Sm57 Ve Sm58 Fiyatları Hakkında..

P

Pentaxian

Arkadaşlar kayıt işine pek bir yabancıyım.Bu mikrofonlar en popüler olanları sanırım.Ben hem kendi sesimi (vokal) hemde gitarın sesini kayıt edebileceğim bir mikrofon arıyorum.

Fakat bu Sm serisi Mydukkan'da 550 lira civarında iken ikinci elleri 150 hatta 100 liraya bile var.Orjinal olduğunu söylüyorlar hemde.

Mydukkan'a bakayım dedim 50 tane sm58 var bir sürü modeli var kafam karıştı.Yardımlarınızı bekliyorum.Şu modellerin artısı eksisi nedir merak ediyorum..
 
dostum ben seni bilgilendireyim uzun bir süredir dünyanın hiç bir yerinde doğru düzgün sayıda orjinal shure mikrofon üretilmiyor o nedenle gönül rahatlığıyla alabilirsin ve o mydukkanda gördüğün(kıvılcım müzikten eline ulaşacak olan) mikrofonlarda orjinal değil çinde bunun üreticisi var 30 dolara kargo dahil her yere kargoluyor ve unutmadan söyliyim abd de dükkandan alınmış orjinal mikrofonla karşılaştırılmış çakma ama orjinalini aratmayan hatta ezen shure mikrofonları güvenle sahibinden den alabilirsin

http://www.shure.com/europe/countries/europe/turkey

burdan da orjinal shureların distrübütörünü görebilirsin
 
Sennheiser pek kaliteli gelmiyor bana özellikle şu çok kaliteli met edilen cx serisi kulaklıklarını denedikten sonra ve profosyonel hifi sistem sahipleri bu kulaklıkları kötüleyince..
 
Gitar kayıtları için Sennheiser 609 ve 906 alabileceğiniz en uygun fiyatlı ve en iyi mikrofonlardır. Türkiyede var mı bilmiyorujm ama ben çok çok memnunum. Vokal için de kullanan ünlü rockçılar var. BU mikrofonlar özellikle elektro gitar amfilerin kayıtları için üretildiler.
 
önceden araştırmıştım audix i5 izlediğim tüm videolarda shure'lerden daha iyiydi. Fiyatı da çok uygun shure'den ucuz. En yakın zamanda edineceğim bir adet.
 
Shure'un orjinali hiçbir yerde üretilmiyor ne demek? Böyle saçma bir iddia olabilir mi?

Sm58'in gerçek fiyatı 99 dolardır, alınırken dikkat edilmesi gereken bir mikrofondur, çünkü sahtesi boldur. Sahtesini anlmanın da basit yolları mevcuttur ayrıca. Orjinal Shure'lar Meksika'da üretilirler. Sahte olanlar heryer de üretilebilir, dandik bir dinamik mikrofondan farkları yoktur.
Shurelar kalite olarak Beta58a>Sm58>Pg58>C606 diye gider. 57 kodlular enstruman mikrofonudur.

Sahibinden.com da gördüğün mikrofonların çoğunluğu sahte. Belki 1-2 tanesi orjinaldir, zamanında ben de aramıştım 3-5 kişiyle temasa geçtim hepsinin mikrofonları sahte çıkmıştı. Yani internette araştırırsan sahte orjinal nasıl ayırt edeceğini anlatan videolar ve resimler mevcut.

Türkiyede Sm58'in abuk fiyatlara satılması da ayrı bir tartışma konusu bu arada. 99 dolarlık mikrofona 500 TL kesinlikle vermeyin. music123, zzsound, thomann gibi sitelerde orjinal şekilde olarak satın almanız mümkün, varsa bir arkadaşınıza sipariş verdirtebilirsiniz.

Bu arada SENNHEISER evo serisinin sahteleri Shure'dan belki daha fazladır. Özellikle E835-E845lerin zibil gibi sahtesi dolaşıyor.

Bunlara denk bazı mikrofonlar mevcut ve sahteleri yok, bunlar AKG D5, Audix Om2... 2si de önerilir.

Bu mikrofonların hepsiyle hem vokal hem enstruman kayıdı yapabilirsin.
 
sm 57 enstruman mikrofonu, sm 58 vokal mikrofonudur yani düzgün kaliteli bi gitar ve vokal kaydı alınacaksa iki mikrofonda olmalıdır. sm57 ler gerçekten gitar kayıtlarında çok iyidir
 
Gitar kayıtları için Sennheiser 609 ve 906 alabileceğiniz en uygun fiyatlı ve en iyi mikrofonlardır. Türkiyede var mı bilmiyorujm ama ben çok çok memnunum. Vokal için de kullanan ünlü rockçılar var. BU mikrofonlar özellikle elektro gitar amfilerin kayıtları için üretildiler.

Atalay'ın tavsiyesi çok yerinde bence. e609 / 906 sm57 ye göre daha mid'li ve dolgun bir renk katıyor. Youtube de sm57 ile alınan kayıtlarda birebir kıyaslandığı video lar var onlara da bir bakabilirsin.
 
Geri
Üst