Gitar Manyetikleri hakkında herşey (Genel)

masterofpuppetsasd demiş ki:
şekil :D ya açıkçası sese bir etkisi olduğuna inanmıyorum. kimi H S kombinasyonlu gitarlarda saptaki single sap bitiminde yamuk yapılır. bence estetik dursun diye yani.sound a bir etkisi olucağını,olsa bile bizim anlayacağımız bir etkisi olucağını sanmıyorum. :)

etkisi var tabi ki sound'a.
telde köprüden sapa gittikçe tizler azalır, midler ve baslar kuvvetlenir. frekans yoğunlukları değişir. penalamayı farklı yerlerden özellikle köprüye yakın yapın farkedeceksiniz zaten.

parlak karakterli alder stratınızda zaten cıngırdayan parlak alnico single manyetiklerin ve üstüne bir de daha da cıngır cıngır öten kalın teller istemezsiniz. Kimse o kadar da vintage olamaz yani d: manyetiklerin frequency response'unu ve çıkışını dengelemek için öyle yapılıyor yani. Ama ben herşeye kılım, illa ki düz istiyorum derseniz o da mümkün tabi.
 
Dark_Fate demiş ki:
demonsuck demiş ki:
tam olarak sorum şu oldu gitarım yekpare flamed maple kaplama maun ve manyetik modifiyesi yapmak istiorum temiz ritim çalabilmek istiorum ama çok da yumuşak olmasın zaten olmaz da :twisted:
1.seçenek: x2n, evulation
2.seçenek: sh2, tb4

Dimarzio nun sitesine girip ordan gitarının özelliklerini yaz, sana uygun manyetiği belirtir. Yani en azından bi fikir alırsın. X2n pasif olduğu halde yüksek cıkışlı olduğu için biraz cazırtı yapabilir.

Evolation iyi bi manyetiktir. Set olarak onu düşünebilirsin neck ve bridge için. Ekipman iyise temiz sert tonlar verir.

Ama en akıllıcası sh2 ve tb4 gibi görünüyor. Çünkü zaten bu kx customda da var. Gitarın ağacıda maun olması lazım. Maun gövdeli bi ağaca tb4 sh2 daha cok yakışacağının kanısındayım :)
kx1fin üzerindeki manyetikler de berbat diil ama işte biraz daha tok ses benim aradığım... teşekkürler yardım için...
 
SiLeNoZ demiş ki:
Şu manyetik işine hiç aklım ermiyor. Adam akıllı bir tesisat, bir kayıt imkanı olmadan manyetiklerin arasındaki ufak tefek farklılıkların anlaşılamıyacağına inanıyorum.

Barlo'nun muhteşem bilgisi önünde saygıyla eğilip bu forumdan kaçıyorum hemen :)

Önce gitar, anfi, FX işlerini halledip sonra manyetik seçimini gerekiyorsa yapmak lazım diyerek ekliyorum. Bu ilk üçünü halledip işin son bölümüne gelenlere ise iyi seçimler diyorum :)

Bir de sadece manyetikten mucize beklemeyin, tavsiye etmem, heralde konuşulmuştur uzun uzun ama unutanlar var ise ekleyeyim dedim

Evren yahu nerdesin. En son Gümüşlük'te gördüm seni sonra kayboldun arkadaş. İyisindir umarım.

Valla bu manyetik işini bulandırma diyeceğim, millet sert ton veren manyetik arıyor işte. Ampli ıvır zıvır hikaye olay manyetikte. :twisted:

B :LOL:
 
bende şu marshall'ın 1 wattlık cep amfilerinden var ve iki ayrı gitarı takınca iki alakasız ses alıyorum, acaba tamamen gitarın tahtasından mı geliyor bu fark? :LOL:
 
Pes yani arkadaş, pes.

En büyük etken bu amfindeki voltaj. Mesela EVH PAFlar ile 18V çalıştırırmış marshallını. Ve de kesin eminim nerdeyse, senin olayında kullandığın kalem piller manyetiğin ile uyum sağlamamış vaziyette. Ondan dolayı ya manyetiğini söyle sert bir model ile değiştir (sol bobini Petrucci'nin custom shop manyetiğinden olsun, sağ bobini de invaderdan), veya pillerini 2500MAh panasonicler ile (süper sonuç verirler) ya da hatta Warmothdan koa kaplamalı korina bir gövde ile değiştir.

B :twisted:
 
tavsiyen üzerine gitarın üzerindeki manyetiği yokladım, aslında elime gayet sert geldi. artık koa kaplamalı korina olayına giricez mecburen. koa altına bi kat da abanoz kaplama attırıp aletin tizlerini şöyle bir kökletmeyi de düşünmüyor değilim.

yalnız kafamı kurcalayan bir konu, bu dediğin bobinlerin üzerine emg kapağı takarsam tonum nasıl etkilenir? :LOL:
 
Mehmet abi nete pek sık giremiyordum bir ara. İşler güçler sürekli stüdyodayım. Hala devam ediyor zaten de geceleri falan açıyorum bazen bilgisayarı. Uğrarım buralara artık gece geç saatlerde..

Ne güzeldi o Gümüşlük ya :) Huzurlu mekan. Kafa dinlemeye gitmem lazım bir yerlere yine şu işler hallolsun. Belki denk geliriz memleketin başka bir ucunda ya :) Bu arada afiyettesindir umarım...

Dedim zaten ben kaçıyorum başlıktan diye :) Manyetik olaylarına girmeyim. Konuşunca kızıyorlar :) Hem senin gibi bilgili birini bulmuşken varsın millet tadını çıkarsın faydalansın ben kaçarım buralardan :)

Saygılar.
 
emg

arkdaslar bende cort x2 var..gitarı değistiremicem..ama cort evl k4 ten cıkma emg manyetikler var..bunları takabilirmiyim..ve takarken nelere ihtiyacım var..potans ları faln degistirmem gerekecek mi..
 
ben de daha önce hiç değiştirmedim ama potansları değiştirmene gerek yok sanırım ama potanslara bir bağlantı yapman gerekiyor diye düşünüyorum potansları kullanman açısından
 
manyetikleri vidalarından yukarı kaldırmıştım dip sesi azaldı ve daha fazla verim almaya başladım yapabileceğim bunun gibi başka şeyler varmıdır daha iyi verim alabilmek için *
 
Re: emg

kelle demiş ki:
megadeth666 demiş ki:
arkdaslar bende cort x2 var..gitarı değistiremicem..ama cort evl k4 ten cıkma emg manyetikler var..bunları takabilirmiyim..ve takarken nelere ihtiyacım var..potans ları faln degistirmem gerekecek mi..
sorunun aynısını bende soruyorum

hehe taktım.
arkadaştan ödünç aldim hz lerini deneme amaçlı.
emg 81 85 i takamamıştım yeni potans vs yüzünden . bozmayayım mudnar etmeyeyim demiştim kabloları..

ama hz ler pasifler oldukça rahat takılıyor .farklı bir potans gibi bir olayı yok. 81-85 ile alakası yok.. sitesindeki pdf dosyasina baktım çok rahat yaptim. f şimdi tekrar söktüm sahibine geri verdim.
 
Arkadaşlar benim bir sorunum var.
Gitarıma sap pozisyonuna 3-4 ay önce emg 85 taktım.Ancak çok tiz karakterli, sustaini az bir sound ile karşılaştım.Briçte emg 81 var.Onunki daha tok ve gürül gürül geliyor.Bağlantıyı doğru yaptım sanıyorum.Sololarda bile briçteki manyetik daha net ses veriyor.Kullanan varmı aranızda, ne önerirsiniz?

Not:Şu anda emg85'in vidaları yok.Acaba sabitlense değişir mi? İzmir'de hiç bir yerde bulamadım vidalardan.
 
elimde dimarzio breed (dp165-dp166) var ayrıca single olarak da dmarzio v2 bbulunuyor gitarıma takmak istiyorum bunları fakat bendeki manyetiklerle(mightymight) dimarziolar pek benzemiyor dimarzio daki kablo sayısı fazla geliyor potansa nasıl lehimleyeceğimi anlayamadım yardımcı olabilecek varmı??
 
epiphone explorer (maun) için hard&heavy soundu oluşturmak istiyorum neler önerebilirsiniz? aklıma gibson 498t geliyor daha önce bu manyetiği kullanan biri varsa artılarını eksilerini yazabilirmi acaba?
 
Ben kullanıyorum maun bir gitarda hatta. Tok bir sound crisp basları sıkı oldukça tizleri de cıngıl cıngıl Yeterince ortada ve ben burdayım diyen bir manyetik.

Şimdi bir baktımda şu yazdığımdan ben bile zor birşey anladım sen ne anlayacaksın hiç bilmiyorum. Ama diyebileceğim aradığın tarza güzel cevap verebileceği yönünde.

Eksiside high midler pek çıkıntılık yapmıyorlar ama aradığın tarzda bu pek bir eksi sayılmaz ama thrash sounduna kaymak istersen bu manyetik biraz tok kaçabilir.

İyi günler.
 
selamlar,artec pickup kullanan var mı acaba?Çin fender için middle takmayı düşünüyorum,güçlü olduğunu duydum doğrumudur ki?dimarzio area61 neck ile uyumlu olur mu bilen var mı?teşekkürler..
 
teşekkürler me_thus.. anladığım kadarıyla:) : hard n heavyde iyi ancak daha sertleşmek gerekirseuygun değil. emg aktifte olabilir aslında acaba onunla hard&heavy tonu gibsondan başarılı olurmu? bana çok ruhsuz karaktersiz geliyo ancak düzgün bir ton emgninki ne dersin 498t ile aşabilirmiyim bu tonu?
 
Geri
Üst