Line 6 Pod Hd Serisi

Arkadaşlar bu hd300/400 de ''USB üzerinden MIDI'' diye bir ibare var.Öğrenmek istediğim,usb den midi sinyali yollayarak guitar rig vb. yazılımları conrol edebiliyormuyuz.Wah-volume pedalı kontrol,ton değiştirme gibi..
 
Bildiğim kadarıyla öyle bir özellik mevcut ama kontrolü nasıl sağlayacağımızı öğrenmek için iyi bir araştırma yapmak lazım.. Bu midi control olayı sadece Line6 yazılımları için geçerli de olabilir.
 
Ya aslında araştırma yapmaya pek gerek yok.Deneyip de öğrenebiliriz.Pedalı olan arkadaşlar usb ile bağlantı kurup Guitar rig de;
-Audio and Midi setting kısmından midi bölümüne girin
-Prosesörün ismi neyse onu ''on'' yapıp kaydedin ve çıkın
-Herhangi bir amfinin ya da modüllerin on/off tuşuna sağ tıklayıp ''learn''e basın
-''learn'' e bastıkdan sonra program midi sinyali bekleyecek, pedalın bir tuşuna basın.
Yazılım cihazı görüyorsa demekki kullanılabilir.Çok önemli bir artı bence.
 
O kontrol olayı hemen hemen herşeyle yapılıyor bir iki ufak uygulamayla. Geçmişte joystckle wah pedalı yapmışlığım var Guitar Rig'de.
Uygulamanın adını unuttum, usbden girdiğin şeyleri midi olarak tanıtıyor pcye. Tüm olay bundan ibaret.
 
Agustos ayindan beri Pod HD400 sahibiyim. Aslinda HD500 almayi planliyordum, ancak o donem bulundugum yerde stoklarda kalmadigindan ve bir gruba dahil oldugumdan, acil bir processore ihtiyacim oldu ve bu aleti aldim. Aldigimda cift amfi ozelliginin bu alette olmadigini da bilmiyordum, ogrendigimde buyuk hayal kirikligi oldu ama sonralari aleti kurcaladikca, gayet tatmin edici sonuclar almaya basladim.
Onceleri Line 6 UX2 kullanicisiydim, iki aleti de kullanan biri olarak diyorum ki gercekten, aralarinda bariz farklar var. Gercekten simulatorler cok gelismis. Gecenlerde, ileriki kayitlarim icin ton arayislarina basladim ve burada paylasmak istiyorum. Hem bu vesileyle, HD serisini kullanmamis, almaya niyeti olan arkadaslara fikir olur diye umit ediyorum.
Heavy tonlar tabanli calistim ilk etapta, ama ilerleyen zamanlarda cok farkli tonlar uzerine de kafa yoracagim. Kayitlarda 4 kanal gitar kaydi olup, 2 kanali %100 saga-sola, 2 kanali da %70 saga-sola dagittim . Hic bir EQ islemi yapmadan direk ham sesleri koyuyorum.
Simdilik 4 tane ton ayarladim ritim gitarlar icin,
Buyrunuz;



 
Geri
Üst