Amfide toprak hattı olmamasından kaynaklanan dipses

yaa arkadaslar ben marshall avt 50 amfiyi daha bugün aldım aldığım yerdede kendi gitarımla da (gibson lespaul stduio) denedim alet manyak ses veriyordu süperdi . eve getirdiğimde ise özellikle tiz seslerde çok fazla olmak kaydıyla çok feci bir gürültü çıkarıyo alet ...hemen aldığım yeri aradım bana sorunun gitardan ya da anfiden kaynaklanmadığını(jak da yeni) evdeki elektrik hattının topraksız olduğundan dolayı olduğunun söylediler ...mantıken doğru gibi çünkü alet orda cillop gibi ses veriyodu ...elektrikçilerde evin topraksız olduğunun onayladılar topraklı hat çekmekte çok zormuş...ne yapcam kara kara düşünüyorum yardım edin başka bir çözümü yokmudur acaba .. mesela amfiyi güç kaynağına falan bağlasam ne biliym ....yarrdımmm...
 
Toprak hat çekmek zormuş?
Canını sokakta buldun galiba, bu yüzden ölen gitaristler var. Amplinin senin üzerinden gitar telleri yolu ile yükünü boşaltmaya uygun bir hali olursa oracıkta ölebilirsin. Bence tez elden evdeki elektrik aksamını işini iblen birine topraklat.
Kolay gelsin.
 
tek bir kişinin tesisatını topraklatmak istemesi yetmez, apartmanda herkesin onay vermesi gerek. o da duvarların delinip boya badana işleri çıkaracağı düşünülürse hikaye
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
arkadaslar topraklama dışında önerebileceğiniz başka birşey yok mu?

güç kaynağı falan true line ups ler varmış onlar işe yarıyor mu ? bizim normal pc için kullandığımız ups ler işe yaramaz mı ? true linelar biraz pahalı galiba ....

elektrikçi haricci toprak çekmenin 200 250 ytl civarı olduğunun söyledi...ona göre araştırma yapıyorum
 
slm

eğer evinizin bahçesi varsa bakır kazıklar var topraklama için daha önce stüdyo kurarken yapmıştık eğer oturduğun kat zeminden yüksekse sadece kablo maliyeti tutar aşağıya kadar bahçeye topraklama için yapılmış özel bakır kazıklardan çakıyorsun kabloyuda ona bağlıyorsun oluyor yada diğer arkadaşın dediği gibi bende şu an evde öyle kullanıyorum kalifere bi kablo bağlarsın oda işini görür. kolay gelsin
 
kalorifer yok kombi var ...
ama tam odamın arkasında 3metre kadar yakınlıkta bahce var ...
şu bakır işini ayrıntılarıyla anlatırsanız çok sevinirim ...
tehlikeside yoktur umarım ....
 
slm

elektrikçilerde yada karaköyde filan satılıyordur bahçeyi kazıyorsun 1 metre derine gömüyorsun onu sanırım fiyatıda 25 30 ytl di o bakır kazığın sonra iyi kapatıp üstünü tel bağlıyorsun ona sonra işte o tel senin toprak hattın oluyor
 
walla bilmiyorum bizim evdede salon tuvalet ve mutfak başka yok
bende aşırı bir dipsesle calısıyorum kalorifer falan tınlamadı evde toprak hattı var o hat uzeinden diger prizleride degiştirebilirmiyim???
 
pyramind demiş ki:
Yahu maliyetli ve zor deyip... Canını sokakta bulanlar apartmanı falan herhalde bu. Umarım bu olayın ne kadar tehlikeli olduğunun farkındasın.

Sizin ora nere bilmiyorum ama bir hafta süren araştırmalarım sonunda kadıköy de ki eski evlerin %60-70 inin toprak hattı olmadığını (hiç yapılmadığını) öğrendim.

Bu evlerin bir çoğu bitişik nizam ve bahçesiz olduğu için hakkaten çok maliyetli bir iş ve bütün apartmanın onayı ile kazı için ruhsat alınması ve yüklü bir maliyeti ev sakinlerinin göze alması gerekiyor.

örnekse bizim binadaki ev sahiplerinin umurunda bile değil durum, ve sakinlerin bir çoğuda kiracı zaten.

hal böyleyken duyduğum kadarıyla 1-1,5 milyarı bulan ruhsat iznini alıp + topraklama masraflarını karşılayıp ben mi topraklatacağım komple binayı?

neyse belki arkadaşın işini görür diye söylüyorum bugün perpa dan bir elektronik mühendisi ile konuştum ve bana sağlıklı bir topraklama yapılabilmesi için gerekli şartlar olmadığı durumda cihazlarda ki gürültüyü kesmek için evin içinde ki kolonlardan birinin kırılıp panoya bir bağlantı yapmak suretiyle gürültünün kesilebileceğini ancak bunun can güvenliğiniz için bir tedbir olmayacağını belirtti.

topraklamanın neden yapıldığını bilirdim ancak böyle sakat bir evde oturduğumu farkında bile değildim. şimdi terliksiz dolaşamıyor ve daha çabuk taşınma planları yapıyorum. zira evin hiç bir yerinde yok, buzdolabı, çamaşır makinesi vs. hepsi topraksız hat üstündeymiş!!

bir sene önce çıkan bir yönetmeliğe göre bütün binaların "olmayanların" toprak hatlarının yapılması zorunlu hale getirilmiş. ev sahibi olan arkadaşlar apartman yönetimlerinin bunu yaptırmaya mecbur etme lüksüne sahipler. her şeyden önce can güvenliğ için.
 
arkadaşlar bir önce yazdığım mesajda bir elektrik mühendisinin!! kolon kırmak suretiyle topraklama yapması örneğini vermiştim. aman diyim.

bugün çağırdığım elektrikçi bunlara gerek yok abi akuple yapar sorunu hallederiz falan gibi bir şeyler zırvaladı ve sorunu halletmeyi bırakın başka bir forumda ki arkadaşın dediğine göre şöyle bir şey yapmış ;

Eger yazdiklarin dogru ise (burada biraz lisanimi kontrol almakta zorluk cekiyorum) bu 25 yillik elektrikciyim diye insanlari aldatan ve hayatlarini tehlikeye sokan hayvan oglu hayvanin senin arkadasin olmadigini ve tam tersine dusmanindan beter birisi oldugunu soyleyeyim. Hic olmazsa dusmaninin dusmanin oldugunu bilirsin ve ona gore kendini korursun. Ama bu hayvanin verdigi yalan guvence ile sana ne kadar dusmanlik yaptigini fark etmezsin. Kullandigi "köprü, atlama, akuple" gibi terminolojilerin piriz baglantisi ile hic bir alakasi yok. Sadece kopru ya da atlama diye bahsettiginden notur hattini toprak hattina paralel bagladigini tahmin ediyorum ve bu da tamamen yanlis ve tehlikeli bir uygulama.

Toprak hatti ve topraklamanin gorevlerinden bir tanesi notur hattinin herhangi bir sebepten dolayi devreden ciktigi/koptugu durumlarda notur gorevi gorup devrenin tamamlanmasini saglayip cihaz uzerinde hayati tehlike olusturacak kacak voltaji topraga verip emniyet saglamaktir. Toprak hatti hic bir zaman notur hattina baglanmamali. Bu evde topaklama yok dolayisi ile buna ihtiyacin yok diye bir sey olmaz. Evinde topraklama yoksa gidip adam gibi bir elektrikci bulup topraklama yaptiracaksin.

O kolonu kirip panoya baglanti yaparak sorunu cozmeye calisan dangaligin da kafasini kir ve beynine bir tel bagla. O teli de git bir farenin beynine bagla ki biraz akil alsin. Gorundugu kadari ile fare kadar akli olmayan bir moloz.
 
topraklama

merhaba ben serdar kaya.makina mühendisliği öğrencisiyim.toprağı evinizdeki herhangi bir musluğa bağlayarak toprağı siz yaratabilirsiniz.bizim evde de aynı sorun vardı .olayı şöyle yapabilirsiniz.evinizdeki hat faz notr topraktan oluşuyor.eğerki ev için prizlerde toprak tesisatı var ama topraklama yapılmamışsa herhangi bir prizden musluğun metal bölümüne direk bağlantı yaparak direk tüm evi toprak hattına kavuşturabilirsiniz.eğer hat yoksa bu yöntemi anfiyiyi taktığınız prizde uygulayın.sorun hallolur hatta mükemmel olur çünkü normal topraklamalar bakır levha gömülmesiyle yapılır,sizin yapacağınız işle tüm şehir şebekesinin (metal olanları) borularını toprak hattı olarak kullanırsınız.

marshall anfi almayı düşünüyorum bende 100 watt civarı fakat mg veya bu avtler hakkında bilgim çok derin değil..sizde bir avt kullanıcısı olarak anlatırsanız sevinirim.bide fiyatı kaçtı sizin aldığınızın?

ilginize şimdiden teşekkürler. [email protected]
 
Geri
Üst