Mydukkan.com'dan Gitar Alacaklar Dikkat!

Durum
Yanıtlara kapalı.
İşte kurumsallıktan bu yüzden nefret ediyorum, insanın içindeki amatör ruh kaybolunca ve esnaflıktan bihaber olunca "insan" sıfatını biraz kaybediyor sanırım, Bir firma itibarını bu kadar kaybedebilirdi, rezalet başka bir şey değil. Özür dilersin, ürünü geri alırsın, hatta müşterinin canını sıktığını, zamanını çaldığını düşünerek gönül almak için bir de güzellik yaparak o gitarın yenisini gönderirsin (Yanında hediye verirsin, 5-10 takım tel olur vb.). Çok mu zor "10000" gitar satan bir firma için?

Tam yazıcaklarımı yazmışsınız. Şurda bu konuyu takip eden 100 e yakın insan var. Ve birkaçında olumsuz deneyimler var siz burda o olumsuz deneyimleri yok edeceğinize hâla yok teslimat saatiydi yok kargo memuruydu cartdı curtdu. Sizin burda derdiniz tüketiciye yardımcı olmak değil firmayı aklama çabanız. Eğer yardımcı olmak isteseydiniz buraya etiket yapmadan tüketiciyi arar sorunu çözerdiniz ve emin olun o arkadaşımızda burda bizi bilgilendirirdi....
 
İşte kurumsallıktan bu yüzden nefret ediyorum, insanın içindeki amatör ruh kaybolunca ve esnaflıktan bihaber olunca "insan" sıfatını biraz kaybediyor sanırım... Bir firma itibarını bu kadar kaybedebilirdi, rezalet, başka bir şey değil ! Özür dilersin, ürünü geri alırsın, hatta müşterinin canını sıktığını, zamanını çaldığını düşünerek gönül almak için bir de güzellik yaparak o gitarın yenisini gönderirsin (Yanında hediye verirsin, 5-10 takım tel olur vb.). Çok mu zor "10000" gitar satan bir firma için?


Alshain dostum yanılıyorsun.. Mydükkan asıl bu tavrı ile kurumsallıktan ne kadar uzak olduğunu ve patron temelli bir firma olduğunu belli ediyor.. Kuurumsal bir firma olsa idi, o gitar bu foruma yazıldığı anda anında değiştirilir ve müşteriden özür dilenirdi..

Kurumsal olmadıkları için işi bu kadar uzattılar ve kaybettiler..
 
Haklısınız hocam, ancak benzer durumu bir süre çalıştığım çok çok çok büyük bir şirkette gözlemledim, eğer ki kurumun başında müşteri memnuniyetinden anlayan, bu konuya önem veren biri yoksa, halkla ilişkiler departmanı pek kaliteli olmuyor, müşteri memnuniyetini arttıracak, mevcut ve potansiyel müşteriyi mutlu edecek ufak insani değerler atlanıyor, durum böyle olunca kurumsallık da böyle bir şeye dönüşüyor (Benim çalıştığım şirkette güya müşreti memnuniyeti adına kurulmuş ayrı bir departman bile mevcuttu, müşteriyi memnun etmek yerine tıpkı burada olduğu gibi sonuçlara ulaşan bir departmandı.) Oysa dediğiniz gibi, kurumsallığın temeli müşteri memnuniyeti olmalı.
 
Gitar sahibi çekildi kenara,mydukkanda çekildi biz ortada kraldan çok kralcı gibi kaldık :D Valla kendi gitarım gibi gerdi beni şu mevzu...
 
Şahsen ben bir daha adı geçen siteden alışveriş yapmam, arkadaşlarıma da yaptırmam. Mesele ürünün kusurlu olması değil, kargoda da olmuş olabilir, asıl mesele burada verilen cevaplar, son derece rahatsız edici.
 
Hocam asıl olay dediğin gibi kargo meselesi değil..

Mydükkan adam gibi bir firma olsa gitarı alırdı, incelerdi, kargoda olmuş ise döner kargo firması ile irtibata geçer, gerekirse firma değiştirerek sorunu çözer..

Ama yaptığı eyleme bakarmısın.. Müşteriyi mağdur durumda bırakmak...
 
Bir şirketin adını kirleten tek şey çalıştırdığı elemanlardır. Bu Her sektörde, heryerede aynı. Bilinçsiz çalışma, müşteri memnuniyetinin önemi olmayan yerlerde bu tarz çatışmalar kaçınılmaz.. Yani kargo firması yada müzik mağazasının iyilii kötülüğü meselesi değil. Adamın biri çıkmıştır zamanında, on numara şirket kurmuştur, lakin başına getirdiği personel o şirketin adını kirletir..
 
Mydukkan savunmasında haklı. Mydukkan bu gitarı değiştirsin diyorsunuzda, kendi cebindenmi değiştirsin? Belli sebepler olmadan keyfine nasıl değiştirsin? ibanez kendi babasının firması değilki.. Bunun maliyeti bi tarafa kesilecek. Neden sebebini bilmeden kendi cebinden ödesinki. BUNU HANGİNİZ OLSA YAPARDI??

Ben 2006 yılından bu yana kendime ve yakın çevreme ve ÖĞRENCİLERİME almadığım hiçbirşey kalmadı mydukkandan. Klasik, akustik, bas, elektro, processor, amfi, pedal vs vs vs.. İndirimim 4 yıldır %20 de. (Bu nekadar alışveriş yaptığımı gösterir) Öyle yakın bi yerdede değilim. Kahramanmaraştayım. İstanbula tam 16 saat uzaklıkta.

Diyeceğim şudurki; 6 yıldan bu yana 1 üründede bişeyle karşılaşmazmıyım arkadaş..

- Gitar askımın rengini beğenmem tek tek ambardan açar bakarlar bumu diye sorarlar,
- Penanın rengi olmaz hala arar sorarlar,
- Ürün stoklarında tükenir. Ben başka firmadan bulurum, sizdeki taksit kampanyası bana daha çok uyuyo derim, gidip o firmadan satın alır kendi sitelerine eklerler, ben yine mydukkandan sipariş veririm,
- Satışını yaptıkları bi firmanın yeni bi pedalı çıkar, netten görürüm bende. Mydukkanı ararım bunu temin edebilirmisiniz diye.. İlk tanıtım olarak Türkiyeye 4 adet gelmiş pedalın birini neyapar eder temin ederler

kısıtlı vaktimde aklıma gelenler bunlar..

6 yıllık alışveriş hayatımda, Bu zamana kadar bi penada bile 1 milimlik çizikle karşılaşmadım.

Hani karşılaşsaydımda kargoyu hemen geri çağırırdım şirkete, zabıt tuttururdum. Yine mydukkanı suçlamazdım.. Çünkü kimse yokken gene mydukkan vardı..
 
Blackjack amaç değiştirmek de değil. Müşteriye yaklaşım çok yanlış. Bende ikinci gitarımı 2 sene önce mydukkandan almıştım hiç gerilmeden bir kaç şey söyledim telefondan yok siz kapayın ben mesaj atarım, yok verdiği cevaplar gergin gergin yani onlarda sürekli bir müşteri gerizekalı psikolojisi var gibi, egoları çok yüksek insanlar. Bütün mydukkan olarak konuşmuyorum fakat benim telefonda konuştuğum ve burdaki mesajlara bakınca bunları çıkarıyorum.
 
Mydukkan savunmasında haklı. Mydukkan bu gitarı değiştirsin diyorsunuzda, kendi cebindenmi değiştirsin? Belli sebepler olmadan keyfine nasıl değiştirsin? ibanez kendi babasının firması değilki.. Bunun maliyeti bi tarafa kesilecek. Neden sebebini bilmeden kendi cebinden ödesinki. BUNU HANGİNİZ OLSA YAPARDI??

Ben yapardım, benim 0 diye gönderdiğim mal ayıplı çıktıysa o malı sorgusuz sualsiz geri alır, bu hata nerede oldu diye sonra düşünürdüm. Gerekirse kargo şirketimi, elemanlarımı değiştirirdim. Ancak kesinlikle yapmayacağım şey, burada şirketin toplam değerine bakılınca 3 kuruşluk ürün için insanlara saçma sapan şeyler söyleyip itibarımı zedelemek olurdu. Kaldı ki mesele yine de ürünün değiştirilmesi değil, müşteriye karşı olan yaklaşım.

Bu arada soru işareti olan "mi" ekleri ayrı ve ödesinki değil ödesin ki olacak. ibanez ile bir alakası yok durumun, mal direkt Japonya'dan gelip adrese gitmedi sonuçta, öyle olsaydı bu vuruk olmazdı hatta...
 
OoooOoOoOO mydukkan neferlerini yollamaya başlamış..

Dostum ne kadar uğraşırsanız uğraşın insanlar icraata bakar.. Sen şanslıymışsın sana denk gelmemiş.. Böyle şeyler zaten çok alışveriş yapan insanın başına gelmez, adamlar gitarı taşırken vurur, yada o şekilde gelir gitar.. Senin gibi hep alışveriş yapan müşterilere değil, tek tük alan sesi çıkmayacağını düşündükleri garibanlara kaktırırlar...
 
Pardon da nasıl bir nefret, nasıl bir garez var içinizde ki birisi mydukkan'ı savunduğu zaman hemen foruma adam yollamakla suçlayabiliyorsunuz?
 
Çünkü kimse yokken gene mydukkan vardı..
İşte firma yetkilisinin de görüşü bu zaten, bu sebeple de kendini haklı görüyor. Olan müşteriye olur.. Bu kadar yanlış bir tavıra, bir hayranlığa girmeyin arkadaşlar, önemli olan problem var mı, yok mu? Yepyeni gitarda problem çıkmış, tavırlar sertleşmiş, müşteri suçlanmış, vs.. Bal gibi de problem var.

Bir kere konu başlığına tekrar bakın: "gitar alacaklar dikkat" diyor. Burada penadan, pedaldan, kablodan, telden falan bahsedilmiyor "yeni gitardan" bahsediliyor.. Okumuyorsunuz..

Kendimizi firmanın olduğu kadar müşterinin de yerine koymamız lazım. "6 senedir bir penanın üstüne çizik bile görmedim" diye konuşana kadar firmadan sıfır "yeni bir gitar" alıp da mağdur olan arkadaşın yerine koyun kendinizi.. Bakın o zaman bu şekilde göklere çıkarabilecek misiniz.. Pena, pedal üstündeki çizikle sıfır gitar üzerindeki vuruk bir mi? Ibanez değil tabiki ama Mydukkan babanızın firması mı da bu kadar savunuyorsunuz? Burada kaç sayfa yazı yazılmış hata firmanın kontrol hatası diye.

Bir kere herşeyden önce jurassic arkadaşın dediği gibi satıcı alıcı ile konuşmayı bilecek, alıcı konuşmayı bilmese bile.. Ayrıca laf kalabalığı da yapmayacak; ya adam gibi duruşu olacak ya da baştan değiştir(e)meyiz diyecek ondan sonra yasalar çerçevesinde çözülecek olay.. Tabi bu durumda alıcının haklılığı ve sonuç bilindiği için firma tarafından bin dereden su getirildi, sen yaptın, kargo yaptı dendi, vs. vs. Bence önceki sayfalarda yazılan mesajları vaktinizi ayırıp okuyun, aynı şey yarın sizin de başınıza gelebilir. Bu firma denildiği kadar iyi olsaydı bu derecede üstünde durulmazdı, demek ki başka problemleri olanlar da var.. Daha önce de yazdım, ben de arada alışveriş yapıyorum ama yeni gitar hiç almadım bunlardan. Ve artık (maalesef) almam da.. Çok açık ve net. Bu benim kendi düşüncem kimseyi bağlamaz. Bazılarımız gibi firmaya ne garezim var ne kinim, yanlızca yazılanları okuyorum..

Her ne kadar Reeve arkadaş bu işten vazgeçmiş görünse de bence bu konu başlığı herkes için gayet yararlı, firmanın müşterilerine tutumu ve kontrol kalitesi hakkında bilgiler içeriyor. Firma müdürünün söylediği gibi karalama kampanyası olduğunu da düşünmüyorum. Tam tersine madem dediği kadar ince düşünceli ve başarılı bir arkadaş, bence burada yazılanlardan firması adına ders çıkarmalı.

Aynı şekilde varsa Mydukkan'dan başarılı bir şekilde yeni gitar almış arkadaşlar da yazsın hep beraber okuyalım. Hem bu sayede haksız nefret söylemleri de bir ölçüde hafiflemiş olur..
 
Pardon da nasıl bir nefret, nasıl bir garez var içinizde ki birisi mydukkan'ı savunduğu zaman hemen foruma adam yollamakla suçlayabiliyorsunuz?

Bilmiyorum dostum, senin beni şu anda mydukkan odaklı olmayan nefretimle suçladığın gibi olabilir..

Benim bir nefretim ve isyanım var ama bu mydukkan odaklı değil..

Fakat en son yazan arkadaşın yazdıkları, zaten sırf benim değil, elbette bütün aklı selim ve konuyu takip edenlerin ilgisini çekmiştir.. Ve mydukkan ın ilk mesajlarındaki, müşteri suçlu olabilir, kargo da suçlu olabilir, fakat ben değilim imajının aynısı, terkrar rakamlar ve istatistikler ile mydükkanın işini sürekli düzgün yaptığının vurgulanması ve tekrar suçsuzluğunu anlatmaya çalışan bir ton safsata beni objektif olarak bunları düşünmeye itti, ve belkide yapmamam gereken bir şeyi yaptım, düşüncelerimi paylaştım..

Ama bunun sebebi mydükkana olan nefret değildi,

mydükkan gibi kendinden kaynaklanma olasılığı yüksek hatayı müşteriye mal etmeye çalışan firmalara, müşterisini yarımakıllı yerine koyan dingillere ve bunlara kayıtsız kalıp susan insanlaraydı..
 
Ben 2006 yılından bu yana kendime ve yakın çevreme ve ÖĞRENCİLERİME almadığım hiçbirşey kalmadı mydukkandan. Klasik, akustik, bas, elektro, processor, amfi, pedal vs vs vs.. İndirimim 4 yıldır %20 de. (Bu nekadar alışveriş yaptığımı gösterir) Öyle yakın bi yerdede değilim. Kahramanmaraştayım. İstanbula tam 16 saat uzaklıkta.

Çok şey yazarımda şu an cidden gerek yok.Zaten alkollüyüm!

indiriminiz %20de demekki kar marjı %20den fazla firmanın...

Şu ürünü geri alaydı yenisini vereydi.Aldığınıda %30 ucuz sataydı.1 üründende kar etmeseydi ama bu kadar mevzu olmasaydı iyi değilmiydi?

Nedir bu ibanez japonya sevdanız.Mydukkanda ibaneze danışırız diyor sürekli.Ne alaka onuda anlamadımya neyse...

Yazmiyim diyorumda dayanamıyorum.
Hocam penanızda çizik olmaması cidden büyük şans tebrik ederim.Nasıl çizilecekse tabi...
Ayrıca pena renginden bağladığınız kısmı anlamadım kalınlıklarına göre renkler belli değilmi.Ben bayadır dunlop 2.0 mm kullanıyorum mordan başka renk görmedim...

Askı rengi güzel tabi yardılmcı olurlar...
Pena renginede tamam...
Alış-verişlerin hepsine tamam problem yok.

Benim mydukkanla alıp veremediğim birşeyde yok zaten...

Bana göre şu mevzuda problemi olmuş ve mydukkan tarafından çözüme ulaştırılmamış örnek örnek değil! Sipariş verdim tam geldi harika...E nolcaktı ne bekliyosun? Ne olması lazım?

Milletçe şaşırdık tümden.Uçağa biniyorum inerken millette alkış uçakta kıyamet kopuyor.Neymiş pilot sağ salim indirmişmiş...E öldüreydi!
 
Birde buradan mydukkana seslenmek istiyorum!

Burada o kadar konu konuşuldu ama hiç düşündüğünüzü sanmıyorum.

İnsanlar(bende dahil) Türkiyede sanal müzik market olarak en başta sizi biliyor ve size güveniyorlardı.Aklımıza (en azından benim aklıma) sanal ortamda enstruman ya da aksesuar bakarken ilk gelen firma sizdiniz.

Bu kadar tepki almanızın bu güven duygusu yüzünden olabileceğini düşündüğünüzü pek sanmıyorum ama düşünmenizi tavsiye ederim.

Cümleler karışık olabilir anlayın siz.
 
indiriminiz %20de demekki kar marjı %20den fazla firmanın...

Şu ürünü geri alaydı yenisini vereydi.Aldığınıda %30 ucuz sataydı.1 üründende kar etmeseydi ama bu kadar mevzu olmasaydı iyi değilmiydi

%20 indirimi 5000 liralık gitara yapmıyorlar. Her üründe uygulanabilecek maximum bi oran var. Bunu da kar marjına göre belirliyorlardır. 1 liraya aldığı penayı 2 liraya satıyordur ya da 5 liraya gelen jackı 9 liraya satıyordur bu ürünlerde %30 indirim yapmakta mesele yok ki bu tarz ufak maliyetli ürünlerde kar yüzdesi yüksektir. Bir mekanda yemek yediğinizde mekana en fazla yüzde ile kar getiren şey meşrubattır mesela. Burada da 30 liralık jakı 24 liraya alabilirken 1200 liralık bi gitarda %3 indirim oluyor mesela 35 lira iniyor bence fena değil.

Funkyou, bizi mydukkan'ın buraya yolladığını düşünüyorsan, mesaj sayımdan ve üye olma tarihimden da anlarsın ki mydukkan yokken belki de biz vardık bu forumda :) Senin 19 gün önce foruma üye olduğuna bakarak mydukkanın rekabet ettiği bir firmanın neferi olduğundan şüphelenme ihtimalimiz daha yüksek olmalıydı. Ben kimsenin birilerini buraya yolladığını düşünmüyorum. Firmaya karşı kişisel bir nefret ya da sevgi oluşmuş olabilir. Evet aynen bu şekilde ben de mydukkanı seviyorum. Ortalama 200 lira faturalı 10 defa alışverişim oldu. Şu ana kadar aldığım hizmetten memnunum. 50 liralık şey için Kızılay'a arabayla inip 10 lira benzin yakıp 5 lira otoparka verip bir de müzik mağazasındaki binbir çeşit tezgahtar tribini çekmekten kurtarıyor beni yıllardır. Çok alışveriş yapan adama iyi hizmet verip de, tek tük gelen müşteriye ise defolu mal kaktırdığını düşünmen ise tam bir saçmalık.

Son alışverişimde elektro akustik gitar aldım mydukkandan. Gitar Jay Turser marka ucuz 250 liralık bi gitardı. Piyasada olabilecek en ucuz gitarlardan birisi. Gitarı açınca baktım ki klavyesi kupkuru, fretler bi garip falan. 250 liraya elektro akustik gitar aldım gitardan beklentim belli.... belki 1-2 yıl stokta bekledi ağaç bakımsız kaldı belki de fabrikadan öyle çıktı. Ben şimdi adamları arayıp bana dandik gitar gönderdiniz hani test ediyordunuz demem diyemem. Ben esnaf olsam bi müşteri böyle bi sebepten arıza çıkarsa yeminle söverim. Biraz firmanın yerine koyun kendinizi... 10000 tane gitar satan firma için 1 tane gitar nedir ki alsın yenisini versin diyenler olmuş... Keşke verse güzel olurdu tabi ama bu suçlu olmaduğu halde suçu kabul etmek gibi birşey. Şirin görünmek adına firmaya zarar verir.

Konuyu açan arkadaşım durumu tabiki farklı ama dediğim gibi mağduriyetteki en kolay suçlanabilecek taraf mydukkan, maaşallah herkes de yerden yere vurmuş. Bir sürü alternatifi var beğenmeyen gider ordan alır. Ama benzer bi durumda onların da mydukkandan fazlasını yapacağını sanmıyorum...Kötü esnaflık arıyorsanız şikayetvar.com a girin, özellikle otomotiv sektöründe, 50.000 liraya araba satıp üstüne bi de müşteriye eşşek muamalesi yapan onlarca yetkili servis var, Honda, Reanult, Fiat gibi dev markaların bile.

Tekrar ediyorum mydukkanla hiç bir çıkar/dostluk ilişkim yoktur sadece aldığım hizmetten memnunum ve burda bu derece suçlanmasından rahatsız oldum. Yakınlarda bahsettiğim 1200 liralık gitarı almayı düşünüyorum. Burda bu kadar yazılan çizilene rağmen mydukkandan almakta hiç tereddüt etmiyorum. Çünkü gerçekten firmadan kaynaklı bi sorun yaşasam ilgileneceklerine inanıyorum bana o güveni verdiler. Güvenim boşa çıkarsa o zaman ben de firmayı linç etme kampanyasına zevkle dahil olurum :)
 
ilteris
Yazdıklarının %90'ına katılmakla beraber ne senin ne de firma sahibini bu konu başlığını "linç etme kampanyası" olarak görmenize anlam vermekte güçlük çekiyorum açıkçası. Böyle birşey olsa zaten forum görevlileri buna müdahale ederler.

Başta yazılanlardan ben de rahatsız olmuştum (hatta şöyle bir mesaj yazdım) ancak bir süre sonra firma sahibinin nasıl olduysa 180 derece döndüğüne şahit olduk. Buna ister hazımsızlık deyin ister başka birşey.. Provakasyon yok demiyorum ama böyle de olmamalıydı.

Bundan da ötesi konuyu sanki insanların vicdanına bırakıyormuş gibi birde kaldırım edebiyatı örneği verince yaklaşım olarak saygın bir firmanın müdüründen çok sonuçta tipik bir satıcı profili çizmiş oldu kendisi; üstelik böyle basit ve onların açısında geri dönüşümü çok kolay bir olayda. Böyle ufak bir problem yüzünden potansiyeli yüksek bir müzisyenler topluluğunu kaybetmek (hatta 1 kişi bile kaybetmek) çok sakıncalı bir mali strateji, buna ne gerek var halen anlamış değilim. "Ya adam gibi duruşu olur bir firmanın ya da hiç bulaşmaz bazı şeylere" derken bunu kastediyordum. Kendisi tarafından yazılanları arka arkaya okuyup hep beraber değerlendirince durumun tanımı çıkıyor aslında, hatta kendisi forum olayına yabancı olmadığı için dışarıdaki forumları da takip ettiğini de kabul ederekten diyorum ki : Epic Fail.. Ben duruma uygun olarak Türkçe'ye "laf kalabalığı" olarak çeviriyorum..

Aynen de katılıyorum; muadili çok sayıda var internette, beğenmeyen benim yaptığım gibi gidip başka yerlerden alabilir.
 
%20 indirimi 5000 liralık gitara yapmıyorlar. Her üründe uygulanabilecek maximum bi oran var. Bunu da kar marjına göre belirliyorlardır. 1 liraya aldığı penayı 2 liraya satıyordur ya da 5 liraya gelen jackı 9 liraya satıyordur bu ürünlerde %30 indirim yapmakta mesele yok ki bu tarz ufak maliyetli ürünlerde kar yüzdesi yüksektir. Bir mekanda yemek yediğinizde mekana en fazla yüzde ile kar getiren şey meşrubattır mesela. Burada da 30 liralık jakı 24 liraya alabilirken 1200 liralık bi gitarda %3 indirim oluyor mesela 35 lira iniyor bence fena değil.

Rakamlardan öte mantığım böyleydi halende arkasındayım.üçe beşe bakmamak lazım :)
 
ilteris
Yazdıklarının %90'ına katılmakla beraber ne senin ne de firma sahibini bu konu başlığını "linç etme kampanyası" olarak görmenize anlam vermekte güçlük çekiyorum açıkçası. Böyle birşey olsa zaten forum görevlileri buna müdahale ederler.

Başta yazılanlardan ben de rahatsız olmuştum (hatta şöyle bir mesaj yazdım) ancak bir süre sonra firma sahibinin nasıl olduysa 180 derece döndüğüne şahit olduk. Buna ister hazımsızlık deyin ister başka birşey.. Provakasyon yok demiyorum ama böyle de olmamalıydı.

Bundan da ötesi konuyu sanki insanların vicdanına bırakıyormuş gibi birde kaldırım edebiyatı örneği verince yaklaşım olarak saygın bir firmanın müdüründen çok sonuçta tipik bir satıcı profili çizmiş oldu kendisi; üstelik böyle basit ve onların açısında geri dönüşümü çok kolay bir olayda. Böyle ufak bir problem yüzünden potansiyeli yüksek bir müzisyenler topluluğunu kaybetmek (hatta 1 kişi bile kaybetmek) çok sakıncalı bir mali strateji, buna ne gerek var halen anlamış değilim. "Ya adam gibi duruşu olur bir firmanın ya da hiç bulaşmaz bazı şeylere" derken bunu kastediyordum. Kendisi tarafından yazılanları arka arkaya okuyup hep beraber değerlendirince durumun tanımı çıkıyor aslında, hatta kendisi forum olayına yabancı olmadığı için dışarıdaki forumları da takip ettiğini de kabul ederekten diyorum ki : Epic Fail.. Ben duruma uygun olarak Türkçe'ye "laf kalabalığı" olarak çeviriyorum..

Aynen de katılıyorum; muadili çok sayıda var internette, beğenmeyen benim yaptığım gibi gidip başka yerlerden alabilir.


yahu başlığı okumadan etmeden mesaj atmayın.Resmen alanen mahalle bakkalından bile bozuk bir ağız ile afaki laflarla 180 derece döndü.

Biz internetten 0 gitar niye alırız?Amac ne yani?

1.1000-1500 liraya nerdeyse amerikan 2. el gitarlar varken hem de durumu gayet güzel hatta 1000 liraya bu konudaki prestij ibanez gitar ile rahatlıkla kapışabilecek rg 550 2550z ler varken niye mydukkan ya da internet sitesinden sıfır gitar alır?

cevap:Adam güvenemez ya da takıntısı vardır.çiziksiz,tertemiz manyetik kenarında toz bile istemiyordur.

2. Mydukkan niye internetten gitar satar?Bizleri çok sevdiği için mi? müzisyenlere bulamadığı gitar göndermek için mi taa adam k.maraşlardan gelip de yorulmasın istanbul'dan gitar almasın diye mi?

Cevap:Zuhal gibi (onlar internetten de satıyorlar) senkop gibi kıvılcım gibi vs. Gösteri mağazası açıp bir sürü maliyet yapmamak için.Orada bir ton eleman çalıştıracak vergi verecek kira verecek her dükkan için nakliye şirketi ile anlaşacak hava parası verecek... herşey para.Ne yapıyor mydukkan, açıyor bir site buluyor bir depo.3-4 kişi kontrol ediyor(sonra da böyle oluyor işte) 3 kişi filan da kargoya verip yardım vs ediyordur.Yönetici sekreter hepi topu 20-25 kişiyi geçmez çok az kişi ile dünya kadar ciro kaldırıyor.

Buraya kadar ben gitarı görmeden denemeden alıyorum üstüne kargo parası veriyorum(hele ki maraştaki adamın vay haline zaten belki gitarı beğenmeyecek geri gönderecek belki sapı olmadı yokkkkk! olmaz!) alıcı tamamen dezavantajda.Denemeden görmeden çalmadan müzik enstrumani alıyor biblo mu bu bakmaya mı alıyor?

Bu durumda işte devlet araya giriyor tüketici koruma kanunu işin içine giriyor.1 haftalık malı tükectici sorgusuz sualsiz gönderme hakkı var.Neden? zaten bu noktaya kadar tüketici avantajsız.1 hafta içinde iade olayının mantığı budur.Herşeyi geçtim bu mal bir kere "Ayıplı mal statüsünde" 30 gün içinde gönderme hakkımız var.

Neymiş efendim ben gönderecekmişim de luthierler karar verecekmiş nasıl hasar olduğuna... Luthier kim Allah mı ben niye ona güveneyim tarafsız mı hakem mi?(o adamlar seninle iş yapıyor "ya bunu şöyle söyleyiver desen" adam tamam diyecek)kanun niye var işte böyle durumlar için.O kanunları kabul etmeyen zaten internetten satış vs yapamaz.

Mydukkan nın eleman gönderdiği kesin. Az mesajlı üyelerden zaten belli ediyor.Bir de genel kordinator efendi, mydukkandan alışveriş yapan isimleri forumdan belirlemiş onlara rica etmiş onlar da şimdi yazıyorlar.Yazılar hep böyle başlıyor:

Ya şimdi 6 sayfa okuyamadım ama....vs vs (adamın gitarı çizik mağdur işte daha neyine; ama okumadan peki kimin nasıl haklı olduğuna kanaat getirdin? Ya da mydukkana boşu boşuna yüklenildiğine...) Verilen cevaplarda bildiğimiz tünel ağzından bile beter bir uslup vardı.Bildiğin iğrendim.Mydukkana ve mygitara girmiyorum artık.

Yardırın ha yardırın, az daha düzelteceksiniz... " Ya şimdi 6 sayfa okuyamadım ama..." Ya şimdi 6 sayfa okuyamadım ama..." .............
 
Durum
Yanıtlara kapalı.
Geri
Üst