Uluslararasi Alışveriş Için Www.samash.com

Valla alışveriş yapmadım hiç ama Garanti'yi telefonla arayıp sordum bir sorun olur mu gümrük vs diye hiçbir yamuk yok siz net'ten sipariş veriyorsunuz kartınızla, mal kapınıza geliyor aradaki herşeyden doyouwantit sorumlu dedi.

Internet'ten kendim getirtmeye üşenirim, üstelik gümrük konusunda risk her zaman var, veririm biraz daha fazla diyenler için fena değil sistem. Ama dediğim gibi maliyet karşılaştırmasını iyi yapmak lazım.
 
Ya hazır yakalamışken hemen bi soru:

Amcam en sonunda benim prosesörü postalayacak. Acaba kutunun içine faturasını koysa (ki alet 90$'a alındı), bu gümrükten geçmesini kolaylaştırır mı zorlaştırır mı ? Hani gümrükte 150 $'ın altına vergi filan alınmıyor ya, o bakımdan soruyorum. Sonra gümrükçü alete (Behringer V-amp2) kafasına göre fiyat biçmesin.

Bir de, normal posta servisini kullanmam doğru mu ? Acaba Fedex ya da UPS ile mi gönderse daha iyi olur ? Sanırım daha pahalı olacak ama, tek istediğim ucuz bi şeklide bana ulaşması. Siz ne düşünüyorsunuz ?
 
zaten düşük fiyatlı bişey almaya değmiyor çünkü kargo işi b*k ediyor.. :) bir avantajı olması için en azından 500$ lık bişey almanız lazım onuda gümrükten geçirmek problem.. :p yine oturduk kıçımızın üstüne..
 
Değerli Müşterimiz,

Yaklaşık 2 yıldır aracılık ettiğimiz, Amerika'nın farklı on-line alışveriş sitelerinden sipariş verebilme imkanını getiren DoUWantit uygulamasına, adı geçen Şirketin temsilcisi ile imzaladığımız Sözleşme'nin süresinin sona ermiş olması nedeni ile son vermiş bulunmaktayız.

Siparişi olup henüz teslim almayan müşterilerimizin, siparişlerinin en kısa sürede teslim edilmesi için ilgili firma ile olan temasımız devam etmektedir.

T. Garanti Bankası A.Ş.


Hmmm
 
keremd demiş ki:
Değerli Müşterimiz,

Yaklaşık 2 yıldır aracılık ettiğimiz, Amerika'nın farklı on-line alışveriş sitelerinden sipariş verebilme imkanını getiren DoUWantit uygulamasına, adı geçen Şirketin temsilcisi ile imzaladığımız Sözleşme'nin süresinin sona ermiş olması nedeni ile son vermiş bulunmaktayız.

Siparişi olup henüz teslim almayan müşterilerimizin, siparişlerinin en kısa sürede teslim edilmesi için ilgili firma ile olan temasımız devam etmektedir.

T. Garanti Bankası A.Ş.


Hmmm

tühbe tamda gitar falan getireyim diye heveslenmişken iyi olmadıbu haber . :evil:
 
KeReMmM demiş ki:
Hiç içinizde http://www.amerikadaniste.com aracılığıyla alışveriş yapan oldu mu?

: Sıkça Sorulan Sorular :..



Amerika`dan neler sipariş edebilirim?

Amerikadaniste.com'la, kitaptan DVD'ye, giyim eşyalarından elektronik cihazlara, bebek giysisinden vitamin ve ilaçlara kadar her türlü ürünü evinize getirtebilirsiniz. Kargo maliyetlerini düşürmek için siparişlerinizi birleştirebilir, arkadaşlarınızla birlikte yaptığınız alışverişinizi toplu halde gönderebilirsiniz.

Amerikadaniste.com'la kimyasal malzemeler, silah, patlayıcı maddeler ve tekrar satılmak üzere ticari nitelikte ürünler sipariş edilemez.




Siparişlerim gümrükten nasıl geçecek?

Değeri 100 Euro'nun altında olan ve aynı üründen 3 adet ve daha fazla olmayan siparişleriniz gümrüğe girmez. Gümrüğe giren paketleriniz için gümrük işlemlerini siz yapabilir, ya da taşıyıcı partnerimizden gümrük işlemlerinizi yapmak üzere gümrük komisyonculuğu hizmeti alabilirsiniz.





Siparişlerim ne kadar zamanda teslim edilir?

Siparişleriniz, siz `Gönder` emri verdikten sonra 2-4 iş günü içerisinde teslim edilir. Siparişinizin Amerika adresinize ne zaman geldiğini, Türkiye'ye ne zaman yola çıktığını ve size ne zaman ulaşacağını web sitemizden takip edebilirsiniz.





Amerika adresimi her sipariş için yeniden almam mı gerekiyor?

Siparişlerinizi tek tek kontrol edebilmeniz ve size paketlerinizle ilgili detaylı bilgi verebilmemiz için yapacağınız her alışverişten önce bir sipariş numarası almanız gerekmektedir. Sipariş numaranız,
`Adres Al` a tıkladığınızda otomatik olarak adresinize eklenecektir.

Örnek:
Siparişiniz için Amerika adresiniz:

(NEX BAHET DURAM) <- Sipariş numaranız
142 Erie Street,
Jersey City, NJ 07302 USA




Siparişlerimi toplu halde göndermek için Amerika adresimde bekletebilir miyim?

Evet. Siparişleriniz ücretsiz olarak 30 gün bekletilir. 30 günü aşan beklemelerde kilo (kg.) başına haftalık $4 ücret alınır.




Paketlerimi kargo maliyetini düşürmek için daha küçük paketlere koymanızı isteyebilir miyim?

Evet. Paketlerinizi istediğiniz takdirde en az kargo maliyeti için yeniden paketleyebiliriz. Böylece gereksiz büyük paketleme için ekstra kargo ücreti ödemezsiniz. Ayrıca yeniden paketleme isteyerek farklı paketlerdeki ürünlerinizi birleştirebilirsiniz. Yeniden paketleme için paket başına $5 faturanıza yansıtılır.





Alışveriş ettiğim sitelerden bana gelen katalog, promosyon, bilgi gönderileri ne olacak?

Sizin verdiğiniz siparişler dışında Amerika adresinize gelen paket, katalog vs. Size e-posta ile bildirilir. Gönder emri vermeniz durumunda, diğer siparişlerinizle ya da ayrı olarak size gönderilir.





Satın aldığım ürünleri geri gönderebilir miyim?

Ürün iade ve değişimleri için ürünü satın aldığınız siteyle irtibata geçin. Yapacağınız yazışmalar ve değişimi yapılan ürünlerinizin gönderilmesi için bizden almış olduğunuz Amerika adresinizi kullanabilirsiniz. Ürün değişimi ve iadeler tamamen alışveriş yaptığınız siteyle sizin aranızda olup, Amerikadaniste.com bu tür durumlarda sorumluluk kabul etmemektedir.





Bazı internet siteleri Türk Bankaları Kredi Kartlarını kabul etmiyor, ne yapabilirim?

Birçok alışveriş sitesi kredi kartının kayıtlı olduğu adresle, gönderi adresinin aynı olmasını istemektedir. Kredi kartınızı almış olduğunuz bankanın internet sitesinden ya da telefon ederek, kredi kartı adresinizi bizden almış olduğunuz adresle değiştirerek Türk Bankaları Kredi Kartlarını kullanabilirsiniz. Garanti, Akbank, İşbank gibi bankalarının kredi kartlarında adres değişikliği yapmak mümkündür.
(Değişiklik işlemi Garanti Bankası kartları için internet şubesinden yapılabilmektedir)

Önemli uyarı: Alışverişiniz bittikten sonra kredi kartı adresinizi tekrar Türkiye adresinize değiştirmeyi unutmayınız. Aksi takdirde, hesap ekstresi, bankanızdan gelen yazışmalar Amerika adresinize gelecektir.







Çok garip ya.. :roll: Ücretler kısmında ise:




Karşılaştırma Tablosu *


Amerikadaniste.com UPS FEDEX

$ 28 $ 67.22 $ 61.23


* Fiyatlar 1 pound (lbs.) ağırlığında paketin 2-3 gün içerisinde Amerika'dan Türkiye'ye teslimi içindir.



Kayıt Ücreti :

Sitemize kayıt olurken $15 kayıt ücreti alınmaktadır.

Taşıma Ücretleri :

Göndereceğiniz her paket/döküman için;
1 pound (lbs.) = $28
1 pound'tan sonraki her pound (lbs.) için $6

Örneğin:
3 pound (lbs.) ağırlığındaki paketiniz için toplam taşıma ücreti $40 dır.
($28 + 2 x $6= $40)







Cidden burası aracılığıyla alışveriş yapanınız var mı???

ve varsa şunu çok merak ediyorum: bize verilen o geçici adreste sonuçta birileri yaşamıyor mu? ve paket oraya gidecekse orda yaşayanlar benim paketimi açarsa ne olacak? Yani bu işe aklım ermedi doğrusu. neden adres alma olayı var, kendi depolarına falan niye gitmiyor adres..
 
Ben yapmadım ama bi dergiyemi gazeteyemi ne çıktı bu site güvenilirlik açısından belki bir artı olabilir bu :)

Bi kaç adres olması daha mantıklı sonuçta online bi alışveriş sitesi değil ki deposu olsun, sadece ürünleri alıp bize yollayan aracı gibi birşey
 
Tamam da o verdiği adres gerçekte senin benim gibi evi olan, orada yaşayan birisi. Paket ilk ona gelecek. Yani nasıl olur da bu site birinin adresini verebilir.

Düşün tanımadığın bir herif senin evinin adresini veriyor alışveriş yaparken, ve bir site gelip diyor ki hoop dur açma bu paket benim müşterimin paketi bana ver falan mı diyor, yani burdaki mantığı anlamadım ben :D :D

Ortada bir anlaşma falan mı var acaba.! Ev sahipleriyle falan :p Ve bu arada bahsettiğin makale Hürriyet gazetesinde yayınlandı. Ahanda aşağıya verdim linki. Linki de amerikadaniste.com dan aldım. Kendilerine referans vermişler..

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/5996121.asp?yazarid=18&gid=61
 
abi öyle bişey olamaz çok saçma, sana verdikleri adres mutlaka o sitenin bağlantılı olduğu elemanların birine aittir.o elemanların adreslerini kullanırlar sora 3-5 dolar sigara parası verirler hepsi bu.ilk bakışta gayet mantıklı ve makul görünüyor herşey tek eksik güven ! bununda zamanla oturacağını düşünüyorum en yakın zamanda da gitar almayı düşünüyorum .
 
Biraz sigara parasına tav olacak insanlara kaldıysa bizim gitarlar pedallar yandık. Ki eğer öyleyse zaten legal olmaz! Bu kadar da basit değildir. Bence -yine belki kendi elemanlarıdır- ama en azından yasaldır, anlaşmalı ve yazılı-kurallı.

Ayrıca keşke OnurBattal abimiz ABD'den sipariş getirmeye devam etseydi.. Hem öyle daha ucuz oluyor hem de bilindik..
 
beyler herkez aç köpek değil. aa gitar gelmiş aa pedal gelmiş bi açayım bakayım mı dicek.
varsayalım 10 adam war işin ortağı
10 ununda adresi vardır
sonucta adamlar para kazanıyorlar
sırf üye olmak için 15$ veriyorsun
birde böle düşünelim
 
İşte o yüzden dedim ya o kadar basit değildir bu iş diye. Anlaşmalıdır, yani legal bir şekilde. Öyle "kanka oraya pedal gelcek açma haa" usulü değildir yani.
 
Geri
Üst