Gitar Manyetikleri hakkında herşey (Genel)

masterofpuppetsasd ninde dediği gibi burstbucker larda o tona göre çok uygun manyetikler sanırım çıkışı 498t den azcık daha yüksek denemediğim için tonalitesine yorum yapamıyorum ama duyumlar oldukça iyi.

Yani ben thrash sounduna çok gitmez derken direk maun gitarı aldık taktık bi amfiye çıkacak olan sound buna yakındır demek istedim takarsın şöyle detaylı bir eq istediğin istemediğin her tonu alırsın biraz uğraşarak. Ama sonuçta karakter bir tane olur bilirsin herşeyi iyi yapamıyor bu aletler.

Emg bir tane gitar üzerinde gördüm dinledim arkadaş gitardan olduğunu söylesede çok kuru bir tonu vardı bilemiyorum aktif manyetiğe karşıyım ben :D Ama yüksek çıktı gain e daha çabuk girmesi sebebiyle metalci arkadaşlar tarafından tercih edilirde iyi bir preampla onlardan aşağı kalmazsın bu manyetiklede.

Kolay gelsin.
 
teşekkürler yardımlar için düşündüğüm şu anda: ilk planda gibson deniycem ancak alnico mıknatıs ile bas manyağı olursam maun ağaçla:) o halde emg81 e dönüş yapıcam ancak her zaman gibsonları elimde tutmayı seçicem çünkü karakteristiğini seviyorum manyetiklerin.

498t yi denemiştim ancak burstbucker deneme şansım yok şu an ses kayıtlarını arıyorum hemen.
 
manyetik uyumuyla ilgili bir şey soracağım. aslında manyetik uyumu nedir? yani köprüye mid karakterli bir manyetik takıp neck e tiz ağırlıklı takarsak ne değişir. diyelim 10 üstünden köprü: tiz:5 mid: 9 bass:8 neck--> tiz:8 mid: 7 bass:5
değerlendirmesi nasıl olur?
 
Ginoobili,

498T alnico 5'li 15.00 kilo ohma sarılmış (PAFlara göre daha ince tel olan #43 ile) bir manyetiktir. Bulması hem zor hem pahalı bir manyetiktir amerikada sıfırı 100 dolar gibi bildiğim.

Ondan bu özellikleri taşıyan başka manyetiklere yönel derim. Zira bu 498T biraz JBye benzer. 10 küsür sene kullandım, tam olarak nasıl tepki veriri bilemiyorum. Hatta me_thus kardeşimiz bu manyetiği Reeve'den aldıysa zaten elindeki benim manyetiğim oluyor ki bunu bilemiyorum tam olarak. Etrafta başka 498Tlerde var elbette.

Neyse, duncan custom 5 alırsan mesela bayağı iyi bir manyetik edinirsin. Bence 498Tye göre hem daha iyi olabilir hem daha kötü senin gitarının sesine bağlı olarak. 498Tnin içinde bolca mid vardır, ama aynı zamanda JB usulü uppermidlerde bir tümsek te barındırır. Bu biraz uğraşması zor bir şeydir eğer kendine biraz yumuşak tonlar almak istersen. Milletin genelde JBye çok tiz demesinin sebebi de aynen bu. Bu manyetik te dolayısı ile biraz fazla bağırtkan gelebilir sana gitarının sesine bağlı olarak.

Ama şurası kesin, grupta bu manyetiği kullandığında duyulmama veya kendine yer edinememe gibi bir derdin olmaz.

Duncan custom 5 ise aynı özellikleri taşır ama daha nettitr, daha derindir. Sebebi de ortaların o kadar gaz olmaması. Scooped derler ingilizcesi ile yani bass yüksek tiz bol ama orta az. Tonal olarak gazlanmış bir a5 PAF kopyası gibidir.

Burstbucker alma derim, zira ikinci ellerde öteni var ötemeyeni var... Güvendiğin birinden bulacak olursan çok iyi bir PAF klonu kendisi. Ama burstbucker V var burstbucker 2 var. Ama hem 498Tye göre hem de custom 5'e göre çıkışı daha güçsüzdür zira o bir PAF klonu ve bunlar gazlanmış, beefed up PAF kılığında aletler.

Gitarın zaten tiz ondan korkarım dersen o zaman tercihin custom 5 yerine custom custom olması lazım. Aynı manyetik sadece alnico 5 yerine içinde alnico 2 mıknatıs var. Çok süper alettir eğer gitarının doğal sesi tiz ise. Tizliği düzeltmek için bunlara benzeyen başka bir çözüm de dimarzio tone zone. Bu da çok güzel bir manyetik, haberin olsun.

B
 
teşekkürler stratomaster ve me_thus gerçekten fikir edindim. berkay abi arkadaş satmadıysa bi konuşalım daha sonra şu an para yok elimde ama elimdeki bütün manyetikleri verirsem belki takas kabul eder:) etmezse canı sağolsun bir miktar zaman sonra kesin alıcam..
 
:) Sağol abi valla senin Pg ile beraber kardeş kardeş takılıyorlar da onun yerine bi Jazz takacağım sanırım biraz daha tiz lazım bana.

jacob manyetik uyumu iki üç kaç manyetiğin varsa pozisyonlar arasında bunların uyum içinde olmasıdır. Barlo ustamız daha detaylı açıklayabilecek olsada ben elimden geldiğince şöyle örnekleyeyim misal köprüde çalarken bir anda boyuna geçmek istedin uyumsuz ise misal manyetiğin çıkış farkı sebebi ile sesin düşecek yada çok artacaktır. Frekans cevapları da bu manyetikleri kombinasyonlarında kullanırken misal köprü ve boyun humları paralel işte nasıl bağladıysan öyle bu durumlardada misal eğer iki manyetik çok alakasız ise istenmeyen sonuçlar oluşabilir. Detaylı bilemesemde durum böyle gibi.
 
teşekkürler.. bir de manyetikler dış sesleri de iletiyor mu? geçen gitarı direk pc ye girip(triacdan) bir şeyler kaydedeyim dedim. kayıtta kardeşimin ağlaması da çıktı biraz. yoksa tamamen yazıyor muyum.
 
merhabalar arkadaşlar, rg1527 gitar aldım stock manyetikleri gayet yeterli olmasına rağmen , ilerisi için dimarzio istiyorum. 7 telli dimarzio modellerine sitesinden baktım ve sound guide a göre kendime fikir edindim. treble, mid ve bass değelerini göstermişler soundguide da. sadece kağıt üstünden bi seçim yaptım. ama burada kullanan, bilen, deneyenler varsa fikirlerini görüşlerini almak isterim. kağıt üstünde üstünde ise köprüye blaze ,sapada d activator düşündüm. sizler ne dersiniz. bu arada sound guide da treble ın mid den yüksek olmasına özen gösterip böyle bi seçim yaptım.
 
Gitar manyetiği mikrofon tadındada tepki verebilirde ses kaynağına bağlı biraz. Prensip gereği manyetik yakınında hareket oluşturan herşey manyetik tarafından elektrik sinyaline çevrilirde kardeşinin ağlaması bunu nasıl başardı buna bir cevabım yok ama olabilir neden olmasın.
 
ok anladım me thus sağol.
o zaman bir soru daha soruyorum :) bazen gitardan elektrik çarpar ya, mesela ellerim terliyken gitar çalıyosam öbür elimle de kalorifere kapı koluna vs dokunursam. işte bu tellere elektrik nereden kaçıyor? gitar aksamında elektrik kullanan yer sadece manyetikler değil mi. e onlar da tellere ve tellerin birleştiği yerdeki metallere değmiyor. elektrik kaçağı nasıl olyor yani. manyetikten tele elektron mu zıplıyor? teşekkürler.
 
gitarda bütün elektrik ileten maddelerin birbiriyle bağlantısı var(örneğin manyetiklerin topraklaması köprüye bağlıdır.Dolayısıyla bu tellere ve burgulara dahil bağlı olduğunu gösterir.)O elektrik çarpma sorunu sanırım prizin topraklamasından kaynaklı.
 
hmm manyetiğin köprüye topraklandığını bilmiyordum. oraya bağlanınca direk bütün metallere ve ele elektrik iletiliyor dolayısıyla. prizler zaten topraksız yapacak bir şey yok.. sağol.
 
Geri
Üst