Manyetiklerde çıkış gücü nasıl ölçülür

arkadaşlar bu manyetik sitesinde 21.3k değer gösteriyor. di marziolarda örneğin pafpro 300mv output. peki bu manyetiğin bu şekildeki değeri nedir.
 
21.3k dediği yanılmıyorsam direnç oluyor, direnç ve output da birbiriyle ters orantılı olduğuna göre 21.3k'dan bira daha düşük olmalı :) Çünkü tb4'ün output'u pafPro'dan daha fazla diye biliyorum :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
yok tb2 yi soruyorum ben. başlık yanlış olmuş trembucker değil distortion trembucker olcak. genede saol. kesin bir output değeri bilsem iyi olur. düşünüyorum çünkü güzel manyetik.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
iyi olur blues valla bi baksan. ben bulamadım. paf 300 mv ama tb2 kaç. önemli bunlar sonra ha bire bu düşük kaldı bu bunla olmadı diye koşturuyoruz :)
 
Şimdi şöyle bir durum var her yüksek çıkışlı manyetik iyi ses verecek sanma!

Her yüksek çıkışlı manyetiği Metal için sanma...

Tb4 yüksek çıkışlı olmasına rağmen sesi karartmayan boğmayan açık tonları vardır..Bunlarıda göz önünde bulundur..
 
Resistans degerinin cikis ile cok alakasi yoktur. O konuda duncan ciddi bir yanlis yapiyor, ve insanlari sanki cikis gucu ohm ile olculur seklinde dusunmeye itiyor. Bu konuda dimarzionun verdigi degerler cok yerinde.

Simdi ne alakasi var derseniz soyle bir alakasi var. Manyetigin yapisinda bir bar (uzun ince ciklet buyuklugunde ama daha kalin bir demir) miknatisin ustune iki tane ustunde bakir tel sarilmis bobin bulunur. Bu bakir telli bobinler miknatis alanindaki degisikligi elektrik sinyaline cevirir (mikrofonlardaki de ayni prensip, orada sadece manyetik tozlar serpilmis bir yagli kagit var ve gitarda telin kendisi zaten manyetik madde oldugu icin ona gerek yok).

Bobinlerin etrafinda ne kadar fazla varsa bakir tel varsa o kadar daha guclu cikacak ses. Ama ayni aktif manyetiklerin acik ton acisindan b*ktan olmasinin sebebinde oldugu gibi ne kadar guclu oldukca ton o kadar matlasacak ve daha orta dalga dominant olacaktir. Ust harmonikler yok olacaktir, ve sesde derinligi kaybedeceksin.

Yani al gulum ver gulum hadisesi.

Amma vellakin simdiye kadar yazdiklarim sanki cikisin ohm ile + alakali oldugu seklinde. Evet oyle ama eger her manyetik ayni kalinliktaki bakir tel ile sarili olsaydi. Bakiniz onemli olan bobinlerin etrafindaki bakir kitlesinin miktari. Simdi bunu eger tel kalinligi ayni ise ohm cok guzel olcer. Ama tel kalinliklari farkliysa ohm hic bir sey ifade etmez!!!!!

Simdi senin specific soruna gelince bahsettiginiz miknatisin adi duncan distortion (TB2 falan diyince olay karisiyor, normal ismi ile niye millet konusmuyor anlamiyorum). Bu AWG degerlerine gore #44 bakir tel ile sarilmis, tipki JBnin de oldugu gibi. Amma vellakin PAF pro #42 tel ile sarilmis bir manyetik. Yani 16.60K lik distortion ile 8.50Klik bir PAFproyu karsilastirmazsiniz resistans degerleri acisindan zira ayni birimde degiller.

Bu arada duncan'nin forumunda bu lafi cok eden olur yani "baba su haltlarin outputlarini adam gibi bir olcu ile yaz da bizi uzme seklinde". 4 5 senedir ara ara gorurum bu cins tartismalari. Bilemiyorum neden ama hic bunlar hakkinda bir aciklama falan yapmadi. Yani senin sordugun sorunun cevabini az insan bilir butun bu dunya ustunde.

B
 
DrB abi haklısın OHm cinsinden belirtiliyor çıkış gücü insanın kafası karışıyor bende bir alaka bulamamıştım ama açıklamalrın bir nebzede olsa aydınlatıcı oldu...
 
saolun arkadaşlar. duncan lar güzel manyetikler ama dediğim gibi output değerini bulamadım. kafaya takmıyo firma herhalde böyle şeyleri :) çok saolun. bilgisi olan varsa yazarsa iyi olur..
 
Sen boşver çıkış gücünü filan!!

hele evde filan çalacaksan hiç kafana takma böyle şeyleri,çünkü evde zaten, ev amfisiyle ne kadar manyetik kendini hissettirebilirki.
 
bence duncan başka manyetiklerle karşılaştırma yapılmasın diye bu şekilde vermiş duncanları kendi aralarında karşılaştırabilirsin outputlarına bakarak.
 
Arkadaşlar gücü çıkışı vs ile pek ilgilenmeyin. Hiç bir şekilde çıkış gücü bir sorun yaratmaz bu manyetiklerde. Benden size tavsiye sadece tonlarını inceleyin. O da çok fark etmeyecek ev sisteminizde ama olsun. Sadece çok karakteristik manyetiklerde fark oluşur ev ortamında.
 
Bazı manyetiklerin çok bariz EQ farkları var. Karakteristik manyetikler dediklerim onlar. Yani metal müzik yapan biri için alabileceği 3-5 duncan arasında pek bir fark olmaz. Olsa bile ev ortamında bar ortamında çok anlaşılmaz bu. Di marziolar hafiften cırtlak oluyor mesela . Karakter dediğim olay bu. Ama aynı kulvardaki manyetikler için çok bariz bir fark olamaz diyorum halen.
 
Geri
Üst