Kayıt (cover)

Arkadaşlar sürekli cover videoları görüyorum sesler çok iyi ama benim anlamadığım nasıl yapıyorlar bunu?
Bende amfiyi açıp kamerayı bir yere sabitleyip yapıyorum ama sesler iyi olmuyor sanırım kayıt yapıyorlar.
Peki bu kayıt olayı ne? Nasıl yapılıyor? Videonun üzerine o ses nasıl ekleniyor bunları açıklamısınız?
Bende yapmak istiyorum :D Elimde Pod xt live var (ses kartı soracak olursanız)
 
tam bilmiyorum hiç cep tel ile kayıt yapmadım ama belkide tel ile alakalı olabilir hocam :)

ha ilk kayıt edip sonra video üzerinden çalıyormuş gibide yapılabilir fakat zor olur kanımca :)
 
videoya çekerken aynı zamanda bir sesi de bilgisayara kaydelerek ve daha sonradan bunlar birbirine yapıstırılarak gayet kaliteli sonuçla alınabilir :)
 
Benim bildiğim sağlam bir makineyle ses kapatılıp çekilir daha sonra parça çalınır mikrofon ile kaydedilir.Ve videonun üstüne senkron düzgün olacak şekilde ses eklenir
 
valla sony vegas var biraz karmasıktır ama ogrendıkten sonra zorlamaz :) veya herhangi video duzenleyıcı bi programla yapabilirsiniz
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Arkadaşlar daha kolay bir yoldan açıklarmısınız daha önce hiç yapmadım ve mikrofonum yok malesef. Kayıt programlarından falanda anlamıyorum. Mixcraft programını biliyorum sadece onunlada iyi ses alamıyorum sanırım ayarlardan kaynaklanıyor. Bu kayıt işini öğrenmem lazım ya :(
 
Gitarı bilgisayara bağla, aynı anda da kamerayı koy. Başlat kamerayı ve bilgisayar kaydını çalmaya başla bitince ikisini de durdur. At video yu bilgisayara ses kaydı da zaten orada. Sonra bu sony vegas, corel studio pro gibi programlardan birini aç -ki ben corel i öneririm çok basit bir program- ardından video ve ses dosyasını program içinde aç. Videoyu video kısmına ses dosyasını ses dosyasını kısmına koy :) Videonun sesini tamamen kapat yanındaki ses barından ve son olarak da ses dosyasını sağa sola sürükleyerek senkronizasyonu tutturmaya çalış.

Bunların hepsini yapman videoyu çektikten sonra en fazla 5 dknı alır. Birçok kişi böyle video çekip koyuyor, ses kalitesini değiştiren şey ise kullanılan ses kartı ya da amfi mikrofonlama falan filan ama bu en basit yöntem bile çok kaliteli sonuçlar verir.
 
epicphone usta 1.ingilizcem çok kötü bu programların türkçe versiyonlarını bulabilirmiyim? 2.herşeyi anladım fakat cover yapacağım şarkıyı nasıl koyacağım bu kaydın üzerine? 3.kayıt yaparken iyi ses alamıyorum bunun sebebi programdaki ayarlar mı? hiç bir ayar yapmayı bilmiyorum
 
Türkçe versiyonu yoktur, yani ben öyle düşünüyorum ama sadece bu amaçla kullanmayı düşünüyorsan sana yardım edebilirim. Gerçekten çok basit.

2.soruyu anlamadım, çaldığın parçaya bir de şarkıyı eklemek istiyorsan o da aynı mantık. Programı açıyorsun video, şarkı, senin kaydın hepsini üst üste getiriyorsun. Görüntüyle ses uyuşana kadar.

Kayıt daha önceden bilgisayar üzerinden yapmadın sanırım telefon ile ses güzel olmaz. Bilgisayara bağladın mı gitarı guitar rig gibi bir de program varsa, güzel de bir ses kartı olmak şartıyla çok güzel sesler elde edebilirsin. İyi ses alamamak derken neden bahsettin ayrıca?
 
şimdi şöyle tarif edeyim. back track i açıyoruz.. üzerine çalarken kendimizi kaydediyoruz.. görüntü dosyamızı sony vegas a atiyor, ardından da 2. kanal olarak back track i atiyoruz. sonra mouse sürükleme işlemi ile senkronu ayarlayip video yu kaydediyoruz.
 
epicphone İyi bir ses alamamaktan kastım kayıt yaparken distortion tonunu açıp akor basıyorum amfide aldığım o güzel sesi kayıtta alamıyorum. Mixcraft'tan kayıt alıyorum acaba ondan mı kaynaklanıyor bilmiyorum ama bu sorunu yaşamayacağım bir program varmı? veya ayarlar? Bu arada Sony Vegas'ı sadece bu amaçla kullanacağım. 2.soruyuda açıklayım mesela metallica fade to black şarkısını çalıyorum. arkadan şarkınında çalmasını istiyorum sadece gitarımın sesi duyulsun istemiyorum yani.

bluescaster peki hangi programları önerirsin hocam?
 
Dostum windows movie makeri aç en basitinden onla bile yaparsın çok güzel hatta efekt falan da koyarsın aralara :) Sadece oturup bir kaç gününü vermen lazım kendini video düzenleyici bir programı öğrenmek için. ben 16 yaşında bol efektli komplex videolar yapıyordum xp deki movie makerde hem de türkçeydi:). İngilizcen yoksa da translate den çevire çevire kavrarsın. Ayrıca adam gibi distortion için ses kartı alman şart(bir de sağlam bir amfi ve de mikrofon. daha daha profesyonel olacaksa..) ya da masrafsız olarak bir arkadaşından "hd ses" kaydı yapabilen bir video kamera ödünç alıp onunla kayıt et sesi ve görüntüyü.
 
Arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum. Papilla kameram hd çekiyor hocam. bu anlattıklarınızdan çok şey anladım anlamadığım tek bir şey var iyi ses alamıyorum kayıtlarda. şu sorunu bir çözsem herşey tamamlanacak sanırım
 
İyi ses alamamanın tek sebebi ses kartıdır direk bilgisayara girip kayıt yapıyorsan. Amfi tabii ki de en doğal ve en güzel sesi verir o yüzden amfi mikrofonlamak önerilir hep.
 
Geri
Üst