Son Dört (Rock) - Ankara

fab demiş ki:
klibi izledim benden sonra yapılan yorumları okudum. öncelikle tanıtım amaçlı da olsa şu klip hakkında yorum yapmıcam buna yazılacak okadar güzel yorumlar varki sizde biliyosunuz. öncelikle takken tag ve reren nin seviyesine inmeden yorumlarımı dile getiricem. özellikle burak ansen'nin herhalde ne kadar terbiyesiz olduğunu okuyanlar görmüştür taşşak ve fab(fuck) you yazan bi adamın bana kalırsa bu siteden atılması gerekmektedir.

''sizden bi yol'' olmaz dememeliydim belki bende de hata var kabul ediyorum çok sert ve kimilerine göre kendimi otorite sanıp yapmış olduğum terbiyesizce bi yorum. bakın kendi yapmış olduğum yanlışı adam gibi söylüyorum. ama yine de söylemek istiyorum ben bu grupta gelecek görmüyorum ve bunu da takdir edersiniz ki gayet seviyeli bir dille yazıyorum. içinizden piyanist nickli arkadaşımıza yüklenenler de oldu ben onu bu forumdan tanıdım ve inanmak size kalmış hiçbir şekilde bi işbirliiğimiz yok bu konuda.ama adamın yaptığı yorumlar yerinde sizi teşvik etmek için söylenen şeyler ve üstelik benim yazdıklarım kadar sert de değildi. kimsenin onu veya beni bu forumdan yazmama konusunda dışlayıcı sözler söylemeye hakkı yok!

burada benim aleyhime yazan zaten bu gruptan yada grubun başka grupta çalışıkları arkadaşları ve normal arkadaşlarından başka kimse değil. bu yorumları buraya yazdıktan sonra çevremdeki insanları ''abi bakın son dört diye bi gruba birisi ne yazmış foruma'' diye yönlendirdim ve kimse benim olmadığımı bilmeden aa abi süpermiş bu eleman hakketen iyi yazmış vs. şeklinde tepkiler aldım. sizin arkadaşlarınız tabiki size destek çıkıcak bana saldıracaklar ama ortada tek bir gerçek var bunu sizde biliosunuz. tamam amatörüz bizden ne bekliyosun falan diyeceksiniz ama o çektiğiniz iki klip gerçekten rezalet bir şeyi yapıyorsanız hakkını vererek yapmak gerek. bestelerinize şu an bişey demiyorum daha iyisi gelir belki çok kötü değiller ama iyi de değiller. acaba bi tek ben mi yanlış düşünüyorum diyip kliplerinizi arkadaşlarıma izlettim ama malesef sonuç aynıydı hatta benden daha ağır düşünenler bile oldu ''görüntü kirliliği'' diyen bile vardı. yukarı koyduğum grup resminiz zaten her şeyi özetlemiyor mu?davulcu yukardaki resimde la linea ya benzemiyor mu basçı dışkı koklamış ve bi yanda dışlanmış gibi durmuyor mu?arkadaşlar işinize biraz daha özenmenizi tavsiye edrim soundcheck yapmadan bozuk akordlu gitarlarla konser vermeye benziyo böyle işler. kötü resimleriniz varsa koymayın sitenize bi tane eksik olsun ama imajınız sağlam olsun. öle dandik klipler çekmeyin somut bişeyler yapma çabasındasınız ama ALLAH neverdiyse diyip hemen piyasaya sunmanız bence size zarar verir. neyse benim söylüceklerim şimdlik bukadar bu arada tnk vokali caner bana bi kaç kitap ismi saymış galiba bende ona ''UYUŞTURUCUYLA SAVAŞMA''adlı kitabı öneririm.

Ben sadece saçmalamıştım..
Kusura bakma...
 
arkadaşlar yeni bi bar açıldı bizde ankarada sağlam güzel gruplarımızı sahnemizde görmek istiyoruz
grupların en sevdiği şeyler sahnemiz olduğunca büyüktür mekanı ztn önceden size göstereblrm mekan sakaryada

iletişim için [email protected]
0554 361 31 00
 
Selamlar Kısa bir süredir bu başlığı takip ediyorum sonunda dayanamadım. geç kalmış bi yorum farkındayım ama yinede söylemek istiyorum. Amatör grupları özellikle takip eden dinleyen bi insanım. bilgisayarımda sayısız demo vs var. ve adını duyurmuş isimlerden çok bunları dinlemekten keyif alıyorum.

Öncelikle başlığı altında konuştuğunuz grup kendisinin de kabul ettiği gibi henüz "amatör" bi grup. (ki bence çok profesyonellere taş çıkartabilecek yapıda)
kıyaslama yaptığımız gruplara dikkat edelim. türkiyede amatör adı altında başlık açan bi grubu gitmiş batılı ün şan şöhret yapmış gruplarla isimlerle YARIŞTIRMA içindesiniz. onlara benzemediğini vs söylüyosunuz ki bu zaten güzel bişey kendine özgü bi kriter oturtmaya çalıştıklarının göstergesi. önemli olan da aradığımız olan da bu değil mi zaten. tüm gruplar birbirine benzerse ne dinlemeyi düşünüyosunuz?

ayrıca bi grubu eleştirmeye müziğinden başlarsanız daha mantıklı. bi çok sanatçı görüntüsüyle bi yere geliyo olabilir ama bu sektör "müzik sektörü". önemli olan tipleri değil yaptıkları müziktir bence. hadi bunu geçtim sen illa da tipine takıcam diyosan bunu gidip de " bu tiple hiç bişey olmaz" yerine " arkadaşlar dış görünüşünüze de biraz dikkat etseniz grup için daha sağlıklı olabilir" şeklinde söylemeniz daha dikkate alınır bi ELEŞTİRİ olur. Hem ne demektir yani yakışıklı olmayan tarz olmayan güzel olmayan vs müzik yapamaz mı ? SAÇMA. onlar bu işten keyif alıyolarsa severek isteyerek ve adabıyla yapıyolarsa biçok kişi tarafından arkadaşı olsun kardeşi olsun tanıyan tanımayan olsun tebrik alıyorsa konserlerine gidiliyorsaa ve kendilerinide dinleyenleri gibi yeterli buluyolarsa Çok bişey de demeye gerek kalmıyo. sen beğenmiyosan dinleme arkadaşım. eleştiriceksende herşeyin adabı var. söyleyiş tarzı eleştiriden çok sataşma, fesatlık, kıskançlık gibi GÖZÜKÜYOR.

ayrıca TNK grubunun yok şu şarkısı şöyle bu şarkısı böyle demek onlar hakkındaki fikrimizi değiştirmez. şarkısındaki tını melodi benzer olabilir aynı bile olabilir ama özür farklı ;) bunu da görmek isteyen görebilir zaten. siz bir şarkıyı acaba arak varmıdır diye dinliyosanız baştan kaybetmişsiniz demektir. her grubun eksiği olabilir batılılar'da 4 4lük değil kimsenin olmadığı gibi. önemli olan bunları kapatmalarına yapılandırmalarına yardımcı olmaktır. daha çok o kuyuyu kazmak değildir. Gerek ses gerek yaptıkları müzik olsun gayette başarılı bi grup. sizin yaptığınız bu gruptan bi .. olmaz yorumuna kızılıyo da TNK Caner'in yaptığı kitap yorumumu usülsüz kalıyo ;) her ne kadar saçmalamıştım vs dese de bence çok yerinde kötü kelimelerle aşalamayan kibarca gerekli yere gerekli msjı veren bi yorum olmuş;) Hala laf yetiştirmek karşılık vermek yerine oturup da bi düşünseniz daha iyi olur bence ...


Bunun dışında severek ve gerçekten beğenerek dinlediğim bi grup SON DÖRT. umarım hakettiği yerde daha da güzel yerlerde görürüz onları. verdiğiniz çabaya, emeğe sağlık :) başarılarınız devamını dilerim.
 
parayı kim buldu ya ? Baklava dilimli kazak, erman'ın organları, adilcan'ın kulağı tamam bunların hepsi kabul... Ama benim derdim ba$ka azizim ! Parayı kim buldu ? Juriyi kim buldu ? Birileri kendilerini müzik dehası yerine nasıl koydu ? Hakkaten bu tartı$ma burada biter ve ben çekip giderim. Bende beğenmiyorum sondört seni, tarzım değilsin. Allah Belanı Versin !

"bi dü$ünün abiler !"
 
Selam
Kayıt ve miks açısından şarkıyı çok beğendim. Sound gayet başarılı. Konuk sanatçılar da renk katmış.

Gelgelelim şarkı (daha önce Caner'e de benzer bir platformda kendi parçalarından bazıları için söylediğim gibi) takibi zor ve fazla söz yüklü geldi bana.

Belki benim özürlü olmamdandır ama birkaç kez ardarda dinlememe rağmen "Sen orada ben yukarıda"dan öteye gidemedim.
Ayrıca vokal performansları arasında nedense bayan vokalin ses tonuna hiç ısınamadım. Kendisinden özür diliyorum, umarım alınmaz.

Sonuçta başarılı bir kayıt ve müzikalitesi yüksek bir çalışma olmuş, elinize sağlık.

Başarılar
MG
 
Şarkıyı dinlerken nefesimi tuttum. Tebrik etmiyorum artık. Her kutladığımda bi kademe iyisiyle kafama geri vuruyorsun : )

Helal olsun Burak ; ellerinize , ağzınıza sağlık Son Dört ve misafir vokal arkadaşlar.
 
Parçayı dinledim... Kaydı bende çok beğendim. Bestede çok güzel... Herkes çok güzel söylemiş.. Hele Burak eski kayıtlara göre çok daha güzel söylemiş Canere zaten diyecek bişey yok. Elada çok güzel söylemiş fakat sanki güzel tonlanmamış mı yada ben mi bi anda girince şaşırdım bilmiyorum ama Caner ve Burak'ın vokalleri gibi müziğin içinde gelmemiş gibi. Aslında çokta güzel söylemiş.Kısacası herkesi tebrik ediyorum çok güzel şarkı olmuş...
 
jokermg demiş ki:
Kayıt ve miks açısından şarkıyı çok beğendim. Sound gayet başarılı.

***

Gelgelelim şarkı (daha önce Caner'e de benzer bir platformda kendi parçalarından bazıları için söylediğim gibi) takibi zor ve fazla söz yüklü geldi bana.

Belki benim özürlü olmamdandır ama birkaç kez ardarda dinlememe rağmen "Sen orada ben yukarıda"dan öteye gidemedim.
Ayrıca vokal performansları arasında nedense bayan vokalin ses tonuna hiç ısınamadım. Kendisinden özür diliyorum, umarım alınmaz.
jokermg gibi düşünüyorum. Galiba ben de özürlüyüm...:)

Bayan vokalisti beğenenler olmuş, saygı duyarım; ama sanki kafa sesiyle söylüyor... Erkek vokalist şarkıyı yayarak, kelimeleri ise yuvarlayarak söylüyor, belki de tarzı budur ya da beste böyle bir icrayı zorunlu kılıyor; ama ben beğenemedim.

Şarkının trafiğine gelince: parçanın A'sı belli, ama maalesef B'si net değil; çünkü B bölümü tam nakarat olarak patlayacakken şekil değiştirip bir bridge ile soloya bağlanıyor. Halbuki bir parçanın nakarat bölümü (burada B oluyor), bir şarkının olmazsa olmaz bölümüdür. B bölümü havada kalmış.

Solo bölümü ise 50 saniye civarında gibi...

Amerika'da bestecilerin kabul ettiği bir beste yapma ve aranje prensibi vardır: "We are not selling the intro or the solo. We are selling the melody of the song." Bu prensibe göre 50 saniye çok uzun... "Hotel California" gibi yukarıdaki prensibi bozan istisna şarkılar az da olsa vardır. Ama "Hotel California" gibi parçalar da kırk yılda bir çıkar.

Sadece şarkıyı eleştirdim. Yanılmışta olabilirim. Eleştiri dozunu abarttıysam, eleştirdiğim kişileri istemeden de üzdüysem peşinen özür dilerim.

Son Dört gurubuna başarılar dilerim.
 
evet bayan solist hakkında bencede öyle. ses çok tiz kalmış sanki.. ama genel olarak şarkı güzel sözler vs gayet başarılı. Bayan vokal olarak biraz daha bas bi ses parçaya daha iyi giderdi sanki..
 
dadada demiş ki:
herkes nasıl da bu kadar iyi biliyor acaba!! :)
İyi bilenlerin bilmediğini ima ediyorsun. Haklı olabilirsin. Ama bu tip göndermelerle haklı çıkamazsın.

Eğer "herkes nasıl da bu kadar iyi biliyor acaba!!" cümlesini kullanırsan, olay kişisellik boyutuna geçer.

Yapman gereken, iyi bilenler diyerek küçümsediğin kişilerin eleştirilerini madde madde çürütmendir!

Kolay gelsin.
 
Geri
Üst