Gökalp Baykal Band

Gökalp Baykal 1959 yılında Trabzon’da doğdu. Sırasıyla Saint-Benoit kolejini, DGSA Mimarlık Yüksek Okulu’nu ve İTÜ Mimarlık yüksek lisansını bitirdi. Mimarlık eğitimi sırasında gitar çalmaya başladı. Paul Simon, Michel Sardou, Crosby Stills Nash & Young, Cem Karaca, Leonard Cohen ve Bob Dylan dinliyordu.

1980 yılında itibaren beste yapmaya ve şarkı söylemeye başladı. 1986 yılında ilk demo albümünü kaydetti. İstanbul’un underground ortamında yankı uyandıran bu demoyu 1992 yılındaki ikinci demo albüm izledi.

Kendi finanse ettiği ilk resmi albümü Ağustos 1996, bağımsız yapımcı firma Kod Müzik tarafından 1997 yılında yayımlandı. Bu dönemde daha önce Bohem grubunun bas gitaristi olan Cenk Tarhan’la tanıştı ve bir grup olarak çalışmaya başladılar.

1998 yılında, bir süre beraber çalıştığı genç davulcu Serkan Ayman’ın grubu Catwalk ile dört şarkılık blues ağırlıklı Günaydın Hüzün isimli EP’yi yine kendisi finanse ederek yayımladı. Aynı dönemde yeni albüm çalışmalarını sürdürüyordu. Müzisyen dostların farklı seanslarda katılımlarıyla kaydedilen Yabancılar albümü, 1999 yılında yine bağımsız bir firma olan Zihni Müzik tarafından yayımlandı. Albümün kayıtlarını ve mikslerini yapan 1980′lerin ünlü rock grubu RA’nın gitaristi Sabih Cangil, bu albümle birlikte Gökalp Baykal müziğinin ses örgüsünde etkili olmaya başladı.

Yabancılar albümünün yayınlanmasından kısa süre sonra klasik müzik kökenli piyanist İsmail Safa Yalbaz ikiliye katıldı ve yeni albüm için hazırlanan şarkıların düzenlemelerini yaparak, ses örgüsünü farklı bir yönde zenginleştirdi. 2002 Nisanında Baykal’ın ilk konser albümü Akustik Anılar CD formatında çıktı.

Studio Drum&Bass’de Mine Erkaya tarafından kaydedilen Her Zaman Bir Şarkı albümü, Zihni Müzik etiketiyle 2002′nin Aralık ayında CD ve kaset formatında yayınlandı. Albümde zengin bir müzisyen kadrosu çaldı.

2004′ün Şubat ayında, Gökalp Baykal & Zardanadam adı altında iki şarkılık Sevgililer Günü / Bir İş Bir Eş hatıra single’ı ücretsiz olarak dağıtıldı.

2007’nin Mayısında Baykal’ın yeni albümü, kendi yapımı olarak Arkaplan firmasının desteğiyle çift CD olarak piyasaya çıktı. Akustik ve elektrik olmak üzere iki ayrı konsept ve seda içeren Yağmuru Beklerken albümünde de çok sayıda müzisyen görev aldı.

Gökalp Baykal Band Müzisyenleri:
Cenk Tarhan: Bas gitar
Tanju Eren: Gitar
Tutku Kutlu: Davul, Geri vokal

Gökalp Baykal Band müzisyenleri ile ilgili ayrıntılı bilgi için: http://gokalpbaykal.com/bilgi/muzisyenler/

Diskografi:
- Yağmuru Beklerken (Mayıs 2007/Arkaplan)
- Her Zaman Bir Şarkı (Aralık 2002/Zihni Müzik)
- Akustik Anılar (Nisan 2002 /AEC)
- Yabancılar (Mart 1999/Zihni Müzik)
- Günaydın Hüzün (Aralık 1998/Zihni Müzik)
- Ağustos 1996 (Ekim 1997/KOD Müzik)

Albümlerle ilgili ayrıntılı bilgi için: http://gokalpbaykal.com/muzik/albumler/

Web: www.gokalpbaykal.com
Facebook: www.facebook.com/gokalpbaykalband
Twitter: www.twitter.com/gokalpbaykal
Youtube: www.youtube.com/gokalpbaykalband
Myspace: http://myspace.com/gokalpbaykal
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Gökalp Baykal Band 16 Nisan Pazartesi akşamı İTÜ Maslak kampüsünde düzenlenecek olan 14. İstanbul Rock Şenliğinde sahne alacak. Konser başlama saati 21:00'dir. Giriş ücretsizdir.

istrockfest_2012.jpg
 
Geri
Üst