Vox Ad 50 Vt Xl Hakkında

  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
hybrid bir amfidir ayrıca. 2 adet 12" hoparlöre sahip. ancak amfinin arka panelini açınca ne vox ne de celestion olduğunu gördüm. daha doğrusu üzerinde herhangi bir sticker mevcut değildi. ancak bir takım baskı yazılar vardı.
 
ben olsam uzak dururdum çünkü çok özelliği var ama tonlarını beğendiysen sen bilirsin tabi hem zaten insanlar neden amfiyi sorar ki anlamam bu amfi iyimi kötümü diye beğendiysen al beğenmediysen alma kardeşim
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
sen arıza mısın genç ? sahip olduğum amfi ile alakalı özelliklerini, artılarını, eksiklerini görmek için, ve de yarın bir gün birileri türkçe kaynak bulabilsin diye başlık açtım. neyin tribindesin sen ? ne içiyorsan bana da getir ben de içicem.
 
sigara içiyorum :D şaka bi yana bu amfiyi almakla hata etmişsin bence o paraya full lambalı bi amfi alabilirdin ikinci el neden diyeceksin modellemeli bir lambalı preamp yani lambanın hiç bi esprisi yok çünkü lamba muhtemelen paralel geçiyor senden ricam lambayı söküp çalmayı dener misin ses geliyor mu
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
aferin şöyle insan moduna bağla konulara cevap yazarken.
öncelikle peşin aldım amfiyi, yani geze geze deneye deneye aldım içime sindi. üzerindeki modellemelere gelince bu kimilerine göre bir handikap olsa da bana göre artı özellik. çünkü cihazı boss gt 10 la kullanıyorum. üzerindeki modellemeler çok sahici ve preampteki12ax7 lamba da bu modellemelerle alakalı. düzgün sound almak için amfiyi iyi tanımak gerekli. iki kanallı bir amfi manuel olarak kullananlar iki adet ton yazabiliyor ki yetersiz.. üzerinde efektler zaten bence gereksiz çünkü dediğim gibi gt 10 ile kullanıyorum. o yüzden efektler bypass.. ancak yineliyorum modellemeler çok iyi.

yani amfiyi ister fender tweed tadında kullanabiliyorsun, istersen mesa boogie marka hiGain amfi modunda kullanabiliyorsun. Ben üzerindeki "Black" modellemesinde sabit tutuyorum. gain saat 9 yönünde, eq lar flat. bu şekilde sana en uygun gelen tonu bulup sabitleyip ondan sonra amfiye ne gireceksen giriyorsun. gerisi artık gitar ve pedalına kalıyor..

cihazın tek handikapı ise fx loop olmaması ki 50 wat, 2x12 bir amfide fx loop olmaması ayıptır. Ancak bunun da nedenini zaten efektli, simulasyonlu amfi olması. arka kısmında 8ohm luk çıkış, ve tondan kaybetmemek için min, max. çıkış gücü ayarı mevcut.

Evet tek başına incelediğinde üzerindeki efektler yüzünden bile itici bir amfi olarak görülebilir ancak ben efektleri bypass yapıp tek bir amfi modelinin üzerine her şeyimi inşa ettiğim için çok memnunum. tek sıkıntım hoparlörlerinde vox veyahult celestion stickeri mevcut olmaması. onu da zaten şimdi arkasını açıp araştıracağım nedir ne değildir diye.

biraz üzerindeki modellemelerden bahsedeyim. GLASS diye bir seçenek var ki direkt amfi ve gitar şeklinde deneme yaparken arkadaşlarım olum clean ton tam olarak budur fazla üstüne gitme dediler. hani cidden clean ton budur diyorum bende. hemen üzerinde FUNKED diye bir seçenek var. üzerinde MOLTEN v.s. v.s. diye gidiyor. CRUNCHED var ki bu da klasik AC 30 modellemesi. orjinalini kullanma şansına nail olmuş birisi olarak çok az fark mevcut diyebilirim. Sonracığıma hiGain olarak MODERN, DAMAGED, ve BLACK modellemeleri var ki ben black in üzerine inşaa ettim her şeyimi. daha çok modelleme mevcut ancak tam üstünde duramadığım için bunların içine girmem yersiz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Ayrıca amfi ile alakasız olarak gt 10 da output seçeneği mevcut. combo amfi, combo amfinin fx send/return katları, stack amfi, efsanevi roland jc120 amfi seçeneği, yine jc120 nin send return katları ve mixer, kulaklık çıkış preampleri olduğu için ben jc120 yi seçiyorum yazdığım tonların hepsini de dual kabin olarak yazıyorum tadından da yiyemiyorum..
 
ben mutluyum zaten kardeş. ancak amacım burada amfiyi bir nebze olsun tanıtabilmek, kaynak yaratabilmek ki eline bu amfi geçen nette araştiran birileri kaynak bulsun maksat.
 
Aynı amfiden bende de var modelleme amfisi hibrid fakat biraz oynadın mı iyi bir ton yakalayabiliyorsun. Ben Damaged üstüne kurdum devamlı değiştiriyorum ayarları:D bazen Modernde de çaldığım oluyor. Hoparlörlere baktın mı ben açmadım içini merak ettim sen burda söyleyince Vox'un kendi hoperlörü olması lazım
 
4kffd.jpg


4kfgb.jpg
4kfh0.jpg
 
bu arada aklında olsun üzerinde 3 adet seçenek var. present, manuel, chn 1,2.. manuel seçili olursa aldiğin tondan daha memnun olursun..
 
Geri
Üst