Pickguard boyamak

siyah sticker bul 30x30 boyutlarında pickguardın üstüne yapıştırıp falçata ile ince işcilik yaparak delikleri kes, ya da mantıklı olanı yap ve biraz daha araştır siyahı için:)
 
Abi git siyah pickguardınla aynı incelikte bir plastik kestir.Tabi plastik çeşidi aynı olsun.Sök kendininkini sanayiye git kopyasını çıkarttır.Düğma işinide vidalarını kapladıktan sonra spreyle boya ondan bi şey olmaz ama plastiği eritmeyecek boya kullan.
 
Eğer boyayacaksan,kalite marka sprey al,Marshall vs..(isim benzerliğide müthiş)Yoksa çok çirkin olur.Spray kutusunu en az 5 dk. karıştır,bayağı bir uzaktan çok ince bir katman halinde at ve her katman arasında 10 dk. bekle,sabırlı ol.Böyle bir iki kat at.Fakat unutma uzaktan sık,yoksa yakından sıkarsan boya akar ve başına iş alırsın.Potlar içinde aynı şeyler geçerli.Ama yinede yapacaklarından fabrika işi bir görüntü bekleme,pişman olursun.... Tecrübe :cry:

Aslında en iyisi DC-fix ile kaplamak.İstediğin renk ve desende çeşidi var.Metal görünümlüsü,ağaç desenlisi vs.Potlarıda spray yaparsın olur biter. ;)
 
yenisini yapabilirsin

Elin yatkınsa ve alet edavatın varsa yenisini yap derim. tabelacıların kullandıkları PVC ler uygun kalınlıkta ve saglam, cesitli renklerde bulabilirsin ve ucuz da. dekupaj testere, matkap ve taslama setin varsa , sanatını göster. Ben yaptım güzel oldu hatta seklini de kafama göre degistirdim ( vida delikleri aynı yerde olmak sartıyla). Tabelacıdan yine bunun üzerine istedigin desen ve renkte kaplama yaptırabiliyorsun, bilgisayarda cizip cıkartıyorlar. Düğmeler için sprey boya uyar..
 
ben bugün gezdim tozdum koca bursa yı sticker bulamadım renkli. beyaz bulabildim. şu anda pickguardı direk boyasam mı yoksa beyazı yapıştırıp mı boyasam(boyyadıktan sonra da yapıştırabilrim:D) şu anda deney düzeneği kurdum, iki renk düşünüyorum(turuncu veya siyah, ama 3 tane renk türü olacak sanırım. beyaz plastik/kağıt üstüne turuncu, siyah boya üstüne turuncu, siyah. mat turuncu istiyorum)

düzenekte 3 adet a4 kağıt ve 3 adet yoğurt kapağı duruyor. 3 kat boya yedi hepsi. bir kat daha atacağım. sabah kalktıktan sonra siyah olanların birinin üstüne turuncu atacağım. 2-3 kat sonraki görünüme göre karar vereceğim.

pot düğmeleri beyaz kalacak. altına parantez şeklinde çıkartma yapıştıracağım : ) gibi bir görünüm alacak.

boş işler bunlar ya:D
 
arkadaşlar benim bi pickguarg ve headstock boyama denemem olmuştu
onu paylaşmak istedim sizlerle belki faydası dokunur


bu gitarın orinal halidir

yamaha_pac112_l.gif


buda bendeki son hali :D

goruntu301lg5.jpg




yanlız bi konuyu belirtmek istiyorum üzerindekiler boya değil kaplamadır..
söküldüğü taktirde hiçbir zararı ve etkisi izi olmayan bi kaplama
 
cavo demiş ki:
sonucu buraya koyarsan sevinirim

koyacağım

ama ufak bir anket istiyorum.

http://users.skynet.be/migs/nlcort4.htm buırada s500 model gitardan benimkisi. aynı renk(koyu lacivert) pickguardı hangi renk boyasam güzel olur sizce.

siyah
mat turuncu(önce siyah üstüne turuncu atacağım)
turuncu
kırmızı

vs vs. düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim. şu aşamada siyah boyayla pickguardı boyarsam iyi sonuç elde edebileceğimi anladım deneylerden. turuncular hala deney aşamasında
 
hocam ben bi arkadaşım yeni gitar almışdı siyah strat markası dandik kundik bşii çok değiştirmek istiyordu siyah da beyaz picguard istemiyordu bende dedim gel yapalım die ilk önce güzelce temizledim sora siyah sprey boya ile boyadım bi kat cila attım ondan sonra manyetiklerin arasındaki boşluklara kahverengi boya vurdum sanki sapın devamı varmış gibi hoş bir görüntü yarattı zaten klavyede rosewood idi çok güzel oldu onunda üstüne cila vurdum çok dehşet birşey oldu arkadaşımdan isterim fotosunu alırım isteyenlere picguard boyanır yaklaşık 3 aydır kullanıyor hiçbir bozulma yok :)
 
yaklaşık iki yıl önce boyadım bunu gitar dandik bi strat taklidiydi sunburst boya vardı arka taraftan kabarıp patladı ben de kazıdım tüm boyayı bir süre kendi sunta renginde kullandım:D daha sonra kaliteli bi sprey ağaç boyasıyla boyadım sapın arkasını headstock'u pickguard'ı gayet canlı birşey oldu resmen kendi custom gitarımdı mecburen sattım o ayrı konu:) resimleri koydum belki yardımcı olur kolay gelsin...





 
Geri
Üst