Ibanez Wd7 Vs Crybaby 95q

Yakın zamanda wah pedalı almayı düşünüyorum. İnternet günlerce araştırıp okuyorum ancak iyice kafam karışmış durumda. Tarz olarak rock müzik yapıyorum. (Guns and Roses vs. ve bazı türkce parçalar). İlk olarak cry baby 95q almaya karar vermiştim ancak mydukkan da stok olmadıgını görünce alternatifler aramaya koyuldum. gcb95 gibi pedallar ise sanırım switchli. Açıkcası daha önce wah kullanmamış birisi olarak switch li olmasının zorluk yaratacagını dusunuyorum. Bu nedenle alternatiflere bakarken ibanez wd7 denk geldi. Genel olarak olumlu yorumlar olmasına rağmen bir kaç tane yorumda bu pedaldan uzak durmam gerektiği yazıyordu. Bu pedala sahip olanlar artıları ve eksiklerini söyleyebilirler mi?

Pedalların performanslarında ekipmanların gitar vs. öneminin büyük oldugunu biliyorum. Elimde fender squier var. Çok iyi bir gitar olmasada idare ediyorum. Bu noktada sorun yaptıgım tarza ve gitarıma ibanez wd7 mi yoksa 95q mu daha iyi gider. 95q nun maddi açıdan daha pahalı olması ve stok sıkıntısı nedeniyle wd7 ye yönelmekle hata yapmış olur muyum?

Son olarak wah pedallarında switch mekanizmasının + ve - leri nelerdir?

Konuyla ilgili görüşlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.
 
Kendi adıma kıyaslarsak 95q modelini tek gecerim . Ben switchli sevdiğim icin tek eksiğini bu olarak görüyorum .

Wahlarda Switch mekanizmasının + ve - leri kullanıcının tercihlerine göre değişir.Benim switchli sevmemin nedeni switchsizlerde bazen kendi hatamdan dolayı pedalı deaktif ediyor olmam mesela :D

Ve son olarak kendi gitarını alarak bir müzik mağazasına git ve pedalları yerinde dene. Yorumlar herkesin kişisel yorumu belki sana göre wd7 iyi gelecek , ya da denediğinde ikisini de bos verip tonunundan falan hoslandıgın baska bir wah belirleyeceksin. Kendini bu ikisi diye şartlamak ( en azından şartladıysan ) yanlış bence :)
 
Geri
Üst