Mydukkan.com'dan Gitar Alacaklar Dikkat!

Durum
Yanıtlara kapalı.
Cabwaystar açıkcası benim için de çok problem değil o kusur ama işin sonunda adamların bana dediğinin tam karşılığı kusuru benim yaptığım.
magnetizma bildiğim kadarıyla cayma hakkı diye bir şey var, anlaşma koşullarında da bir yerlerde geçiyordu. Fakat problem şu ki, konuştuğum kişi ürünü bu şekliyle geri alamayacaklarını belirtti. Şaka gibi değil mi?
aiyiadam bu konuda tekrar Mydukkan ile doğrudan muhattab olmam, harekete geçersem hukiki olarak bir şeye yönelirim sanırım.
VanHalen tonedrive
Arkadaşlar, zaten bu kargoyu teslim alma olayında bir çıkmaz var mantıken, imzayı atarsam ürün resmen benim oluyor, ürünü açıp problem çıkınca kargocuya o andan itibaren bir şey diyemiyorum çünkü imza atmak ürün elime sorunsuz geçti/sizinle işim bitti demek. İmza atmazsam da ürünü yırtıp bakmaya hakkım olmuyor çünkü resmen teslim almamış oluyorum.
mastodon, böyle durumlar varsa çok kötü gerçekten, kusurlu ürünlerin aslen başka kategoride satılması lazım. Ama Türkiye'de refurbished reyonu olan bir firma görmedim. Hatta refurbished'in Türkçe karşılığı yok sanırım kullanılmadığı için. Böyle satış yapan varsa da ben bilmiyorum en azından.
Single_FACTOR
Bilgiler için teşekkür ederim, bir ö.m. atıyorum size.

Merak ettim şimdi. Taşıma çantasında kopan ufak parçayı gördün mü ??

Hangi parça?
 
Kırmızıya aldığım bölgede ufak bi parça sıyrılmış. Eğer o parça çantadaysa kargoda. Değilse önceden olmuştur. Veya o bölgeye dikkatlice bak. O bölgede renk atması olmuşsa ozaman daha önceden yaşanmış bir hadisedir.

Aynı olayı yaşadığım için biliyorum. Benim gitarım da bunun daha büyüğü olmuş açılan bölgede renk değişimi olmuştu. Bu açık olan bölgenin hava almasından ve ağacın kurumasından kaynaklanan bişey. Tabi senin gitar boyalı olduğu için göremeyebilirsin ama
gitarı bigün zımparalarsan ne dediğimi çok iyi anlayacaksın


picture001hke.jpg
 
yazık. acı da olsa, bu da insanlara ders olsun. bir gitarı almadan önce, elle tutmayı geçtim, uzun süreler çalmak gerektiğini düşünüyorum.
 
Geçmiş olsun, boya dökülmesinin konumuna bakarsak pek kargoda olmuşa benzemiyor malesef... Fakat kargo ile ürün gönderen bütün firmaların kargo politikası aynıdır. Sadece mydukkan'a özel bir tutum değil bu yani. Kargo geldiği zaman kutu açılıp iyice incelenmeli, sorun varsa tutanak tutulmalı...
 
Geçmiş olsun fakat ben katılmıyorum pek. bende my dukkandan gitar aldım ve bana 2 kutu içinde değil tek kutu içinde geldi ve 0 problem arada belki bazı aksaklıklar sorunlar oluyordur. kesinlikle amacım siz haksızsınız değil. bende fotoğraflarını çekip atacağım belli bir düşünceniz olsun diye. benim görüşüm kargo şirketinin hatası. bu konularda en iyi kargo bence mng. bazı firmalar varki sanki oyuncak gibi oradan oraya sallayıp atıyorlar kamyonun içine. darbe alması imkansız değil. ağır yada sivri bir cisme çarptırılmış olabilir.
 
wodyy :D
O daire içine aldığınız ayrıntı vuruk veya boya dökülmesi değil, sadece fretboard yansıyor, ben de şimdi elime aldım aynı açı ile tutunca aynı şekilde fretboard yansıyor siyah finishde hasar gibi görünmüş. Hasar olarak kopan bir parça yok, boya dökülmesi de yok, çentik atılmış gibi biraz vuruk yemiş uç kısmından. Daire içine aldığınız kısmın hemen sağ tarafında sıkıntı. Küçük ama bariz bir hasar var.
45602098.png


Buried şimdi dediğim gibi boya dökülmesi yok, yanıltmış fotoğraf.
Demons Gig bag'den ötürü öylesi ince ve net minik bir vuruk olması imkansız, çünkü gig bag içten dolgulu ve kalın, kargoda oradan darbe yemiş olsa daha geniş bir şekilde sonucu olurdu.
 
sonuç olarak nasıl veya ne şekilde olduğu önemsiz .olmuş bir olay.dediklerimi tatbik edersen sonuç alırsın.kargo şirketini arkana al ama yoksa 2 tarafla uğraşamazsın.yani kargo şirketinin kutunun en dış kısmında bir hasar olmadan ürünü sana teslim ettiğini belgelendir.gördüğüm kadarıyla dıştaki en büyük kutuda bir hasar yok çünkü.böylece kargoda olma ihtimalini sıfırlarsın.ürünün ayıplı mal olduğu ortada.
 
qybB5.jpg

EYALs.jpg
mUi7K.jpg

banada gitar bu şekilde geldi yani üstüne ayrıca koruma kartonu yoktu sadece bu patlayan şeylerla sarmışlardı. yani kargoda herhangibir düşme anında büyük ihtimal hasar alabilirdi. bu düşünce ile size kago olduğunu söyledim.
 
qybB5.jpg

EYALs.jpg
mUi7K.jpg

banada gitar bu şekilde geldi yani üstüne ayrıca koruma kartonu yoktu sadece bu patlayan şeylerla sarmışlardı. yani kargoda herhangibir düşme anında büyük ihtimal hasar alabilirdi. bu düşünce ile size kago olduğunu söyledim.


Jacksonun kasa şekli itibari ile düşmede alt tarafın zarar görme ihtimali var tabi ama arkadaşın gitarının zarar gören kısmının paketlemeden sonra zarar görmesi için gitara gelen darbenin çok daha fazlasının dıştaki ambalaja gelmesi gerekir. ki koliler halen dikdörtgen. O iki kartonun içinde hem kartona birşey olmayacak hemde gitarda ezik oluşacak.Bana pek mümkün görünmüyor.

Bu arada sizin gitar zarar görse yine dıştaki ambalajdada hasar olurdu.

Benim gördüğüm kadarı ile paketlemedede zaten o hasar varmış.3 boyutlu kontrol falan yalan.Hele sıfır ürün aldığında hasarlı geliyor ve müşteri temsilcisi sana "hasar sizden kaynaklı" diyorsa gelde delirme.Sanki iade için bahane uyduruluyormuş gibi davranılması ekstra sinir bozucu.

Ayrıca o kargo tutanağı olayını yapan varsa neler olduğunu çok merak ediyorum.Çünkü x müşteri temsilcisi tutanağın olsa 3 boyutlu kontrol yaptık kargoda olmuştur diyecek bu defada. Yani anlıyacağın hepsi kelime oyunu...

Sen bence o hasarı sorun etmesende yenisini iste.Şikayette bulun.Firmada daha yetkili biri ile görüş.En kötü ihtimalle firma hakkında sıfır gitar alacak insanlar ihtimalleri ve sonrasında firmanın nasıl yaklaştığını görsünler.

Geçmiş olsun diyorum.Tatsız bir durum
 
mastodon, böyle durumlar varsa çok kötü gerçekten, kusurlu ürünlerin aslen başka kategoride satılması lazım. Ama Türkiye'de refurbished reyonu olan bir firma görmedim. Hatta refurbished'in Türkçe karşılığı yok sanırım kullanılmadığı için. Böyle satış yapan varsa da ben bilmiyorum en azından.

Reyon olarak benim de bildiğim yok. Böyle yapmak yerine genelde firmalar kargo şirketlerinden veya bizzat üretici firmalardan kısmi iade alıyor. Eğer iade olmadıysa daha sonra o gitarı nasıl satacağı tamamen o firmanın insiyatifi ile alakalı.

Refurbished olmasa da biliyorsunuz "teşhir ürünü" veya "demo" adı altında mağazalarda ayrı ayrı satılan yeni gitarlar var. Örneğin 1-2 hafta önce sıfır bir Cort X-TH gördüm fiyatı 700 TL, yurtdışından gelirken kargoda ezilmiş ve ses düğmesi hafif içeri çökerek ağacı biraz deforme etmiş. Gitarın sesi, çalınabilirliği, vs gayet iyi. Normalde fiyatı 1000-1200 TL falan olması lazım; 700 TL'ye bırakıyorlardı.

Tabi sizin durum daha farklı, ayıplı mal yeni gibi satılıyor ve sorumluluk alınmıyor (resimlere bakarak konuşuyorum). Bence siz email yoluyla bunları mydukkana yazı ile de bildirin, ilgileneceklerdir. Söz uçar yazı kalır demişler.. Ayrıca Single_FACTOR arkadaşın dediği gibi belli bir zaman geçtikten sonra iade almak onların da işine gelmeyecektir.
 
MyDukkan benim en memnun kaldığım firmadır önce bunu diyim. Ama bu olay için, sizinle konuşan o "eleman" bence çok yanlış gelmiş. Ezbere konuşmuş. Yok kargo görevlisini beklet falan. Oldu adamın işi gücü yok bekleyecek. Kimse beklemez.

Gördüğüm kadarıyla kutu sağlam. KARGODA DARBE ALSAYDI, ÇOK DAHA FAZLA HASARI KUTU ALIRDI. Ama kutu sağlam. Buda demek oluyorki, mydukkan bu ürünü incelerken gözünden kaçırmış.

Para iadesi yada değişiklik senin hakkındır bana göre. MyDukkan'ı ara ama sakin konuş. Yukarıda dediklerimi kısaca söyle ve sakince diret. Bence değiştireceklerdir yada para iadesi yapacaklardır.

Ayrıca bu tarz durumlarda elemanlar ile görüşmek genelde işkence olur. Doğrudan en yetkili kişi ile görüşün. Ki oda Selçuk abidir.

Sakin ve net konuşun. İşe yarayacaktır.

Sakin...

En olmadı gitarı otopsiye soksunlar. Vuruk çizik kaç gün önce olmuş nasıl olmuş, ortaya çıkar. : D

Şaka bir yanada, umarım olay lehine sonuçlanır arkadaşım.
 
Gitar internetten alınır mı ? Ben denediğim bir modeli bile internetten siparişle almam.amfi bile alırım ama gitar asla.
 
Arkadaşlar ilginiz ve verdiğiniz fikirler için teşekkürler, yazdıklarınızı okuyorum,

heavyR
Evet, sipariş vermeden onay kısmında maddeleri okudum ve bu maddelere de güvenerekten iletişime geçtim..

Örneğin şu olay:
Satın almış olduğunuz bir ürünü sekiz (8) iş günü içinde iade edebilirsiniz. İade edilecek ürünün kesinlikle kullanılmamış olması, ticari vasıflarını yitirmemiş olması, ambalaj ve içeriklerinin tam olması gerekmektedir. Müşteri, ürünü teslim aldığı gibi iade etmekle yükümlüdür.

ama sinirlerimi gerecek cevaplar aldım her kurduğum cümlede. Hararetlenince de ''ama siz böyle yaparsanız ben sizinle konuşamam, kapatıyorum mesaj atacağım dedi ve kapatıyordu gerçekten.. Neyse, bu şahıs Mydukkan'ın gitarı geri kabul etmeyeceğini söyledi, yukarıdaki madde bende geçersizmiş, sebebi basit; bizzat elimden geçti, kontrolünü biz yaptık, bizden böyle çıkmadı ürün diyor. Gitarı hasarlı kabul ediyor ama kargo nedenli olduğunu, değilse de benden kaynaklandığını ima ediyor. Dediğim gibi gitar geldiği gibi bu şekilde çıktı işte, yani kendi yolladıkları ürünü sıfır kategorisinde kabul etmiyorlar. Böylece bu madde de geçersiz oluyor.
 
" Arkadaşlar, zaten bu kargoyu teslim alma olayında bir çıkmaz var mantıken, imzayı atarsam ürün resmen benim oluyor, ürünü açıp problem çıkınca kargocuya o andan itibaren bir şey diyemiyorum çünkü imza atmak ürün elime sorunsuz geçti/sizinle işim bitti demek. İmza atmazsam da ürünü yırtıp bakmaya hakkım olmuyor çünkü resmen teslim almamış oluyorum." ee ne yapalım o zaman Allah bizim belamızı mı versin? yok yok şikayetvar.com a yazın+tüketici hakem heyetine başvurun ne isterseniz yapmak zorundalar...
 
Durum
Yanıtlara kapalı.
Geri
Üst