Pod Xt Live, Hala Alınır Mı?

P

Pentaxian

Merhabalar ben evde takılan birisiyim.. Sürekli konsere çıkmasam da 1.5 ay sonra okul konseri tarzında bir konser vereceğiz..

Elimde;

Schecter Jeff loomis
Ibanez rg2550
Peavey bandit transtube 112 80 watt
Mxr fullbore metal var..

Öncelikli olarak efekt için almak istiyorum.Biraz da denemek istiyorum.Sizce 550 lira civarında satılan bu alete daha iyi alternatif var mı? tavsiye eder misiniz?
 
Evde bilgisayara bağlayıp kayıt alıp kendini görmek açısından kolay bir çözüm. Pod'un prolar dışında her modelini kullanmış biri olarak da tavsiye ederim. Fiyatı da gayet iyi. İlerde metal pack yükleyip farklı amfi modellemeleriyle de kullanabilirsin. Pod 2.0 bile hala çok beğeniliyor. Ama sadece efekt için kullanmak istiyorsan XT çok akıllıca bir seçim olmaz.
 
Kendimi görmem açısından iyi olur.Sadece efekt olarak mı kullanırım emin değilim.Ekipmanımı bu yüzden yazdım bilhassa..

Birde hiç prosesör kullanmadım pod 2.0 fasulye dışında. Onuda pek hatırlamıyorum çok önceydi :)

Teşekkür ederim yorumun için..
 
Bir prosesörü "sadece efekt olarak" kullanabilmek için ideal olarak cihazın effects loop (send / return) jakları olmalıdır. Bu özellik yanlış hatırlamıyorsam XT Live'da vardı (ama onun öncesindeki hiç bir POD türevinde yoktu galiba...) O nedenle XT Live, efekt amaçlı kullanmaya müsaittir. Ama eğer drive soundunu başka yerden alacaksan aslında Boss GT6 ve GT8 de bu işe uygundur ve uygun fiyata alınabilirler.
"Kendimi görmem açısından iyi olur" demekle ne kastettin ? Kendini en güzel amfide görürsün bence... Elindeki amfi de hiç fena değil ztaen.
 
Kayıt alıp dinleme açısından hocam. Amfi karşısında kendin çalıp dinleyince çoğu hatanı anlamıyorsun. Ama kaydedip dinlersem daha iyi olur diye düşünüyorum. Geçen çalan bir çocuğun bir sürü hatasını yakaladım ve uyardım mesela. Ama hem çalıp hem dikkat etmek biraz ustalaşmayla olur sanırım.
 
Kayıt alıp dinleme açısından hocam. Amfi karşısında kendin çalıp dinleyince çoğu hatanı anlamıyorsun. Ama kaydedip dinlersem daha iyi olur diye düşünüyorum. Geçen çalan bir çocuğun bir sürü hatasını yakaladım ve uyardım mesela. Ama hem çalıp hem dikkat etmek biraz ustalaşmayla olur sanırım.
Anladım. Evet, tabi bu açıdan mantıklı. XT Live aynı zamanda ses kartı olarak da kullanılabiliyordu sanırım.
 
Selamlar Pentaxian

Daha önce konuşmuştuk sanırım blackstar hakkında. Konuya aslen ordan girmek istiyorum, sana bahsettiğim emulated output olayı çok iyi amfinin, Bütçene göre blackstarın ht1rh (kafa)
amfisi var, kayıt kullanımı için mükemmel bir alet, arada modelling için program veya efekt dahi kullanmana gerek yok, guitar rig olsun, amplitube olsun bana bu hissi veremedi, zaten halihazırda gitarının jakı amfide kalacak, sen amfiden çalmak istediğinde standby durumunu of yapacaksın, switch standby durumundayken emulated outputtan ses kartına bir jak daha gireceksin. Tabi benim bu söylemlerin elinde en azından maudio ve emunun basic ses kartları var ise geçerli.

Bunun dışında elindeki transtubeden çıkış alıp ses kartına giriş yapabilirsin. Fakat elindeki amfide gerekli çıkış var mı o bilgiye bir haiz olalım önce, yine ses kartı gerekecek bu iki durumda da.

Ses kartın yoksa, bence iyi bir ses kartı al önce, amfini satıp blackstara geçecek olursan böyle bir kayıt derdin kalmaz

Amfimden memnunum satmayı düşünmüyorum , elimdeki birikimle birşeyler yapmak istiyorum diyorsan zaten bakacağın prosesör line 6nın prosesörleri,fakat dediğim gibi bahsettiğimiz iki sistem arasında versatilite farkı var. Prosesörde tonla efekt , ama ht serisinin emulated outputunda tek bir drive organizması var, hacimli ister 4x12 ister 2x12, gevrek, yaptığın en ufak hatayı bile verecektir kuşkun olmasın

Bunun yanısıra en az şöyle bir 15er 20şer wattlık 2 uydu lazım, 2+1 bir güzel bir sistem, elindeki sistemi yazarsan çok güzel olur. Aux girişin varsa falan tadından yenmez, şimdilik aktif stüdyo monitörlerine gerek yok. Ben altec lansing 2+1 kullanıyorum . Gayet güzel tonlar alıyorum emu tracker pre usb 2.0 ile. Dediğim gibi güzel iki hoparlörde lazım.

Sonuç olarak line 6 xt live hala alınırmı dersen, ben olsam almam, tabi sebebi halihazırda kullandığım sistemin çok daha temiz sonuç vermesindek kaynaklanmakta bu durum.
Bu arada işin bi çetrefili de line6xt live, ses kartı olarak kullanacak olduğunda sadece drive compressor ve eq gibi stompbox efektlerini kullanmak daha sağlıklı olacak, gitar sinyali time based efektlerden geçtiği taktirde tona + veya _ değişiklikleri olan şeyler, en azından bu gibi uyguamaları (Reverb, delay, etc..) kullanmak istediğin taktirde cubase veya acid adını sen koy programın kendi kaynaklarından faydalanmanda veyahut guitar rig , amplitube gibi programların modulasyon ve efekt kaynaklarından faydalanmanda yarar var

Tuşe hissiyatını iliklerine kadar hissetmek bence burada kural, 10ms gibi az bir gecikmeyle emu+blackstar emulated outputtan çok temiz sonuçlar alıyorum, sinyal kaybın yok gibi, prosesörlerle çalışırken en nefret ettiğim şey bu sinyal kayıpları malesef. Daha önceleri başka bir forumda belirttiğim üzere biraz amiane bir tabirle ^^prezervatifle cinsel ilişkiye girmek gibi ^^ arada nekadar çok kablo nekadar dijital efekt vs..püsür varsa kayıp da o denli artmakta, bu belki çağımızda artık gerçekten fersahlarca yol katetmiş gerçekten organik tonları olan prosesörler olduğu gerçeğini değiştirmese de , ben tuşe konusunda ya benim önyargılı bulduğum bir negatifliğin olduğunun veyahut gerçekten durumun pek çok müzisyen için geçerli olduğunu düşünüyorum

Bu amfinin output çıkılarını bukadar beğenmemin yegane sebebi, bana bu tuşe kaybını yaşatmamasıydı, dediğim gibi gitarın amfinde takılı kalıyor, ses kartına tek bir jak çekiyorsun, yani içinde bulunduğun durum bile gayet organik :)

Pod yerine iyi bir ses kartı al önce, bana kalırsa, ses kartı bir gün gerçekten ihtiyacın olacak birşey, bir müzisyen için muhakkak gerekli.
Ses kartın olduğunda tak gitarı ses kartına gir amplitubeden efektleri yahut guitar rig , adını sen koy, çal
Ses kartın olduğunda tak blackstarı ya da gir amfinden jakı ses kartına varsa çıkışı çal
Prosesör seni bir yere kadar idare edecek eğelendirecek belki , ama bir süre sonra elidnen çıkarmak isteyeceksin yahut benim de yaptığım gibi, fx loop çıkışları bulunan bir amfiye send ve returnden girip sadece modülasyon ve timebased efektlerini kullanmak isteyeceksin, çok az bir miktar reverb delay vs.. kullandığın zaman loop volumeunu da tadında buraktığında gerçekten çok kaliteli sesler alabiliyorsun prosesörlerden

Gördüğün gibi seçenek bolca, lakin bunalrın hepsi zaman ve para...

Sevgiler
 
yerinde olsam daha yeni nesil line 6 pod hd 400 almanı tavsiye ederim pod hd 500 kullandım çok başarılı hd 400 700 ila 800 tl arasında sahinbinde den bulunabiliyor.çok fazla prosesör kullandım digitech boss zoom beni en çok etkileyen hd 500 oldu
 
Trueliar

Elimde 12 inç sony netbook notebook arası bir alet var.Hoparlörüm yok maalesef.

Ses kartı,aktif monitör vs bende çok düşündüm ama elimdeki bilgisayarla işkence olur gibi geldi.

Bilgisayarım netbookların içinde neredeyse en kralı ama yinede sıkıntı yapar gibi geldi.Bu yüzden ses kartı,monitör olayını yaz sonuna bıraktım.İşe girebilirsem adam gibi bir pc,ses kartı,monitör alırım diye düşündüm.

Elimde dediğim gibi

jeff loomis signature
rg2550
fullbore metal
peavey bandit 112 transtube 80 watt dan başka bir şey yok.

Amfide pre,power,kabin,remote girişleri var.Fx loop var birde başkada bir şey göremiyorum.

Onslaught

Önerin için teşekkür ederim ama ben o kadar bütçe ayırmayı düşünmüyorum.Xt live ı bile 3-4 ay kullanıp satarım çünkü biliyorum :)
 
Mesajlarin hepsini okumadim yogunluktan ama sunu soyliyeyim: Eger sadece FX-unit olarak kullanmak istiyorsan Zoom G3'e bakmani oneririm. G3 yanyana 3 stompbox gibi kullanilabiliyor amfi ve kabin simulasyonlari kapatilip. G3'te mesela sadece noise gate, delay ve reverb'i acip amfine FX looptan girersen guzel bir tone yakalarsin bence.
 
Geri
Üst