Maun Gövdeye Seymour Duncan Manyetikleri !!!!!

Merhaba arkadaşlar , 3 parça maun lp kasa gitarım var , emg manyetik bana sadece metal için geliyor ama duncan biraz daha opsiyonel gibi bu konu da aydınlatırsanız sevinirim sizce hangisi daha uygun olur sert metal de yapıyorum , blues da , pink floyd gibi de ...
 
Tek diyecegim Invader, Super Distortion, Dimebucker gibi manyetiklerden uzak durmalisin, maun govdede inanilmaz derecede camurlu ve gereksiz high output oluyorlar genelde. Oyle aman aman high output bir manyetik de almana gerek yok acikcasi metal muzik calmak icin, bos yere amfilere gain knobu ve booster pedallar yapmadilar yani. PAF manyetiklerle deli gibi thrash metal ve turevleri calan adamlar da var duzgun amfilere girip.

Ben sahsen sap manyetigi olarak SH2N'den bayagi memnunum ve tavsiye ederim, inanilmaz berrak, yuvarlak bir tonu var, coil tap yapilinca da cok tatli oluyor gercekten.
 
Selamlar

Artık bir klasiktir bu söyleyeceğim dizilim, manyetiklerin tek tek bas mid tiz oranları olsun kullanılan mıknatıs ve malzemeleri , sarımları olsun epey bir bilgi birikimi edinmiş bulunmaktayım. Biri bana maun lp kasa gitarım var derse tek söyleyeceğim dizilim Sapta SH59 Köprüde JB. Bu dizilim tonal anlamda çok versatil. Gibsonun 498t ve 490r dı yanlış hatırlamıyorsam, bu manyetiklerden daha verimli çalışıyor özellikle hi-gain kullanımlarda, düşük gainlerde ise birokadar tatlı.Frekans oranları gayet dengeli ve ses çok fazla dağılmıyor, zaten çoğu gibson kullanıcısnın şikayeti bu yöndedir 490r ve 498t dizilimi tonu biraz dağıtıyor, bu sebepten pek çok arkadaşım bu dizilimi kullanmakta gibson gitarlarda

EMGler çıkış gücü yüksek manyetikler, versatil olduklarını düşünmüyorum, güzel cleanleri ve drivea girildiğinde keskin gainleri olan manyetikler, muadilleri blackoutları daha çok beğenmekteyim. Emg 81-85 dizilimi gayet stabil bu arada.

Dimebucker mid ve tiz frekansları daha fazla veren bir manyetik, köprüde kullanılıyor, gerçekten çok kuvvetli, x2n ona göre daha dengeli , dactivatorda gerçekten ölümcül güce sahip , bu tarz manyetiklere aktif görünümlü pasif diyorum ben :) Üzerlerinde çizgi olur, harmoniklerde uçuş sağlar ;)

Dimarzio alternatifi düşünülürse de köprüde tonezone gerçekten güzel manyetik, sap pozüsyonunda da air norton derim.

Şimdilik buakdar
 
LP kasa deyince aklıma sadece Burstbucker'lar gelir: Bucker1 ve3, ya da 2 ve 4 ler HH dizilimde en sıcak ve vintage tonları veriyor bana göre. SG gitarımda her tür rock ve metal tonunu alıyorum ve 10 tane LesPaul kasa gitarım olsa hepsine burstbucker takardım.
 
Peki hocalarım başlıkla biraz tezat ama yine de sormak isterim bende USA Fender Strat HSS var. Mevcut humbuckerın hem dip sesi çok yüksek hem de yoğun bir drive alamıyorum. Yoğun derken metal trash yapmıyorum en sert müziğim scorpion, guns, whitesnake, savatage belki, megadeth falandır, blues da yapılır misal gary moore, zztop, yavuz çetin gibi...Bu humbuckerı değiştirmek istesem ne önerirsiniz?
 
bendede maun kasa bir lp (belki de sg ye daha yakın) gitar var, sapta sh-1 köprüde sh-11 gayet iyi gitmiş, yinede sh-4 ve sh-2 nin en güzel kombinasyon olduğunu düşünüyorum kişiye göre değişir.
 
Geri
Üst