Mydukkan.com'dan Gitar Alacaklar Dikkat!

Durum
Yanıtlara kapalı.
Mydukkan konusunda haksızlık ediyorsunuz bence. Bu ülkedeki sayılı müşterisini adam yerine koyan firmalardan biridir benim gözümde.

Kesinlikle olayın kargoda olduğunu düşünüyorum, mydukkan konusunda emin olmasam böyle düşünmem.
 
Arkadaşlar, aldığım gitar modeli RG1451, normalde bu gitar Case ile gelmiyor zaten. Burada bir problem yok.

TobidyouFarewell
Kargo konusu.. Yarın fotoğrafları ekleyeceğim, birlikte karar verelim.
 
evet çek dostumda görünsün kutu.Yani anlamıyor değiliz kargoda oluşabilecek sıkıntıları..Çok büyük geçmiş olsun tekrardan.
 
Selçuk bey,

Bahsettiğiniz kutudaki hasar büyük Mydukkan kutusunda değil. En üstteki kutuyu Mydukkan paketlemedi mi? Ben en üstteki kutunun bandını, yani Mydukkan bandını yırtıp açtım kutuyu. Sizin dediğiniz hasar gitar kutusunun üzerinde, ilk kutuda kesinlikle hasar yok.

İki kutu da elimde, ikisinin de en ince ayrıntısına kadar fotoğraflarını ekleyeceğim yarın sabah. Bekleyin lütfen.


bir gitar center ın yaptığına bak bir de bunların yaptıklarına. yok içteki kutu yok dıştaki kutu alıcı hala derdini anlatmaya çalışır yazık,zavallıklık resmen. 10 sayfa forumdan cevap döşeyeceğine gitarı geri alabilirlerdi.30 günlük iade hakkını ben de var bilyorum netten ve telefon(tv de reklamlardan)la satın aldığın ürünlere.Tüketici mahkemesine gidecek gibi görüyor.Mydukkan gözümde-23345345 şu an geçmiş olsun.
 
Dıştaki kutu hasarsızsa, Selçuk Bey' in bütün savunması boşa çıkıyor. Zaten uzun uzun tek taraflı savunmadan başka bir şey yapılmamış, başka bir şey ben de yapmazdım gerçi satıcı ben olsam, o da var. Merak ediyorum konu nereye varacak. Yıllardır ben de bir sürü online mağazadan bir sürü şey aldım, mydukkan ın da 3-4 yamuğu oldu bu konuda, sırf düşük fiyatlı ve önemsiz şeyler diye peşine gitmedim olayın, üşendim açıkçası. En azından Selçuk Bey gelip burada cevap yazıyor, müşteriyi memnun edemeseler de bir şeyler yapıyorlar en azından. Olayın saygı çerçevesinde 2 tarafın da mağdur olmadan çözülmesi dileğiyle artık.
 
Genel Koordinatör
Selçuk Uzunhasanoğlu


Öncelikle uzun uzun yazdığınız için teşekkürler...

Aslında tek tek cevap yazmıştım ama "alıntı" olayını beceremedim o yüzden genel olarak yazacağım.

Tek tek cevap vermeye çalışmışsınız ancak bazı kısımlar konu ile yakından uzaktan alakasız olmuş.Özellikle gitar ayarları hangi şartlarda bozulabilir kısmı.Buradaki sıkıntı gitarın kutudan çıktığı durum ve müşteri temsilcilerinin yada siz konuştuysanız sizin biz kontrol ettik ya kargoda olmuştur yada sizde gibi yaklaşımlarınız.

Ben kendi adıma halen kutuda gitardakinden çok daha fazla hasar olmalı diye düşünüyorum ama siz gitarı bıraktınız karton kutuya odaklandınız.Ayrıca o içteki kutunun üzerindeki hasar dıştaki kutunun tekabül eden bölgesinde varmı onu henüz göremedik.Dış kutunun açık halinde iç kutuyu delicek birşey görünmüyor.Keza dış kutuda delinmeli fazlası ile.Ama Dış kutunun taban kısmını göremediğimden arkadaş alt tarafıda eklerse yorumlamak daha doğru.Çünkü yoksa zaten mucize.

Ayrıca resimlerde göremedim,kendinizce aldığınız önlem yalnızca ikinci bir kutu mu?

Aynı standarttaki gitarlar aynıdır konusunada girmeyelim.

Kısacası herşeyi geçelimde konuda defalarca geçen 10.000lerce gitar satmış olan sizin belkide ilk gitarını alan müşterinize daha farklı yaklaşmanızı beklerdim ben.
Bu gözümüzden kaçmış demenizde olabilirdi,gitarı iade alıp en zarara gireceğiniz ihtimalde(ki yenisini verir aldığınızı fırsat reyonunda ucuza satardınız belki bu gitardan para kazanmaz hatta üzerine şimdi elimizden geleni yapalım dediğinizde cebinizden çıkacak mebla kadar zarar bile edebilirdiniz)bile bence ilerleyen zamanda size artı olarak dönecekti.herşeye ihtimal veriyorsunuz gözünüzden kaçamazmı.Neden olmasın? 2 kişisiniz diyemi?

Çözüm önerinizde o gitarı alıp rütuş attırıp geri göndermek sanırım.Başarılı...
 
Uzun uzun yazmışsınız teşekkürler.

Kabul etmek lazım ki "3 boyutlu kontrol" komik bir tanım :) Ama neyse, "aynası iştir kişinin lafa bakılmaz" denir biliyorsunuz.. Kavram kargaşası diyeyim kendimce..

Telefonda anlatan kişi, dinleyen kişiye etraflıca baktığımızı anlatmak için, böyle bir deyim kullanmış. İhtiyaç duymuş herhalde...

Sonuçta burada yazılanlar bir mağduriyet sonucunda yazılmış ve gitarı alan arkadaşımızın çektiği fotolardan bu gitarın kontrollerinin tam olarak yapılmadığı sonucu ortaya çıkıyor.. Yani "2 kişi 3 boyutlu (!) kontrol yapıyoruz, asla kabul etmeyiz böyle birşeyi" demekle müşteriyi kaybettiğiniz gibi bu satırları burada okuyan potansiyel müşterileriniz için de kötü referans veriyorsunuz.

Tek taraflı bir kurgulama yapmayın lütfen. Herşey olabilir, gitar bize ulaştığında lutiyelere gönderip kontrol ettirebiliriz. Bizden kaynaklı bir zaafiyet varsa bunu da değerlendiririz elbette ki, ancak bu normalde olan bir durum değil. Siz de bunu anlamalısınız.

Üstelik arkadaş şu an Tüketici Hakları Hakem Heyeti'ne bir dilekçe verirse siz de bu gitarı aynen geri almak ve kompanse etmek zorundasınız. Ki bence sonuna dek haklıdır, zira hasar kargo kaynaklı da olsa bu sizin ile kargo şirketi arasında olan birşey ve imza atmasına rağmen yasal olarak itiraz hakkına sahiptir.
Burada mağdur olan kişi sizinle telefon diyaloğunda heyecanlanmış, celallenmiş veya telefonda sizinle kafanızdaki "örnek bir müşteri" olarak konuşmamış olabilir. Sizin satıcı olarak daha anlayışlı olmanız ve en önemlisi müşteri ile muhattap olan elemanınızı daha iyi eğitmeniz gerekiyor. Dediğim gibi ben sizin kurumunuzla şimdiye kadar herhangi bir sorun yaşamadım ve kimseye de satıcılık dersi vermek gibi amacım yok. Benim tek düşüncem mağduriyet yaşayan arkadaşa biraz da olsa tecrübelerimizi aktarmak ve elimizden geldiğince yardımcı olmak.

Müşterimiz tutanak tutturup gitarı geri gönderebilir, ancak kargo şu anda mesuliyet kabul etmez. Aradaki fark bu, teslim alırken tutanak tuttursaydı, o zaman müşterimiz hiçbirşekilde mağdur olmayacaktı. Yani teslim alma anında bunu belgeleyecekti.

Elbetteki serviste arızalı bir gitar görmek beni şaşırtmadı. Yazdığımı dikkatli okursanız yanlızca bunun "yeni bir gitar" olarak satılma ihtimalinin üzerinde duruyorum; kaldı ki bu gibi örnekleri senelerdir piyasada özellikle Tünel piyasasında görüyorum/görüyoruz. Cila çatlağı veya başka birşey önemli değil, sonuçta zarar görmüş "yeni bir gitar" servise alınmış. Dediğim gibi benim önemsediğim şey bu gitarın tamir sonrası nasıl sunulacağı. Bakalım gerçekten 7 senedir hizmet veren bu indirim reyonunuzda bu gitar yerini alacak mı, merak içerisindeyim.. ve de takip edeceğim.

Yazdığınızı tekrar okudum, ihtimaller üzerine bir yargılama olmuş.

Rica ederim. Ancak sanırım arkadaşın demek istediği sanal değil gerçek bir reyondu; yani yurt dışında olduğu gibi bizzat deneyerek alabileceğiniz bir "refurbished" reyonu. Sizinki yine genel tanımınızda olduğu gibi "toplama" statüsünde bir sanal mağazacılık örneği. Ama yine de hoş tabi, kaç zamandır kullanıyorum sitenizi daha önce fark etmemiştim, bu vesileyle tanımış olduk. Nacizane belirteyim, bence sağ tarafa aynı blog linkinde olduğu gibi bir resimli düğme koyabilirsiniz; daha çok dikkat çekecektir.

Sitemizde fırsat reyonundaki ürünler, ürünün asıl bulunması gereken kategoride de gösteriliyor. Böylece ilgilenen kişilerin direk farketmesi sağlanıyor.
 
İki kişi tarafından yapılan kontrolün hata payının 10,000'de 1 bile olmadığı varsayımıyla yola çıksak dahi gitarlar tüm korumalara rağmen nakliyede hasar görebiliyor ve hiçbir garantisi yok. Müşterinin yapabileceği en iyi şey kargocunun yağmurdan ıslanmış dandik kağıdına yasal haklarla ilgili şeyler yazıp o şekilde teslim almak, ordan yasal süreç beklemek, o zaman idari süreç başlatabilirmişiz falan.

Benzer bir durum Amerika'da guitarcenter, musiciansfriend benzeri bir kurumda olsa bu firmalar markalarının itibarını zedelememek adına sattıkları ürünü 30 gün içerisinde geri alır. müşteri memnuniyeti dediğimiz kavramın ülkemizde biraz kendine gelmesine vesile olsun diye size direk sitelerinden de bir not ileteyim, belki bu işin standardını en azından biraz yükseltmiş oluruz.

30-Day Satisfaction Guarantee :

If you're not satisfied, neither are we. If for any reason you're not completely satisfied with your purchase, simply return it in its original condition within 30 days of the in-store purchase date or online purchase shipment date.

Yaklaşık 4 ay önce Guitarcenter'dan aldığım 500 dolarlık gitar için guitar center bana defalarca mail attı, memnun olup olmadığımı defalarca sordu, hala soruyor, aylar oldu hala müşteri temsilcisiyle yazışıyorum, adam peşimi bırakmadı. aynısını beklediğim için yazmıyorum, ama aradaki uçurum, verilen örnekler telefon konuşmaları üsluplar falan beni benden aldı.

Kişisel notum da şu bence bakmadan görmeden denemeden gitar alınmaz. Daha doğrusu ben online gitar almam. alınırsa böyle şeyler olur. varsın firmadan olmasın kargodan kaynaklı da olur. (ayrıca brokoli çorbası da içmem)

Bizde böyle birşey kesinlikle olmaz diye birşey söylemiyoruz. Böyle sorunlar olmasın diye ciddi önlemler alırız. Ayrıca bu konuştuğumuz gitar, üst-üste yığılı bir şekilde, üretim bandından çıkan bir gitar değil. Üst model bir gitar ve tüm kontrollerinin yapıldığını gösteren bir etiketi mevcut. Bu kontrollerin tümü ilk önce Ibanez tarafından yapılıyor. Bizimkisi son aşamada kargoya verilmeden önce yapılan tekrar eden kontroller ve yabana atılır bir kontrol değil...

Yağmurlu havada dışarı çıkmam kesinlikle, yıldırım düşebilir... Evde oturup brokoli çorbası içerim. :)
 
Selçuk bey,

Bahsettiğiniz kutudaki hasar büyük Mydukkan kutusunda değil. En üstteki kutuyu Mydukkan paketlemedi mi? Ben en üstteki kutunun bandını, yani Mydukkan bandını yırtıp açtım kutuyu. Sizin dediğiniz hasar gitar kutusunun üzerinde, ilk kutuda kesinlikle hasar yok.

İki kutu da elimde, ikisinin de en ince ayrıntısına kadar fotoğraflarını ekleyeceğim yarın sabah. Bekleyin lütfen.


Fotoğraf çekmekle uğraşmayın artık. Gitarı bize gönderin, bu durumu en iyi değerlendirebilecek kişiler yine lutiyeler olacaktır. Kendilerine ulaştırırız, tam olarak nasıl darbe almış bunu öğrenmeye çalışırız. Fotoğraflar üzerine konuşmak çok sağlıklı değil.

Bizden önce tüm testleri Ibanez'in kendisi de yapıyor biliyorsunuz, isimleri dahi yazar. Gerekirse onlarla da iletişime geçeriz...
 
Öncelikle uzun uzun yazdığınız için teşekkürler...

Aslında tek tek cevap yazmıştım ama "alıntı" olayını beceremedim o yüzden genel olarak yazacağım.

Tek tek cevap vermeye çalışmışsınız ancak bazı kısımlar konu ile yakından uzaktan alakasız olmuş.Özellikle gitar ayarları hangi şartlarda bozulabilir kısmı.Buradaki sıkıntı gitarın kutudan çıktığı durum ve müşteri temsilcilerinin yada siz konuştuysanız sizin biz kontrol ettik ya kargoda olmuştur yada sizde gibi yaklaşımlarınız.

Ben kendi adıma halen kutuda gitardakinden çok daha fazla hasar olmalı diye düşünüyorum ama siz gitarı bıraktınız karton kutuya odaklandınız.Ayrıca o içteki kutunun üzerindeki hasar dıştaki kutunun tekabül eden bölgesinde varmı onu henüz göremedik.Dış kutunun açık halinde iç kutuyu delicek birşey görünmüyor.Keza dış kutuda delinmeli fazlası ile.Ama Dış kutunun taban kısmını göremediğimden arkadaş alt tarafıda eklerse yorumlamak daha doğru.Çünkü yoksa zaten mucize.

Ayrıca resimlerde göremedim,kendinizce aldığınız önlem yalnızca ikinci bir kutu mu?

Aynı standarttaki gitarlar aynıdır konusunada girmeyelim.

Kısacası herşeyi geçelimde konuda defalarca geçen 10.000lerce gitar satmış olan sizin belkide ilk gitarını alan müşterinize daha farklı yaklaşmanızı beklerdim ben.
Bu gözümüzden kaçmış demenizde olabilirdi,gitarı iade alıp en zarara gireceğiniz ihtimalde(ki yenisini verir aldığınızı fırsat reyonunda ucuza satardınız belki bu gitardan para kazanmaz hatta üzerine şimdi elimizden geleni yapalım dediğinizde cebinizden çıkacak mebla kadar zarar bile edebilirdiniz)bile bence ilerleyen zamanda size artı olarak dönecekti.herşeye ihtimal veriyorsunuz gözünüzden kaçamazmı.Neden olmasın? 2 kişisiniz diyemi?

Çözüm önerinizde o gitarı alıp rütuş attırıp geri göndermek sanırım.Başarılı...

Kargoda zarar görmemesi adına, önlem olarak 2. kutu kullanıyoruz evet. Kötü mü yapmışız? :)
Şöyle özetleyelim, kutu uygulaması yapmadan önce, kargo firmaları ayda 2-3 gitarı kırıyordu. Vuruk çatlak vs.
Kutu uygulamasına geçtiğimizden beri, yılda 1 diyebiliriz.

"Aynı standarttaki gitarlar aynıdır konusunada girmeyelim."

Böyle dememiştim zaten, aynı model 2 gitarı kastetmiştim.
Örnek;
2 adet Ibanez GRG170DX aynıdır.
%1'i farklı ise, bu gitarlar yine de aynıdır.
Ben konuya girdim, siz girmeyebilirsiniz. :)

Her ne kadar satıcı gözüyle (öcü) baksanız da 35 yıllık müzisyenim.

Son mesajlarımda bunu tekrar tekrar dile getirdim. Gözümüzden kaçma meselesine tekrar gelecek olursak, bu olasılık oldukça düşüktür. Bunun mesuliyet kabul etmemekle alakası yok. Bunu yanlış anlıyorsunuz, genel olarak bir alınganlık olmuş bu yüzden bu konuyu açıklığa kavuşturmak istiyorum.

Kendinizden çok emin olduğunuz konular yok mu? Bu konularda hata yaptığınız konusunda ikna olmadığınız. Bizim de bu konuda bir hassasiyetimiz var. Ancak kesinlikle ve kesinlikle olmaz diye birşey olmaz hayatta bunu da biliyoruz. Bir zaafiyet olmuş olabilir. Ancak daha ilk görüşmede, hmmm evet öyle de olmuş olabilir diyemeyeceğimiz kadar düşük bir olasılık.

Bunu art niyet olarak algılamazsanız sevinirim...

Kargodan kaynaklı bir durumsa, bizim sorumluluğumuzda olmasa da telafisi için rötuş teklifimizi sunuyoruz. Bunda yanlış birşey yok...
 
Şöyle özetleyelim, kutu uygulaması yapmadan önce, kargo firmaları ayda 2-3 gitarı kırıyordu. Vuruk çatlak vs.
Kutu uygulamasına geçtiğimizden beri, yılda 1 diyebiliriz.

Peki gitarın kırıldığı durumda paketi kargocunun yanında açmayan birileri elbet olmuştur -ki açan çok azdır ya da yoktur diye tahmin ediyorum şahsen-, bu durumda nasıl bir yol izlenmişti, burdaki mağdur arkadaşa yapılanın aynısı mı yapılmıştı?
 
Enstrumanım olacak aleti denemeyip alma karşıtı olduğum için,geri kafalı ilan edildim.ne diyeyim ki..


Ben yalnızca size ayna tuttum, sizi yargılamak değil amacım.

Arabaya binmekten korkan da var, uçağa binmekten de.
Yaşadığımız dönemde internetten alışveriş yapmak kaçınılmaz oluyor pratikte.
"İnternetten gitar almam" argümanı, genelde gitar çalan ve ton kaygısı vb. durumlardan ötürü tercih edilen bir durum olabilir.
"Bence" bu konuda muhafazakarsınız.
Gelin size gitar satalım hiç demiyorum. :)

Denediğim ve bildiğim gitarı neden almayayım ki? Denemem bile gerekmeyebilir, araştırabilirim ve bulduğum döküman, görsel ve videolar bana yeterli fikri verebilir.

Yıllar önce music123.com dan Fender American Vintage Series '52 Telecaster almıştım.

Denemeyip alma karşıtına söyleyecek sözüm olamaz.
 
Evet, olması lazım “var” anlamına gelmemektedir. Ülkemizdeki tüm gitar markalarını satmamıza ve uzun yıllar bu enstrümanla haşır neşir olmamıza rağmen bu gibi konularda kesin konuşmadığımız oluyor. Olması lazım veya muhtemelen vardır dememizin sebebi budur.

Klasik gitarların da %99'unda da truss-rod yoktur. Ancak bazı modellerde bulunmaktadır.Bu yüzden kesin konuşmamayı bilgisizliğimize değil, tecrübe ve bilgimize yorabilirsiniz...
Bu arada, gitar özel stoğumuzda olmadığı için kalkıp bakma şansımız maalesef yok. Böyle durumlarda internetten araştırıp genellikle ürünle ilgili bilgilere ulaşıp müşterilerimize geri dönüş sağlıyoruz.

Genel Koordinatör
Selçuk Uzunhasanoğlu

O gün gitar stoklara yeni girmiş ve gözüme çarpmıştı. Zaten stoklarda olmasaydı böyle bi soruyu sormazdım. Neyse benİm şahsınızla veya işyerinizle ilgili bi şikayetim yok. Sadece mağazanızdaki elemanın gözünün önünde olan bi gitara bakmayıp ihtimallerle konuşmasını tasrif edemedim. Sonuçta pazardan domates almıyoruz 2 gün sonra bitsin bidaha alalım.Bu tür alışverişler ihtimallerle alınmaz. Sizin söylediğinize göre gitar stoklarda yoktu. O zaman bi yanlış anlaşılma olabilir. Ama stoklara yeni giren bi gitar nasıl olurda stoklarda olmaz oda düşündürücü.

Bu arada yazınızdaki en dikkat çekici nokta “Tüm yasal haklarım saklı kalmak üzere teslim alıyorum” . Cümlesiydi.
Ama bu sizin "Teslimat ve Stok başlığınızda" yer almıyor. O daha da dikkat çekici :D
Ayrıca size veya elemanlarınıza yapılan yorumlardan kesinlikle gocunmayın. Bunu öz eleştiri olarak kabul edebilir varsa eksikliklerinizi çok rahat bi şekilde giderebilirsiniz.
 
sayın mydukkan genel koordinatörü, öyle ya da böyle, gitar hasarlı bir şekilde ulaştı değil mi? evet. siz tüm suçlamalara karşılık gerekli açıklamaları yaptınız, değil mi? evet. peki hala gitar hasarlı mı? evet. peki bundan sonra, turkrock'ın bu konudan haberdar üyeleri sizden alış-veriş yapar mı? ben pek sanmıyorum ama, umun ki yapsınlar. ciddi bir müşteri kitleniz olmasaydı eğer burada, bir firmanın genel koordinatörü gelip de, herkese tek tek cevap vermezdi. o yüzden, aklanma çabanız takdire şayan, ama gitar hala kırık mı? evet. buradaki herkesi o ilgilendiriyor.

saygılar.


Merhaba onursysl,

Tek tek yazmamın sebebi, kaygısal değil. Turkrock'taki diğer mydukkan başlığında da uzun uzadıya yazmıştım. Yanlış anlaşılmalara açıklık getirmeye çalışıyorum. Evet efendim sepet efendim yaklaşımı ile yanıt vermiyorum. Turkrock ile aynı zamanlarda kurulan mygitar.com sitesinin kurucusuyum aynı zamanda. Yani forum kültürüne oldukça aşinayım. Bu yüzden yapılan tüm yorumlara yanıt vermeye çalışıyorum.

Kargo tarafından kırılan gitarların mesuliyeti bize ait değildir taktir edersiniz ki. Eğer böyle bir durum olsa da yardımcı olmaya çalışıyoruz olma sa da...


Selçuk Uzunhasanoğlu
Genel Koordinatör
 
Kargoda zarar görmemesi adına, önlem olarak 2. kutu kullanıyoruz evet. Kötü mü yapmışız? :)
Şöyle özetleyelim, kutu uygulaması yapmadan önce, kargo firmaları ayda 2-3 gitarı kırıyordu. Vuruk çatlak vs.
Kutu uygulamasına geçtiğimizden beri, yılda 1 diyebiliriz.

"Aynı standarttaki gitarlar aynıdır konusunada girmeyelim."

Böyle dememiştim zaten, aynı model 2 gitarı kastetmiştim.
Örnek;
2 adet Ibanez GRG170DX aynıdır.
%1'i farklı ise, bu gitarlar yine de aynıdır.
Ben konuya girdim, siz girmeyebilirsiniz. :)

Her ne kadar satıcı gözüyle (öcü) baksanız da 35 yıllık müzisyenim.

Son mesajlarımda bunu tekrar tekrar dile getirdim. Gözümüzden kaçma meselesine tekrar gelecek olursak, bu olasılık oldukça düşüktür. Bunun mesuliyet kabul etmemekle alakası yok. Bunu yanlış anlıyorsunuz, genel olarak bir alınganlık olmuş bu yüzden bu konuyu açıklığa kavuşturmak istiyorum.

Kendinizden çok emin olduğunuz konular yok mu? Bu konularda hata yaptığınız konusunda ikna olmadığınız. Bizim de bu konuda bir hassasiyetimiz var. Ancak kesinlikle ve kesinlikle olmaz diye birşey olmaz hayatta bunu da biliyoruz. Bir zaafiyet olmuş olabilir. Ancak daha ilk görüşmede, hmmm evet öyle de olmuş olabilir diyemeyeceğimiz kadar düşük bir olasılık.

Bunu art niyet olarak algılamazsanız sevinirim...

Kargodan kaynaklı bir durumsa, bizim sorumluluğumuzda olmasa da telafisi için rötuş teklifimizi sunuyoruz. Bunda yanlış birşey yok...


2 kutu konusunda resimde görmediğim ve "SİZDEN" gitar almadığım için bilgi edinmek için sormuştum.Alınmanız doğru değil.2 kutu yanlış değil(eksik).İçteki kutu konusunda patlayan poşetler yada köpükler gibi önlemler vardıda arkadaş resim çekerken kutunun içinden çıkardımı diye sormuştum.Açıklamış olayım...

Ben 2 aynı model gitarın bariz farklılıklar gösterdiğine çok kez şahit oldum.Öyle olmasa siz neden deneyerek alınması konusunda destekleyici mesaj yazdınız ki? 2 adet GRG170DX aynı olabilir.Belkide %99 aynıdır bilemem.Neyse 35 yılda siz aynı model gitarlar %99 aynıdır kanısına vardıysanız öyle olsun...

Ben size öcü gözüyle bakmadım öyle baksam "aman zaten öcü bunlar ne bekliyordunuz der geçerdim".Ki aslında konuya birçok arkadaşın girişide aslında gözden kaçmıştır şeklinde olsada müşteri temsilciliği kısmı renk değiştirmemize neden oluyor.Ben kendi adıma ilk mesajdada olay kargodamı olmuştur yoksa paketlemeden öncemi diye kutu konusunda yorumlar yapmıştım.Öcülükle bir alakası yok.

Kendimden çok emin olduğum konular vardır ve hatalarım olabilir.Ama marka olsam 2 kez düşünür,bireysel inançlarımdan önce marka imajımı gözetirim.Ayrıca ilk görüşmede hmmm evet demeyebilirsiniz ama kapatıyorum msj atıyorum demenizide uygun bulmuyorum ben.Sizde bunu art niyet olarak algılamayın lütfen.

Kargodan kaynaklı bir durumsa :) Ya değilse?
Gözden kaçmaz :) Ya kaçtıysa?
İçteki kutu yırtık:) Ya dıştaki değilse?

Fotoğraf çekmekle uğraşmayın artık. Gitarı bize gönderin, bu durumu en iyi değerlendirebilecek kişiler yine lutiyeler olacaktır. Kendilerine ulaştırırız, tam olarak nasıl darbe almış bunu öğrenmeye çalışırız. Fotoğraflar üzerine konuşmak çok sağlıklı değil.

Bizden önce tüm testleri Ibanez'in kendisi de yapıyor biliyorsunuz, isimleri dahi yazar. Gerekirse onlarla da iletişime geçeriz...

Tam olarak nasıl darbe aldığını öğrenmenizin bir anlamı yok.Ha diyorsanızki lutiye kutuya girmeden öncemi yoksa sonramı darbe aldığını söyler.O zaman problem yok.

Bizde böyle birşey kesinlikle olmaz diye birşey söylemiyoruz. Böyle sorunlar olmasın diye ciddi önlemler alırız. Ayrıca bu konuştuğumuz gitar, üst-üste yığılı bir şekilde, üretim bandından çıkan bir gitar değil. Üst model bir gitar ve tüm kontrollerinin yapıldığını gösteren bir etiketi mevcut. Bu kontrollerin tümü ilk önce Ibanez tarafından yapılıyor. Bizimkisi son aşamada kargoya verilmeden önce yapılan tekrar eden kontroller ve yabana atılır bir kontrol değil...

Yağmurlu havada dışarı çıkmam kesinlikle, yıldırım düşebilir... Evde oturup brokoli çorbası içerim. :)

Ciddi önlemler dediğiniz bahsi geçen kontrol(3D) ve 2. kutu sanırım...

Neyse ben daha fazla uzatmayayım.Sorun ve sunduğunuz çözüm ortada.Konu sahibi arkadaşta kafasına yatıyorsa gitarı size yollar yatmıyorsada şikayetçi olur sizden.Bizlerde takipçi oluruz.

Bu arada şöyle yanlış bir izlenim oluşmasın.Sanki ben sizi karalıyorum müşteri potansiyelinizi kötü yönlendirmeye çalışıyorum gibi algılamayın.Ben sizin şu anki satışlarınızı artırmanızı hatta katlamanızı isterim.Ki yeni kampanyalar ve indirimleri daha rahat yapabilesiniz.

Ama bu müşteri memnuniyeti anlayışı ile değil tabiki.

Size Afiyet Olsun
 
Fiyat konusunda ornek istediniz bir onceki sayfada olayi anlattim.Hani fender hediye edecektinizya?Eğer cidden ben yanlis gozlemlediysem ben size 52 tele alirim..

Son mesajimdir.Hic olmadi MyDukkan.
 
bla bla bla " Müşterimiz tutanak tutturup gitarı geri gönderebilir, ancak kargo şu anda mesuliyet kabul etmez. Aradaki fark bu, teslim alırken tutanak tuttursaydı, o zaman müşterimiz hiçbirşekilde mağdur olmayacaktı. Yani teslim alma anında bunu belgeleyecekti." yahu okumanız yazmanız mı yok sizin? alıcı imza atmadan kargoya elleyemez imza atınca da geçmiş olsun.Bunu kabul ediyorsunuz sonra da yazdıklarınıza bakın.Adam içini görmeden nasıl imzasının üstüne “Tüm yasal haklarım saklı kalmak üzere teslim alıyorum” vs birşey yazsın? içindekinin kırık gelme/hasarlı gelme olasılığı çok yüksek mi ki? biz internetten ya da telefonla siparişte her gelen kargoyu alırken imza atarken bunu mu yazalım? "kendini garantiye al vallaha, ben kargoya verdim gerisine karışmam" zihniyeti.

Abd'de sonuç:30 günlük "nedensiz sorgusuz kargo mu kırmış vs sorunları olmadan" iade

Türkiye'de sonuç: burası Türkiye.

hala tonlarca alıntılı tonlarca mesaj yazıyorsunuz 1000tl bilemedin 2000 tl lik gitar için markanın prestijini sıfırın da altına indirdiniz.Bu başlığın okunma ve izlenme sayısına bakın.Bu bence bir ticari marka için kötü alışveriş olacaktır.Altı üstü ucunun rötüşlenmesi gereken bir gitar. bunu fırsat reyonun da bile çok iyi fiyata satarsınız.Ama prestijin fiyatı yoktur.Emin olun mydukkan için kurduğunuz mygitar'dan daha çok alıcı var burada.Ama buradakiler daha uyanık böyle başlıklar açıyor.Onun için siz mygitar dan insanlara reklam yapmaya devam edin.
 
Fiyat konusunda ornek istediniz bir onceki sayfada olayi anlattim.Hani fender hediye edecektinizya?Eğer cidden ben yanlis gozlemlediysem ben size 52 tele alirim..

Son mesajimdir.Hic olmadi MyDukkan.


çok komik ve ucuz bir dil.Aynen tünel ağzı."Bunu kanıtla sana amerikan gibson vereyim, bu gitar şerefsizim 5000 dolarlık gibsondan daha iyi ses veriyor"

ben mydukkanı çok daha pro, çok daha kaliteli bir yer biliyordum.Tüneldeki laylaylom,zuhal,pera dan farkı yokmuş.
 
Durum
Yanıtlara kapalı.
Geri
Üst