Uluslararasi Alışveriş Için Www.samash.com

Uluslararasi alışveriş için www.samash.com

Selamlar arkadaşlar

umarım yazıcakalrım kurallara aykırı falan değildirde kitlenmez edilmez

neyse başlayayım

www.international-orders.comya da www.international-shopping.com sitemizin adı. Bu site internet üzerinden denizaşırı ülkelere göndermeyen sayfalardan alışveriş yapmanızı sağlıyor.
örneğin amazon.com tr ye elektronik alet göndermiyor. ama bu siteye girip daha sonra amazon.com u seçip ürünü isterseniz ürün ship edilebilir hale geliyor.

sitenin çalışması şu şekilde bu sayfa sizin yerinize amazondan sipariş ediyor. amazon bunlara gönderiyor bu adamlarda size ship ediyor. siz alışverişinizi yaparken fiyatlama ekranında sizeamerika içi shipping ne kadar yurtdışı shiping ne kadar ayrıca sıkı durun türkiyedeki gümrük bedeli ne kadar olucak onuda yazıyor. site bu yazdığı tutarlara garanti veriyor. ve asla yazılan tutardan daha fazlasını ödemeyeceğinize garanti veriyor gümrükte takılmayacağına garanti veriyor. yani orda yazan tutarı öderseniz eveninzin önüne kadar gelicek diyor.

peki diyor diyorda ne oluyor. öncelikle garanti bankası bu alışveriş sitesine kefil oluyor. http://www.bonus.com.tr/duwi.asp aha belgesi

benim dediklerim ordada yazıyor. benim netten tanıştığım ve yığınla ipod ve dijital kamera getirenler var kapısının önüne kadar geliyo ve hiç bi ek ücret yok.

bende burdan bir oyun aldım o da yolda şu anda birde mp3 player alıcam amazondan

gelelim asıl noktaya adamlar samash.com u da katmışlar dükkan listesine
yani samash.com dan alışverişde yapabilecek bu site kullanıcıları. ben ilk gördüğümde heyecanlandım yeni katıldı çünkü samash.

örnek olarak herkezin çok sevdiği ama benim pek bilmediğim ayrıca tr fiyatınıda bilmiyorum PODXT Guitar Amp Simulator ü denedim ne kadar olacak die ayrıca sayfada ytl tutarlarıda gözüküyo yani alışverişin detaylarını ytl olarakda görüyorsunuz. alet sam ash de 299 dolar ben fiyat yazmaya ytl üzerinden devam edicem. ayrıca ytl tutarlarında değişme olabiliyor orda yazanla gerçekte farklar olabiliyo dolar kurundan dolayı
PODXT Guitar Amp Simulator 412ytl
US Shipping & Handling 25 ytl
International Shipping & Handling 45 ytl
Customs, Duties, Taxes, and Insurance 182 ytl

Toplam 664 ytl
Toplam USD 482.89 $

şimdi bu bu alet için 182 ytl gümrük alıyolar ve trye giriyo bu bedelle kapıya kadar geliyor

ancak bu fiyat türkiye koşullarına göre pahalımı bilmiyorum 1 den fazla sipariş ederseniz shipping ve gümrük ler 2 ye katlanıyo

mp3 player olsun dijital kamera elektronikte baya karlı oluyor ancak müzikte nasıl olucak bilemicem artık burdaki arkadaşlar girip baksınlar fiyatlandırmaya ona göre yorum yapsınlar.

arkadaşlar bu yazdıklarım tavsiyedir,bilgidir.. garati vermez kimseye. sonra sipariş ettim şu oldu bu oldu diye bana gelmeyin:)
 
daha önce alışveriş ettim bu şekilde sorunsuz oluyor
şu anda da beklediğim bir siparişim var bazen sipariş gönderilene kadar bekleme süresi uzun oluyor
onun dışında eve teslim
şu anda fedex getiriyor sanırım eskiden bir ara ups ti

fiyatlara dikkat edin yüksek discountu olan ürünleri tercih edin
birde arasıra kampanyaları oluyor %10-%15 off your entire order şeklinde

bahsedildiği gibi belirtilen ücret dışında hiçbir ödeme yapmıyorsunuz bu ücret normal piyasa koşullarına göre daha uygun oluyor genelde (tunel vs)

olumsuz bir yanı her marka ,yada her çeşit yollanmıyor 1
birde masrafları parça başı hesaplıyorlar 2
yani bi üründen 2 tane alayım ucuza gelsin olayı yok
ve çok ucuz ürünlerde shipping + gümrük astarı yüzünden pahalıyo gelebilir
 
Sipariş esnasında belirtilen ücret dışında bir ödeme yapılmıyor ve kapıya kadar geliyor. Ben samashten processor siparişi verdim. Sonra siparişimi iptal etmem gerekti. Müşteri desteğinin eline düşmeyin 2 günde zor cevap alıyorsunuz. Neyse yavaş destek yüzünden siparişimi iptal edemediler. Ben de onlara bu durumun suçlusunun kendileri olduğunu belirttim. Paramı geri iade ettiler aleti de yolladılar. Bazı şeyler Türkiyeye göre çok karlı geliyor. Bakmanızı tavsiye ederim.
 
benim anlamadığım bu lavuklar sabit bir gümrük bedeli karşılığında aleti eve teslim ederken biz neden music123 gibi bir yerden sipariş ettiğimiz atıyorum 400 dolarlık mala bazen 1000 dolar vergi ödemek zorunda kalıyoruz?

ya herifler ağır abi olduklarından " örneğin samasha yani do u wantit e çalıştıklarının bilinciyle hareket eden bir kısım ups ya da fedex görevlisi bir takım abiler" konuşma ulen deyip geçiriyorlar malı içeri
ya da
bizim gümrükte ki sallamalar nasılsa bu lavuk mevzuattan anlamaz diye kafasına göre geçiriyor bize..

yani hak , hukuk, nizam sıfır gibi sanki.

bu arada samash'a sanal kart kabul ediyor musunuz diye sordum,4-5 defa cevap falan gelmedi.

arkadaşın dediği üzre müşteri hizmetleri rezalet. music123, musiciansfriend ile kıyaslanamaz bile.

çok sinir bozucu bir durum, 1 milyar limitin varsa 1.5 milyarlık malı nasıl alacan,alamıyosun tabi.

fiyatı nispeten ucuz şeylerinse fazla karlı olacağını düşünmüyorum. uğraştığıma değmez bence..

zaten bir çok önemli "bilindik,güvenilir, tünelde tecrübe edilebilecek" markanın bir kaç ürünü hariç hiç bi mok yollamıyorlar.

music123 e nolur sizde katılın şu douwantit olayına, bakın burası müşteri kaynıyo dünyaları kaçırıyosunuz gibisinden mektup attım. onlarda kaale alıp cevap yollamayacaklar galiba, ya da hala ne demek istediğimi çözmeye çalışıyorlar. ;)
 
unutmuşum eklemeyi , bu şartlar altında en iyi seçenekler gitar pedal, ve celephais kardeşler gibi görünüyo, onları besleyip music123 ün türk işi haline getirmeli.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
split karttan parayı samash çekmiyo
international-ordrs çekiyo yani sen samash le muhattab olmuyosun
kartın tamamen douwantit tarafından çekiliyo ayrıca
sanal kartı kabul ediyomusunuz die mail atmanda ilginç
sanal kart olduğunu annayamaz karşı taraf o bir kart sonuçta bir bananın kredi kartı biriminde çalıştığım için diyorum bunları yani sanal manal die araya bişiy koymana gerek yok
 
Sanal kartın farkı limiti sen belirliyorsun, karşı taraf için o bir kart sonuçta. Tabi Türkiye'den olması bir çok yer için potansiyel dolandırıcı olmamızı gerektiriyor ve kabul etmiyor şerefsizler.

Neyse buna cevap verilmiş zaten asıl diyeceğim bizim buradan atacağımız mailler music123 veya benzeri firmalar için son derece önemsizdir. Adamların toplam hacmi içinde Türkiye'den gelen bir kaç sipariş devede kulak, cevap yazmaya tenezzül etmemiş olabilirler.

Asıl yapmak gereken douwantit veya Garanti'ye yazıp kardeşim kıl tüy mağazalar yerine bunları eklesenize bak o kadar potansiyel müşterisi var demek. Ya da gitarpedal.com iyi bir alternatif, mailime hemen cevap verdi ama celephais'ten ne mail ne Ö.M konusunda cevap alamadım yazdığımda.
 
TheBeast demiş ki:
split karttan parayı samash çekmiyo
international-ordrs çekiyo yani sen samash le muhattab olmuyosun
kartın tamamen douwantit tarafından çekiliyo ayrıca
sanal kartı kabul ediyomusunuz die mail atmanda ilginç
sanal kart olduğunu annayamaz karşı taraf o bir kart sonuçta bir bananın kredi kartı biriminde çalıştığım için diyorum bunları yani sanal manal die araya bişiy koymana gerek yok

Konumuz kimin çektiği değil. kredi kartı numarası v.s samashın sitesinde giriyorsun ve onlar onaylatıyor. onlar onaylamadan international orders v.s kim olduğu önemli değil parayı hesabından çekemez.

ikincisiyse şu, kredi kartı bölümünde çalışan biri olarak bilmen gerekirdi bazı firmalar ki buna samash de dahil güvenlik önlemi olarak kredi kartının önlü arkalı fotokopisini istiyorlar.

hal böyleyken sanal kart kullanıyorsan neyin fotokopisini önlü arkalı çekip göndereceksin?

yanıldığın üzere sanal kartın gerekliliği ile ilgili bir başka husus ise şu. eğer kredi kartımın limiti 500 ytl ise ve ben 600 ytl lik bir mal almak istiyorsam ve satıcı yalnızca kredi kartı kabul ediyorsa ne yapmalıyım?

sanal kartıma para yüklüyor ve alışveriş yapıyorum ama kredi kartı için böyle birşey söz konusu değil. onun limiti belli.
 
solitude71 demiş ki:
Ya da gitarpedal.com iyi bir alternatif, mailime hemen cevap verdi ama celephais'ten ne mail ne Ö.M konusunda cevap alamadım yazdığımda.

dostum, ben celephaisle de gitarpedalla da henüz sonuçlanmamış bir alışveriş içerisindeyim. gitarpedalla iletişim kuruyorum.

celephais kardeşimizle ise yazışmalarım her türlü paranoyama belki gereksiz ve alınmasına neden olacak sorularıma rağmen, herhalde 50 yi bulmuştur.

Özel mesaj atmamanı tavsiye ederim. herif okuyor neticede , öğrenci taifesinden ve bir taraftan her gün kendisine gelen onlarca mektuba cevap yetiştirmeye çalışıyor. seninki arada kaynamış olabilir.

bence denemeye devam et çünkü haklısın bu zat-ı muhterem ile yapacağın alışverişte, gümrükte sorun yaşasan bile ki sanmıyorum samash v.s gibi yerlere göre çok daha karlı çıkarsın.

saygılar
 
Ben de sizin gaziniza gelip biraz once samashten 2 adet celestion kolon siparisi verdim, ikisi de meshur G12H (30W) kolonlari, biri peavey clasic 30 amfim icin (16 ohm luk bir kolon) digeri de blues jr.'da kullanilmak uzere (gerci ustunde zaten bir celestion blue var cok iyidir o da simdi etrafta calmaya basladim 350 dolarlik bu kolon bozulmasin diye korktugumdan aldim bu 8 ohm luk G12H'i).

Sans dileyin arkadaslar. Bu arada her sey yolunda giderse celestion'dan direk ingiltereden getirtmekten daha saglam ve ucuza gelecek. Yani kolonlar ilk once ingiltereden amerikaya oradan da turkiyeye geliyor olacak. :LOL: Ebatli bir paket olacagindan dolayi (cok agir olmamasina ragmen) cok sevindim zira posta cok tutmuyor.

Bu arada adam gibi lambali amfi arayanlariniz, kesinlikle bakin buna. Gumrugu falan belli ve hic sorunsuz gelirse ben kafadan girin derim zira turkiyede amfi yok.

Mesela peavey classic 30 (ki cok iyi amfidir, benim gibi fazla incik cincik delisi iseniz celestion G12Hli bir kolon lazim bu arada) toplam takribi 1092YTL'ye yani 810 dolara geliyor. Iyi fiyat!

B
 
split eğer fotokopi istiyecekse tabki sanal kartla harcama yapamazsın 600 ytl lik bir alışverişi eğer kartının lmiti 500 ytl ise ne sanal kartla ne asıl kartla ne de harhangi bir kartla yapamazsın bir yanlış anlama oldu sanırım
samash karttan parayı çekmiyor bu sistemle samash den alıcaksan
eğer duuwantit kullanıcaksan
comerxia dır şirketin ismi o senden parayı çekiyor sonra samashten sipariş ediyor
ama sen gidip direkt samashten alırsan o zaman neyi kabul etmez neyi eder bilemem
sanal kartında limiti en fazla asıl kart kadar olur yani onunda çıkabileceği limit belli
ben tam olarak nerde bir yanlışa düştüğümü annayamadım
iş yerlerinin sanal pos cihazları vardır sen sipariş ettiğinde kart sanal posdan geçer ve karşı taraf senden belge istemediği sürece sanalmı asıl mı annayamaz
bu dediklerim douwantit için geçerlidir tekrar söylüyorum
samash.com dan girip sirariş edersen olay farklı oluyor
tekrar söylüyorum
sen sipariş verdiğinde comerxia çekiyor kartından parayı samash değil
comerxia da douwantit dene şirketin resmi adı

ayrıca bir arkadaşda garantiye mail atalım demiş
garantinin bu site eklemeyle bir alakası yok
siteleri douwantit ekliyor bence oraya mail atmak daha mantıklı garantibankası sadece destek veriyo
 
DrB gümrükte sorun çıktığından bahsediyordu. Sanırım bir kaç kişinin malını toptan gümrükte bırakmışlar çözmeye çalışıyordu. Douwantit için çok tuhaf bir durum bu. Yani kendilerinin halledip teslim etmesi gerekir ama yapmamışlar. Gümrükte bir alarm durumu söz konusu sanırım. Tavsiyem şu an oradan alışveriş yapmayın.

DrB olay açıklığa kavuşunca gerekli açıklamayı yapacaktır sanıyorum.
 
Garanti bankasının sitesinde bu uygulamaya benzer bir şey var.Sen sitedeki malı seçiyorsun garanti sitesi üzerinden o ürün için bir kod numarası falan veriyor heralde.Daha sonra garanti şubesine gidip parayı verilen koda yatırıyosun.Mal gümrüğe takılmadan falan geliyormuş diyordu sitesinde inşallah yanlış anlamadım sitedekileri.
 
Onla ilgili bilgim yoktu ama karşında parayı verdiğin sorumlu biri var sanki güvenli gibi gümrükle ilgili hiç bir problem yaşamıycaksınız gibi bi şey demişler kardeşime.
 
Sagolun valla yoksa alacaktım. Hayret bi sey ya. Pahalı olayını da gectik yok kardesim satılmıyo su ulkede istedigimiz mallar. Vergisini odeyip yurtdısından alalım diyoruz o zaman da beyannamedir sudur budur, bi suru dert. Dukkanlarla konusuyorum, su var mı yok e peki bu var mı 3 ay sonra gelecek. Eee napalım o zaman? Valla kabahat bizde herhalde, ne calmaya ugrasıyoruz. Paramızla sefil oluyoruz. Almanya ve Fransa'da da anormal pahalı. Ama hersey var. Ayrıca gumruk de belli. Veriyosun %25-30 neyse alıyosun. Burada ne kural ne hak var. Artık %40 50 fazlasını vermeye de razı olduk. Yok Buradan almaya kalkınca rahat 2 katı fazla oduyoruz. Neyse, lanet olsun deyip bırakacım enstruman calmayı.
 
KAtilinek dediğin gibiydi olay ben de buna şaşırdım zaten. Douwantit türkiyeye ilk hizmet vermeye başladığı zaman, gümrükte herhangi bir sorun çıkması durumunda tüm masrafı ödeyeceğini iddia ediyordu. Yani Barlo abinin bahsettiği durum tam bir rezalet o şirket için. Ben sana bu malı getiriyorum bedeli de budur diyor ve getirmiyor bir de uğraştırıyor, olay bundan ibaret. Fiyasko yani.

2 ay önce falan ben samashten sipariş vermiştim. İptal etmeye çalışmama rağmen kapıma kadar geldi. Yukarıda bahsetmiştim. Bir işler dönüyor ama durun bakalım...
 
Geri
Üst