum programlari yuklemeye cekinirken ne yuzle betasini yuklediginizi anlayamiyorum uretici firma/programci yasal olarak duyurmus guvenli olmadigini siz guvenliyi yuklemeyip betayi yuklerseniz basiniza her is gelir.
kaldiki ms in lisansli yazilimlarinda bile basiniza ne gelecegi belli degil ancak ornegin virus salginlarinda yasal haklarinizdan biri olarak eger orjinal windows kullaniyor iseniz her turlu sorumluluk ms in veya kullandiginiz baska bir isletim sistemi ve lisansli orji,nal surum ise (yani acik kaynak kodlu olmayan tum lisansli isletim sistemleri olur) uretici firmaya biner.(NE YAZIKKI ULKEMIZDE BU HAKLAR PEK KULLANILAMIYOR EGER SAGLAM BIR DESTEGINIZ YOKSA BU HAKKINIZI KULLANMAYI DENEMEYINIZ ULKEMIZDE BU KONUDA OZEL BIR YASA DUYMADIM.ANCAK TUKETICI DERNEKLERI YARDIM EDEBILIR BU KONUDA.)Beta surumlerde ise boyle bir hakkiniz YOKTUR!
gelelim msn 7.0a bu yazilim betadir bununyerine msn 6.2 yuklemeniz daha guvenli ve her turlu yasal hakkiniz olur.(Anlasma nedeniyle bazi haklariniz tum yazilimlarda kisitlanmistir.(kaldiki bu siteye uye olurken bile hepimiz bazi kurallari kabul ettigimize dair bir anlasma imzaladik.)Bunun nedeni yasalardaki ureticiyi koruyucu maddelerin acigini kapatmaktir.)Senin sorunun ise eger firewall kullanmiyorsan messengerin guvenlikle ilgili bolumlerinde cesitli kisitlamalar var diye biliyorum(dosya formatlari).Ozellikle beta surum oldugu icin senişn istemcin dosya alimini engelliyor olabilir bu konuda mailine gondertebilirsin dosyayi sana onerim bir hriders email edinmendir.
http://www.hriders.com olmasi lazim adresin.
 
Beta'nın amacı zaten deneme sürümüdür ve kullanıcılar bunları yüklerken,başlarına gelebilecek her türlü şeyin sorumluluğunu kabul ederler.Ancak yüklenme sırasında veya öncesinde program,beta olarak belirtilmemişse,kişinin her türlü hakkı bulunmaktadır.Ben zaten beta programları kendi bilgisayarıma yüklemem ilk olarak.Okul bilgisayar odasının kapısı elimdeyken,neden bilgisayarımı riske atayım ki?!
 
Ben virus güvenliği olarak, Zone Alarm, AVG Free ve Sygate kullanıyorum. Sygate ve ZoneAlarm, net'den otomatik yüklenen spy'ların her atak yapışında uyarıyor. ikisinden biri mutlaka her PC'de kulanılmalı.

Birde RealPlayer'a ait uygulamalar çok fazla bağlanma girişiminde bulunuyor. Acaba Real'de casus program mı içeriyor?
Ayrıca flashget'de pek güvenilir bir DL programı değil.

Spy temzileyici olarak çok etkili birşey isterseniz, eTrust - PestPatrol var. yanlız çok köklü bir temizlik yapıyor. Bazen gerekli şeyleride silebiliyor. Sonrasında bazı programları tekrar yüklemek gerekebiliyor mesela.
Temizlik yapmadan önce, tarama sonuçlarını kontrol etmekte fayda var.
 
Kaspersky ile ufak bir soruna sahibim, her seferinde 1 dosyam "Corrupted" olarak gözüküyor ama hangi dosya olduğunu göstermiyor bir türlü!!!

Öte yandan, şu anda Microsoft'un sahip olduğu AntiSpyware de gayet sağlam gözüküyor... bir de Adaware'i de spyware'den saymasa...
 
Bugün yaşadığım bir olayı hemen aktarayım ; İşyerindeki 2 bilgisayarda herhangi bir yazı copy/paste yapıldığında ekranda "Hello!" yazısı çıkmaya başladı. İlk gördüğümde gülmekten kriz geçiriyordum... Sistemi tekrar yükleyerek sorunu giderdik...
 
çernobil virüsü kapmıştı benim bilgisayar, işin ilginci ne fişi takılıydı ne de internetim vardı o zaman.. hala aklım almıyor :?

zonealarm gerçekten güzel bi yazılım, ayrıca "Kill the Popups" diye bir popup killer var kısaca "ktp" diye geçiyor..
şuana kadar denediğim hiç bir popup killer bu dosya kadar etkili olmadı ama tabi bazı sayfalarda açılmıyor bazen kapatmak zorunda kalıyorum ama gerçekten çok başarılı bir yazılım ve freeware..
bide araç çubuğumda gogodata var ama onu ben yüklemedim, oraya nasıl geldiği hakkında bi fikrim yok :)
 
Atalay demiş ki:
Spyware remover ve winantivirusü bir saniyeliğine kapatsam hemen virüz bulaşıyor. Özellikle günün erken saatlerinden öğlene kadar neredeyse 3-5 saniyede bir alarm veriyor PC. Sabahları koruyucusu olmayan PClerin vay haline.!

kuzene yeni sistem yüklemiştim ve anti virüs yüklemedim, bir iki gün idare et bişey olmaz dedim :) ertesi gün virüs kaptı :roll:

gerçekten artık antivirüssüz internete girilmez.. eskiden böyle yaygın virüs sorunu yoktu :( vardı ama bu kadar sık değildi en azından :roll:
 
Reeve demiş ki:
işin ilginci ne fişi takılıydı ne de internetim vardı o zaman.
Bilgisayarın kapalı da olsa,internetin olmasa da modemin kablosunun takılı olması yeter.Çernobil zaten 26 Nisan ve 26 Haziran'da bulaşmıyor,sistem,o tarihi gösterdiğinde etkinleşiyor.Yani çernobil virüsü,belki de şu anda bilgisayarımda var (hiç sanmıyorum) ama etkinleşmedikçe sorun yok ;)
 
...Veya sana güzelce çalışıyormuş gibi geliyordu.Belki de onlar virüs değil,backdoordu.

Backdoor:portları-mortları açarak,bilgisayarı "hack" için daha uyumlu hale getirir.Server de deniyor.
 
Geri
Üst