Mydukkan.com'dan Gitar Alacaklar Dikkat!

Durum
Yanıtlara kapalı.
Başlığı tümüyle okumam mümkün olmadı ancak Mydukkan ile ilgili bende bir deneyimimi paylaşmak isterim.. Uzun zamandır Mydukkandan alışveriş ediyorum ve tüm alışverişlerim sorunsuz olarak gerçekleşiyordu. Ancak son zamanlarda yaptığım bir alışverişte aldğım üründe (carl martin classic chorus) hiçbir kargo hasarı olmamasına rağmen cihazın koşesinde bariz bir boya dökülmesi mevcuttu. Ürüne ışık altında baktığımda ise üzeri yoğun çizik içersindeydi. Bende bunun üzerine Mydukkan'ı aradım ve durumu kendilerine ilettim. Bana ürünün geldiğinde jelatinin açık olup olmadığı soruldu ve bende açık olmadığını söyledim.. Yani gelen ürün hiç açılmamıştı. Firma ürünlerini yollamadan önce kontrolden geçirip ve test edip yolluyor bildiğim kadarıyla. Bana gelen cihazın kontrol edilmemiş olabileceğini söylediler.. Sorunun neden ve nasıl kaynaklandığı konusunda bir fikrim yok ancak kargoda olması pek muhtemel bir olay değildi çünkü kutusunda küçük bir ezik dahi yoktu.. Bunun üzerine bende ürünün değiştirilmesini talep ettim ancak bana gelen ürün son ürün olduğunu söylediler. Bende ürünü geri kargoladım (hata benden kaynaklı olmadığı için alıcı ödemeli olarak) ve bana cihazın ücreti iade edildi..

Burada sorunu iki taraftan birine yüklemenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Yani demek istediğim: ''Mydukkan hasarlı ürün gönderiyor, gelen ürünlerin kutuları ezilmiş oluyor.. Artık oradan alışveriş yapılmaz'' gibi gönderimler bana kalırsa çok sağlıklı değil hiçbir olayıda çözmez. Sonuçta hata firmanın sorumsuzluğu dışında şeylerde olabilir. Kargo hataları veya kullanıcı hataları gibi.. Tabi eğer bu olay kullanıcı kaynaklı ise bunu bilemeyiz.. En azından bu tür olayların engellenmesi adına ne kadar etkili olur bilemiyorum ama ürünler açılıp kontrol edildikten sonra fotoğraflanabilirler.. Ancak dediğim gibi ne kadar etkili olur bilemiyorum.. Ama durum ortada firma ürünü kullanıcısına göndermeden önce ürünün incelendiğini ve bir sorun olmadığını söylemiş.. Kullanıcıda da hata olmadığını biliyoruz yani bu bir çıkmaz..

Sorun sizden kaynaklı değilse haklarınızı savunmakta sonuna kadar haklısınız.. Yani bir yanda tüketici haklarınız diğer yanda firma ile aranızda geçen hararetli görüşme.. Olasılıklar ne kadar değerlendirilirse değerlendirilsin kişiyi kesin bir sonuca götürmekte yetersiz kalır.. Kargoların da işlerini düzgün yapmadıkları ortada.. Ancak eğer kutuda bir hasar gördüyseniz kesinlikle ürünü kargonun önünde açmanız gerekirdi ve tutanak tutturmalıydınız.. İlk mesajlarda bunlardan bahsedilmiş ancak imza atmadan kargoyu açma hakkına sahipsiniz diye biliyorum. En azından böyle bir deneyimim oldu. Eğer bunu yapamayacağınız söylerler ise imzayı atarken kağıda bunuda beyan edin derim.. Bu şekilde haklarınızı savunabilirsiniz en azından..

Hasar kargodan kaynaklı bir sorun değil gibi. Benim kanaatim sorun firma ile tüketici arasında geçen hararetli konuşma ve üslup.. ve olayın iki yönlü inada bindirilmesi.. En azından şu konuşmalardan çıkan bu. Dediğim gibi hakkınızı aramanızda yanlış birşey yok ancak karşı tarafında hakları olduğu unutulmamalı.. Burada yazılanlarla bir sonuca ulaşmak mümkün değil. Sonuçta tüm bu konusmalarla 3-5 kişinin alışverişini kesmesi ile bir firmayı etkilemek mümkün değil.. Mydukkan büyük bir firma bu gayet açık şekilde ortada. Binlerce kişinin alışveriş ettiği bir firma hakkındaki olumsuzluklar sayılı.. Her firma ile yaşanabilecek sorunlardır bunlar bana kalırsa.. Bu yüzden olay hukuki yönden çözülmeli ve kapanmalı.. Umarım olumlu bir sonuca ulaşırsınız. Geçmiş olsun..
 
başlığa hala laf ebeliği,tıraşlık laflarla cevap yazılıyor.Hmm baktım gösterim sayısına... mydukkan a üye olan kişi sayısına erişinceye kadar ürün değişimi yapılmayacak herhalde.Bir firmanın yokoluşunu izliyoruz. çok komik devam etsin bence bu başlık :D
 
Neden tüketicinin gitardaki hasarı kendi oluşturmadığını kanıtlama yükümlülüğü varken,

Siz gitarı hasarsız olarak yolladığınızı kanıtlama yükümlülüğünü hissetmiyorsunuz?
Veya neden kargo şirketi kargoyu hasarsız olarak ilettiğini kanıtlama yükümlülüğünü üstlenmiyor?

''Tüketici herzaman haklıdır'' söylemi, bu ve bunun gibi yükümlülüklerin size(satış yapan firmalara) ait olduğunu belirtmek için vardır. Hukiki olarak kanunlarda çok açık bir biçimde belirtilmektedir. Tüketicinin tek yükümlülüğü satın alınma tarihinden itibaren 30 gün içerisinde üründeki ayıbı firmaya bildirmektir. Eğer sorunun tüketiciden kaynaklandığını düşünüyorsanız bunu kanıtlama yükümlülüğü Mydukkan firmasına aittir.

Ayrıca kargo firmasının oluşturduğu hasarlar da, tüketici taraf değildir. Bunu tüketiciye yansıtmamalısınız. Bu sorun kargo şirketi ile firma arasındadır ve birbirlerine karşı yükümlülükleri dahilinde çözülmelidir. Bu noktada tüketicinin hiçbir yükümlülüğü yoktur.

Eğer bu gitarla ilgili elinizde ayrıntılı çekilmiş ve bu gitara ait olduğu açıkça belli olan fotoğraflar yok ise, hukuka uygun davranan örnek her firma gibi lütfen müşteriye parasını iade ediniz veya ürünü yeni misli ile değiştiriniz. Bu prestijinizi düzeterek insanların güvenini kazanmış büyük bir firma imajı kazandıracaktır.
Şunu da açıkça belitrmeliyim ki bu sizin kanuni yükümlülüğünüzdür. Bu yükümlülüğünüzü yerine getirmeyerek hem suç işlemiş olursuz hemde forumu okuyan insanların ve çevresinin müşteriliğini kaybetmiş olursunuz.
 
Bu konuda örnek bir vatandaş gibi lütfen hakkınızı kanuni bir şekilde arayın. Vazgeçmeyin ve sineye çekmeyin. Gitarın değeri 1061' TL nin altında ise tüketici sorunları hakem heyetlerine basit bir şekilde olayı anlatan bir dilekçe ve ekler (kargo evrağı, ürün faturası vs...)ile ücretsiz olarak başvurabilirsiniz. Şunu unutmayın ki gitarı hasarsız şekilde yolladıklarını kanıtlama yükümlülüğü onlara aittir. Sizin tek yükümlülüğünüz 30 gün içinde firmaya üründeki ayıbı bildirmektir, bunu da yapmışsınız zaten.Bir üst mesajda birkaç bilgi içeren şey yazdım fakat başka bir sorunuz olursa bana öm atın, elimden gelen yardımı yaparım.
 
İnternet üzerinden satış yapan, geleceği ve iş potansiyeli tamamen "itibar" üzerine kurulu olan bir firmanın bu tür bir yaklaşımı beni çok rahatsız etti açıkçası.

Attığınız mesajlarda olaya yaklaşımınızı çok net bir şekilde "müşteride art niyet aramak" olarak görüyorum ben.

1500 liralık bir gitar uğruna burada kaybettiğiniz itibarın maddi olarak bir karşılığı bulunmuyor ne yazık ki.
 
Sayın mydukkan temsilcisi,


Şimdi öncelikle eğri oturup doğru konuşmak lazım. Bir firmaya karalama kampanyası yapıyorsunuz. Amacınız bu olmamış olabilir. Belki başlığı yanlış seçtiniz, belki yanlış bir platformda bunu denediniz. İlk mesajınızdaki ithamlarla bir firmayı karalıyorsunuz ister istemez.


Burası müzisyenlerin kullandığı bir forum. Siz de internet üzerinden aynı müzisyenlere itibara dayalı satış yapan bir firmasınız.
Amacınız, firmanızın güvenilirliği ile ilgili tartışmaların olduğu bir forumda bu tartışmaları "karalama kampanyası" olarak nitelendirip işin içinden çıkmaya çalışmak değil, size güvenen ve itibarınız ile ilgili böyle tartışmalarda sizi savunabilecek, memnun bir müşteri kitlesi yaratmak olmalıdır. Fena olmaz mıydı, müşteriniz olan birkaç kullanıcı çıkıp "olur mu öyle şey, benim hiç başıma gelmedi" ya da "aynısı bana da oldu, hemen değiştirdiler" deseydi?
Bu tartışmada itibarınız zedelendiyse, bu sizin politikalarınızın sonucudur, başka birşeyin değil.


Herşeye rağmen gitarı koşulsuz değiştirme sonucuna geliyorduk. Hatta konuyu takip edenler de bu şekilde algıladı. Doğru da algıladılar.

Ancak;
Gitarın bir lutiye tarafından incelenmesi kararına neden bu kadar tepki gösterdiğinizi anlayamadık açıkçası. Bu durumda şu ana kadar odaklanmadığımız diğer bir olasılığı düşünmek durumunda kalıyoruz. O da, gitarı teslim aldığınız saatle 09:00, bize bildirdiğiniz saat 13:02 arasındaki fark. Bu vuruk 4 saatlik zaman aralığında da olmuş olabilir. Konuyu en başından beri takip eden vicdan sahibi kişilerin de düşünmesi için bir diğer olasılığı görmenizi istedik.


Yazdığınız onca şeyden sonra bu mesaj müşteride art niyet aradığınızın, ve durumu nereye çekmeye çalıştığınızın kanıtıdır. Konuyla yakından uzaktan alakam olmamasına rağmen okuyunca ben bile sinirlendim.
Bu gitarı bu kadar tepki çekmeden geri alıp, 1000 liradan B-stock olarak satışa koysaydınız büyük ihtimalle şimdiye tekrar satılmıştı bile. Böyle bir iade politikası izliyor olsaydınız, insanların sizden gitar alıp, kasten kırıp geri yollayacaklarını falan da hiç sanmıyorum. Kargoda oluşan hasarların yılda bir meydana geldiğini belirttiniz, yılda bir oluşabildiğini belirttiğiniz bir durum için müşteri odaklı böyle bir politika izlemek çok zor olmasa gerek.

Asıl en önemlisi, oluşacak olan aradaki bu 500 lira zararın, bir genel koordinatör olarak sadece sizin bu konuya harcadığınız zaman ve enerjiden bile daha değerli olduğunu düşünmüyorum.
Bir önceki mesajımda da dediğim gibi, zarar gören firma itibarının ve toplam kaybedilen zaman-enerjinin maddi bir karşılığı olamaz bile zaten. Çok çok zararlı çıktınız.

Şu ana kadar 10000 adet gitar sattığınızı söylediniz, hiçbirşey yapmasanız bile çözüm ortağınız olan kargo firması ile ürünlerinizin teslimatında özel bir muamele politikası uygulanması üzerinde ortaklaşa çalışabilirsiniz, sizi dikkate alacaklarını düşünüyorum.

Bu problemi başından sonuna kadar gerçekten çok kötü yönettiniz. Halkla ilişkiler açısından da çok kötü bir performans sergilediniz.
Umarım firmanız açısından bu olaydan alınacak dersler olduğunun farkındasınızdır.
 
Hocam boşuna yazma, bu adamlar anlamaz, onlar alışmış sesini çıkarmayan koyunlara çürük çarık bir şeyler satmaya.. Hakkını arayan okadar az insan varki, biraz sonra utanmadan siz bizimle nasıl konuşuyorsunuz, onu bunu şunu deme hakkınız yok hepinizi dava ederiz bile derler..

Okudukça sinirleniyorum...
 
Yahu ne firma imiş anca laf ebesi yapıp madur arkadaşımızın gitarı ya iade almadı yada değiştirmemiş. Bende defalarca alışveriş yapmıştım mydukkan dan 3-4 gündür konuyu takip ediyorum ve bugünde tel , pena , sehpa vb. ihtiyacım oldu ilk olarak satın almak için mydukkana girdim ve buradaki konu aklıma geldi ve oradan satın almaktan vazgeçip başka bi firmadan satın aldım. Bunları nedenmi yazdım ? Neden yazdığımı konuyu takip eden arkadaşlar biliyordur zaten.
 
Yahu ne firma imiş anca laf ebesi yapıp madur arkadaşımızın gitarı ya iade almadı yada değiştirmemiş. Bende defalarca alışveriş yapmıştım mydukkan dan 3-4 gündür konuyu takip ediyorum ve bugünde tel , pena , sehpa vb. ihtiyacım oldu ilk olarak satın almak için mydukkana girdim ve buradaki konu aklıma geldi ve oradan satın almaktan vazgeçip başka bi firmadan satın aldım. Bunları nedenmi yazdım ? Neden yazdığımı konuyu takip eden arkadaşlar biliyordur zaten.
iyi yapmişsin arkadaş. herkese ibret olmalı bu olaylar ki. yarın bir gün bizim başımıza gelirse politika belli..
 
Antin kuntin laflarla, cümlelerle ilgi toplamaya çalışan insanlara oldum olası ifrit olmuşumdur zaten. Bkz: brokoli çorbası..
 
adam mesajını yazdı bidaha bakmadı bile şuraya baksana umrundamı müşteri, para kazansınlar yeter noldu turkrock forumunun müzisyenlerini kaybetmeye başladı mydukkan ve bu ciddi bir kayıp bu şekilde ilgisiz ve çingene ticareti(çingen pazarlığı gibi yok lütiye yok şuraya yok buraya. sen bikere koşulsuz şartsız alman lazım 1500 liralık mal nedirki ya bu forumda elden satış yapan insanlar bile karşının hatası olsa bile ver hocam nolacak senden değerlimi diyor ki kaldıki sen 10000lerce müzik enstrumanı sattığınızı söylüyorsunuz) yapan insanlarla iş yapmak hiç mantıklı gelmiyor şahsen.
 
Adam 40 takla attı gitarı geri almamak için . Öncelikle konuyu açan arkadaşıma geçmiş olsun diyorum . Mydukkandan gitar almayı düşünüyordum iyi oldu bu konuyu gördüğüm . Hayatta internetten bişey almam bundan sonra .
 
MyDükkan'dan uzun zamandır alışveriş yapıyorum, bugüne kadar ufak tefek pürüzler yaşansa da telefonla, iyi niyetli mesajlarla çözülmüştü. Ben bu siteyi, ülkemin müzik mağazalarında çalışan alçak gönüllü(!!!!!) ve bilgili(!!!!!!!) arkadaşlarla muhatap olmamamı sağladığı için tercih ediyordum. Şimdi başlığı okuyunca üzüldüm yazmadan duramadım. Öncelikle arkadaşıma geçmiş olsun diyelim.
Resimlerde her şey ayan beyan ortada, luthier olmaya falan da gerek yok. Bir iki çalışanın hatasının olduğu ortada iken, bu kadar laf kalabalığını boşverip özür dileriz bu konuda bir hatamız olmuş, normalde kargo teslim alımında şerh v.b. belirtilmemiş ekipmanlarda böyle bir prosedürümüz yok, ancak mağduriyetiniz bizi üzdü ve resimlerden görüldüğü kadarı ile de siz haklısınız, bu hatamızı gidermek için gitarı geri alıyoruz, ödemenizi iade ediyoruz falan denebilirdi. Gitar fırsat ürünleri reyonunda da satılırdı. Bu meblağ firmayı batırmaz, tam tersine itibarını ikiye katlardı, bu başlıkta ise MyDükkan'ın duyarlı yaklaşımı konuşulur, forumda katlanarak giderdi. Ancak bir yanlış karar ve inatlaşma ile şu an itibar yerlerde sürünmüş vaziyette.
İyi fikirler, güzel işler, işte böyle egonun bir türlü yenilememesi, hatanın kabul edilememesi, aman canım ne olacak bir tane müşteri memnun olmamış, üç beş satır yazı karalamış diye firma batacak değil ya zihniyeti yüzünden uzun vadede güme gitmiştir. İş hayatı böyle bir sürü örnekle doludur. Sana da geçmiş olsun MyDükkan...
 
Firmanın müşteriye bakış açısı işte bu gibi durumlarda ortaya çıkıyor. Aslında neredeyse her sektörde olan bir problem bu. Bunu mydukkan'a özel söylemiyoum, ama ürünü satana kadar öyle toz pembe bir tablo çiziliyor ki, herşey harika, kesinlikle sorun çıkmaz, çıksa da biz burdayız vs vs.. Ki müşteri de buna meyillidir çünkü müşteri o esnada ikna olmak ister.

Ürünü satın aldıktan, daha doğrusu parayı ödedikten sonra problem çıktığında işte o zaman akla kara belli oluyor. Ne kadar kurumsal, ne kadar büyük, ne kadar efendime söyliyim tanınmış firma da olsa, müşterinin sıkıntısına olan yaklaşımı firmanın parlak imajındaki yaldızı kolayca kazıyıp atabilyor. Burada müşteri tarafına düşen görev ısrarda tutarlılık. Tüketici mahkemelerinin adı bile firmanın geri adım atması için yetiyor. İşim oraya kadar varmadı ama sorun çözülmese üşenmeyip giderdim.

Her konuda olduğu gibi bu konuda da "kurumsal" sıfatının içi, bizim millet olarak bundan ne anladığımız ile sınırlı. Kişiye göre muamele, tutturabildiğine geçirdiğin fiyat politikası, malı geri almamak ya da parasını ödememek için bin dereden su getirme, vs vs bizim hala şark tipi alışverişten anladığımızı gösteriyor. Plaza kaç katlı olursa olsun, çalışan sayısı binleri bulsun, işler ters dönünce küçük esnafın halden anlarlığını, kalenderliğini aratıyor insana. Her küçük esnaf için tabii ki geçerli değil bu, o ayrı.

Mydukkan burada haklarını savunuyor olabilir, ki benim de sorunsuz alışveriş yaptığım bir yerdir. Ancak bunu asla fanatiklik ya da avukatlık düzeyine taşıyamam, zira ben 10000'lerce gitar satmış olan ve tahminimce müthiş bir ciro yapmış mydukkan'dan çok; iyi bir meblağ biriktirip bunu heves ettiği bir gitarda kullanmak isteyen ve risk alarak ama sorun çıktığında firmanın kurumsallığına güveneceğini düşünerek büyük hayal kırıklığı yaşamış arkadaşla empati kuruyorum.

Bu olay bana biraz bize has "müşteri toplayana kadar iyi kalite ve güleryüz, yeterli müşteri sayısından sonra kimseye minnet etmeme ve kaliteyi de o kadar takmama" davranışı gibi geldi.

Benim merak ettiğim birşey daha var: diyelim garanti kapsamında bir ürün aldık, bozuk çıktı. Firmayla konuştuk ve yenisini de verecekler. İyi güzel. Peki mesela bunun için yapılan telefon konuşmaları, malı geri götürmek için harcanan yakıt, giden zaman, yaşanan hayalkırıklığı, sinir bozukluğu, ürünün çalışması esnasında başka eşyalara vs verdiği zarar vs vs gibi şeylerin tazmini konusunda bir bilginiz var mı? Eğer zarar karşılanacaksa o zaman hesaba bunların da dahil edilmesi gerekmez mi?

Saygı & Sevgi
 
6. sayfadan sonra (kutu fotolarının olduğu sayfa) pek okumadım. Kutudaki deliğin gitarın hasarlı yerine gelmeyeceğini iddia eden arkadaşlar.

Dıştaki kutunu bantı kesilere açılmış yüzündeki deliğin, içteki ibanez kutusndaki deliğe denk gelme olasılığı gayet de var . İçteki deliğin olduğu kısmın da gitarın hasarlı kısmına denk gelme olasılığı var büyük ihtimalle de öyle olmuş. 2 kutuyu da delip içeri girecek bir darbe, ibanez gibi finishi tereyağı gibi yumuşak olan bi gitarın kenarını aynen resimdeki gibi zedeleyebilir. Ibanez rg2550 gitarım vardı, tırnağımla bastırsam içine göçecek gibiydi. Şu anda american fender sahibiyim, boya,finish ve ağaç o kadar sağlamki kaç kere vurdum birşey olmadı. Ama ibanezi gigbagin içinden bi yere dokundurduğmda bile göçüp boyası atıyordu.O hasrarın olması için gigbagin yırtılması naylonun deforme olmasına falan gerek yok. Hepsi esnek maddeler, ama ibanezin tahtasını boyasını bilen bilir, dokunursun göçer/atar.

Konuyu açan arkadaş gitarın/kutuların hangi pozisyonda olduğunu falan çizmiş de, acaba "Gitarım geldiiiiiiii" sevinci ile kutuyu açarken içteki kutunun hangi yüzü dıştaki kutunın hangi yüzüne geliyordu, gitar içteki kutunun içinde hangi pozisyonda duruyordu dikkat etti mi? Bence etmemiştir, hatırlamıyordur. Mağduriyetin giderilmesi için de, hasar görme ihtimaline destek çıkacak varsayımlar yerine "kargoda olmamıştır o hasar" ifadesini destekleyecek kurgular var ortada. Mağduriyetin kargoyla mahkemeyle papaz olmadan en kolay giderilme ihtimalinin mydukkan ın hatasını kabul edip ürünü geri alması ya da değiştirmesi olmasından dolayı da beklentiler bu yöne kaymış gibi.

Milyonlarca lira cirosu olan bi firma olarak prestiji açısından her ne olursa olsun o 100-200 lira zararı dert etmeyip gitarı değiştirmesi lazım diyorsunuz. İyi hoş diyorsunuz da, böyle bi durumda "Biz gitarları gözümüzle değil başka yerimizle kontrol ediyoruz evet.. Şimdi de kabul ettik hata bizdeymiş, hatta hasarlı ürünleri bile size sıfır diye satıyoruz bazen...." diyip daha büyük bi güven kaybı yaşatmış olurdu. Bence burda firma yaptığı işin arkasında sağlam bir şekilde durmuş, kargoya vermeden önce özellikle de o bölmenin hasarsız olmadığında emin oldukları için de duruşlarından taviz vermemişler.

Burda objektif baktığımda gördüğüm olan biten;
- Bir kargocuya gitardaki kozmetik hasarın önemini anlatmak nerdeyse imkansızdır, orayla istediğiniz kadar kavga edin sizi sallamayacaktır, hiç uğraşmıyım
- İşi tüketici haklarına mahkemeye falan taşısam uuuu sonuç almam aylar sürebilir, avukat tut bilmemne bi de haklı çıkamazsan masraf öde....
- Ben en iyisi gitarı iade alma/değiştirmesi için müşteriyi memnun etme adına suçlu olmadığı halde kıyak yapma ihtimali yüksek olan MyDukkan'a yükleneyim, konuyu bi de foruma taşıyım nasılolsa karizma çizilmesin diye birşeyler yaparlar....

Burada Mydukkan'a haksızlık ediliyor, kurban ediliyor.

Dip Not: Mydukkanda çalışan akrabam vs. yoktur. Konuyu açan arkadaşa garezim falan da yok, geçmiş olsun talihsiz bi olay ve bence kesinlikle kargonun öküzlüğü.
 
İlteris sana katılmıyorum..

Bence hedef şaşırtıyorsun.. Ama sonuçta herkes mydükkan ın tavrından firma ile alışveriş yapıp yapmaması gerektiğini çıkarttı..

Kaldıki her zaman insanlara söylediğim bir şey vardır, beni kandırırsınız, kendinizi kandırırsınız, herkesi kandırabilirsiniz fakat işi kandıramazsınız, iş gelir sizi bulur yakalar...

Sonuçta mydükkan ın bu tavrı devam ettiği sürece mutsuz müşteri sayısı katlanarak büyüyecek ve kimsenin bir şey yazmasına gerek kalmadan olaylar gelişecek..

Mydükkan, tek alternatif değil.. Fakat sanırım onlar bunun farkında değiller..
 
İşte kurumsallıktan bu yüzden nefret ediyorum, insanın içindeki amatör ruh kaybolunca ve esnaflıktan bihaber olunca "insan" sıfatını biraz kaybediyor sanırım... Bir firma itibarını bu kadar kaybedebilirdi, rezalet, başka bir şey değil ! Özür dilersin, ürünü geri alırsın, hatta müşterinin canını sıktığını, zamanını çaldığını düşünerek gönül almak için bir de güzellik yaparak o gitarın yenisini gönderirsin (Yanında hediye verirsin, 5-10 takım tel olur vb.). Çok mu zor "10000" gitar satan bir firma için?
 
Durum
Yanıtlara kapalı.
Geri
Üst