fender blues junior

bu amfi için nasıl bir adaptor alma mgerek.daha doğrusu 110 220 v cevirici demek gerekiyor.

kullanan arkadaşlardan yardım alırsam cok sevinirim.marka model verirseniz iyi olur.değişik marka alırım dip gürültüsü filan yapar ondan korkuyorum acıkacsı.
 
blues jr 50 watt tüketiyor o zaman sen 75 wattlık bir tane step down transformatör alacaksın ama daha güçlüde alabilirsin ilerde usadan gelen alet edevat için gerekli olur al 500 watt gitsin :LOL:
 
öylede her makadan ayn ıperformans alırmıyım kimi marka dip gürültüsüne neden olur.o yüzden işi sağlama alıp burada kullanan arkqadaşlardanmarka model alayım diyorum
 
alt tarafı aldığın bir trafo kalite diyorsan güvenliği düşün dip ses zaten olucak lambalı amfi olduğu için,alanım olmadığı için daha fazla bilgi veremeyeceğim öbür tarafda (muziktek) patron a sor daha fazla bilgi istiyorsan
 
Bardamu demiş ki:
amca demiş ki:
Deluxe tonları daha yumuşak ve parlak geldi bana. Deluxe tam alınası bir alet.

Ayrıca amfinin büyüdükçe tonlarının güzelleştiğini söylesem yalan olmaz. Daha güçlü hele ki iki adet 12 inç hoparlörden çıkan sesin tadı bir başka :) Güç arttıkça evde kullanım sorun teşkil edebilir ama kısık seste bile kullanılsa 40 wattlık bir amfinin o derinlerden gelen etkileyici tonu 15 wattlık bir amfininkinden çok daha iyi olacaktır.

amca, sahnede blues jr.'ı yarısına kadar açabildiğini söylemiştin. kafamda muhakemesini yapmak açısından soruyorum, grubun muhteviyatı nedir, davul, bas, ikinci gitar vs. de var mı? çaldığınız tarz hakkında da biraz bilgi verirsen yardımcı olur. o volümde zorlanmış power lamba seslerini gönlünce elde edebiliyor musun?

kafama takılan bir nokta da, eğer sahnede blues deluxe'ü kullanırsan sanırım volümünü yarıdan bile az açabilirsin, bu da power lambaları hemen hiç zorlayamayacağın anlamına gelir. yanılıyor muyum?

Biz grupla alternatif rock yapıyoruz. Ama ben kendim blues severim. blues junior bu tarzlar için yeterli bir amfi. Grupta iki elektro var, diğeri sahnede DI box kullanıyor. Volume ve master yarı yapıldığında beklenen ton elde ediliyor. Dinleyenlerden kimileri chorus pedalı ne kullandığımı sordu ama chorus kullanmam. Demek ki tona öyle bir katkısı oluyor.

Sahnede deluxe ile tabi ki sesi daha az açacaksın. Ama duyarak anlaşılabilecek birşey var, hacim büyüdükçe sesin güzelleştiği. Çok daha dolgun, parlak tonlar çıkıyor. Bunu nasıl tarif edeyim ki, ikisini karşılaştırarak denemek gerek.
 
amca demiş ki:
Norton_Antor demiş ki:
amca demiş ki:
Alet 15 watt deniyor ama içinde bir yerde 50 watt okudum, neresinde yazıyor, şimdi hatırlamıyorum.


O güç tüketimi.Ortaya çıkardığı saniyelik ses enerjisi değil.

Güç tüketimi 180 watt. Hoparlörde 50 watt yazıyormuş.

180 watt çok fazla 80 watt olmasın pro jr 70 watt mesela
15 watt lık bir amfi için o tüketim biraz fazla yani :roll: en iyisi user manual a bakmak :p
 
cavo demiş ki:
kafam karıstı 180 banada fazla geldi ama bunu bana 3 kişi söyledi.ne alacam ben simdi
gidip eşşek kadar trafo almayım

Merak etme eşşek kadar değil zaten,rakam gözünü korkutmasın :) Bende 300W lık AC-AC çevirici var. MW2P300 modelli bi alet. 9X11X19 cm boyutlarında foto:

http://www.mercateo.com/p/310-a06032101401/Minwa_MW2P300_AC_AC_Step_Down_Voltage_Co.html

Madem izmirdesin,git 1.Onur a, alt kata in,hemen sağa dön , merdivenin hemen altında bi dükkanda satılıyor bunlar.Her tip çevirici de var,istersen eşşek kadar trafo da alabilirsin :) Fiyatı da verdiğim linkteki fiyat civarında birşeydi...
 
yya ne bileyim bende bir 100 wattlık trafo vardı eşşek kadardı :D ondan korktum zaten.bugun gidecem onur hanına zatendediğin dükkana giderim ilk :) teşekkür ederim.en az 200 300 wattlık alcam sanırım
 
Blues junior eğer amerikadan geldiyse büyük bir ihtimal 120V tur çevirici alırken buna dikkat edin. 110 ile 120 arasındaki fark lambalı amfilerde çok fark eder.özellikle kış aylarında 220 nin 190 volta düştüğünü biliyorum.eğer amfi 120 ise 220>120 alın.
 
Tube demiş ki:
Blues junior eğer amerikadan geldiyse büyük bir ihtimal 120V tur çevirici alırken buna dikkat edin. 110 ile 120 arasındaki fark lambalı amfilerde çok fark eder.özellikle kış aylarında 220 nin 190 volta düştüğünü biliyorum.eğer amfi 120 ise 220>120 alın.

abi nasıl fark olur ben de gittim 110 luk aldım.bu mesajı keske önce atsaydın.nasıl bir fark elde ederim ? gittim en kalitelisinden aldım birde
http://www.mercateo.com/p/310-a06032101401/Minwa_MW2P300_AC_AC_Step_Down_Voltage_Co.html
 
bugün itibariyle ben de blues junior ailesine (ne demekse :) ) girmiş bulunuyorum.

görüşleriyle/tecrübeleriyle yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler..
 
Geri
Üst