Gitar Manyetikleri hakkında herşey (Genel)

memnan demiş ki:
umarım başlığı doğru yerde açmışımdır...
Epiphone les paul um var ve manyetikleri rock yapmaya pek müsait değil, drive da hacimli bir ses almam için gain i fazla açmam gerekiyor bu da en ufak titreşimin sese dönüşmesi ve bastığım nota yanında sürekli fışırtılı sesler almama sebep oluyor. mesela ince mi teline vururken avuç içim kalın minin üstünde sabit olarak dursa bile sürekli bir fışırtı geliyor ve ses çok kirli çıkıyor.
boss ns 2 gibi bir ürün o sesleri keser mi? eğer öyle olacaksa bir tane alıp kullanacağım...
ya da ileriye dönük olarak düşünürsem; dist. da yüksek gainli çalar gibi ses veren fakat tellerdeki ufak dokunuşların - titreşimlerin sesini yansıtmayan bir manyetik var mıdır?istediğim şey dşük gainde bile hacimli temiz ses veren bir manyetik...
görüldüğü üzere bu konuda baya bir bilgisizim mazur görün cahilliğimi
yardımcı olursanız sevinirim...

Üzerinde gelen stok manyetikler hum cancelling değildir, ve sen de büyük ihtimalle çalarken elin diğer tellere çok değiyordur. Bu ikisi biraraya gelince olanlar olur.

Öncelikle iyi bir manyetik seçmelisin. Seymour Duncan olur, DiMarzio olur, Lace Sensor olur, olur da olur, marka olsun yeter. Sonra da NS gibi bir gürültü kesici kullanırsan en azından çalmadığın zaman gitar susar.
 
hum canceling in ne olduğunu da öğrendim sayende teşekkür ederim, tabiki marka bir manyetik alacağım fakat ben manyetikleri sitelerden incelerken hangi özelliklerine bakarak bana en faydalı olanı bulabilim, yoksa marka olanlarım hepsi mi öyledir. Mesela APH-1 Alnico II Pro ya da gibson classic 57 manyetiği almayı düşünüyordum.
 
Alnico bir materyaldir ve manyetiklerin içinde magnet olarak kullanılan iki üç malzemeden biridir, manyetik ses lerine etki eder, değişik ton için değşik malzeme kullanılır.

Sen hangi tarz müzik çalacaksan onu söyle ona göre karar verelim. Gitarın ağacı da önemli.

Örnek: Ben bugunlerde çok fazla DiMarzio manyetiklere taktım, çünkü renkli manyetik yapıyorlar siparişle. Onların sitesin de çok detaylı seçim yaptıran bir arama motoru var.

www.dimarzio.com dan gitarın cinsi modeli, tarzına göre single ya da humbucker seçtiren bir bölüm var. Oradan aradığını bulabilirsin. Diğer manyetik firmaları da aynı bilgileri veriyorlar. Bir bak derim.
 
gitarım epiphone les paul standard , gövde maun
clean de istediğim ses şöyle : neck te blues a yakın bir ton alabilmek istiyorum, mesela kalın mi de bir slide yapınca bas gitardaki gibi çok tok ve yuvarlak bir ton gelir . biraz daha açayım, kalın telli single coilli fender strattaki ton, ya da compressor pedalı kullanırken attack ı arttırınca çıkan ses, yuvarlak ve hacimli... resmen boing boing yani :) gnr- don't cry ın başındaki arpej ya da gary moore - midnight blues daki clean. yani resmen blues tanu istiyorum .
drive olarak da küçük titreşimleri sese dönüştürmeyecek hum cancel özellikli ve hacimli ses veren birşey arıyorum, fakat düşük gainlerde bile bana hacimli bir ses verebilmeli ( çok şey istiyorum galiba) . mesela joe satriani - cool# 9 2006 performansındakigibi, joe avucunun bir kısmını bazen alt tellerde çalarken bas telelrin üstüne koyuyor ama o tellerin sesi çıkmıyor ve dahi ses hacimli çıkıyor.
dist. da istediğim şey gnr - gary moore- joe satrianinin cool#9 o tarz drive sesini alabileceğim, telleri susturduğumda penayla çakkada çukkada sesleri duyabileceğim bir bridge manyetiğidir.
not: manyetikleri alınca coil tap özelliğini kullanabileceğim bir şekilde bağlatacağım...

yardımcı olan ve olacak arkadaşlara çok ama çok teşekkür ederim...
 
istediğim tonları daha iyi anlatabilmek için şöyle bir örnek verim,
mesela mor ve ötesi- Masumiyetin Ziyan Olmaz albümündeki araf ve 2012 adlı şarkılarının başındaki clean onu, slash manyetiklerinden öyle bir ses çıkar mı?
 
Artec HXBB ile trash yapılır mı ?Sesi boğar mı ? Çamur mu çıkarır sesi?
Gitarın stok manyetiği dandikti, birkaç ay önce değiştirdim Artec le ama pek farketmedi.
Habire ekipmanlara kabahat buluyorum manyetikten olabilir mi
Elimden 2 tane prosesör 2 amfi geçti son olarak vamp 2 aldım, bu kadar ekipmanda istediğim sesi alamadıysam sizce S. D. tb4 mü takmalıyım köprüye
Manyetiğin küçük ses sistemlerinde ve prosesörlerde sesi çok değiştirmediğini iyi manyetiğin ancak büyük ses sistemlerinde farkının anlaşılabileceğini okumuştum forumlarda bu nedenle manyetiği gözardı edip prosesöre yöneldim ama istediğim sonucu alamadım. Yazdıklarımla ilgili değerli yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar...
 
Herkese selam

Kafama takılan bir soru var bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Bir manyetik seti var elimde gibson sg den çıkma diyor satıcı ama bunun doğru olup olmadığı konusunda şüphelerim var nasıl anlayabilirim gitara takmadan ? Benim bildiğim arkasında gibson logosu oluyor ama bunda yok..
 
merhaba arkdaşlar.. bi sorunum var yardımcı olursanız sevinicem..
bir gitar projem var aklım karıştı biraz...
gitarın gövdesi basswood ve FR mevcut.
aklımdaki manyetikler şöyle
köprü :x2n,dsonic,tonezone
sap : paf pro,air norton,sh1 ve sh2

şöyle anlatıyım mesela kafamdaki ton için evo serisi çok yumuşak geliyo sert ama sololardada yardırması lazım.. anlamışsınızdır.. bekliyorum fikirlerinizi
 
arkadaşlar elimde rg350m ve gibson 490t ve 490r manyetikler var.ben bu manyetiklei takmak istiyorum fakat bu manyetiklern şemasını göremedim hep varda onların hepside gibsonlara gör 4potanslı.ben 1 ton 1 volume ve 5 yollu siviç e uygun bir şema arıyorum
 
Arkadaşlar ibanez s gitarım var ve üzerinde DiMarzio PAFJoe ve MOJoe Joe Satriani Signature manyetikler var. Gayet güzel manyetikler fakat ben daha
heavy tonlar istiyorum. Joe manyetikler medium power. Heavy tonlarda önerebileceğiniz manyetik varmı ?

Heavy tonların yanısıra clean tonlarda tatmin edici olmasını istiyorum.

Tavsiyelerini bekliyorum ;)
 
cultraslan demiş ki:
hocam 81 85 emg manyetiklerim var ... bu manyetiklere hangi tel daha çok gider ve manyetikle tel arasındaki uzaklık nasıl olmalı veya hangisi daha yakın uzak olmalı ??..

Manyetikle pek tel kalınlığının alakası yok eğer standart tuning kullanıyorsan ve sabit köprülü gitarın varsa 0.10 , dgcfad akordluysa en az 0.11 fender strat tipi bir gitar kullanıyorsan 0.9 yada zevkine göre gene 0.10 takabilirsin bu tamamen senin rahatlığına kalmış ayrıca markadan markaya üzerindeki kaplamalardan ötürü manyetiğine verdiği tepkiler farklı olabilir bunu ancak deneyerek görebilirsin.

Bunun dışında uzaklık konusuna gelince eline bir yıldız tornavida alarak manyetik yüksekliğini ayarlayarak gene kendine en uygun tonu bulabilirsin. fakat şöyle genel geçer bir olay vardı manyetiği aşağı gömdükçe yani tellerden uzaklaştırdıkça sustain artar fakat parlaklık az da olsa kaybolur.
 
benim gitarın köprüsünde emg 85 var.. onu sapa geçircem.. köprüye ne alsam diyorum.. emg 81 demeyin sakın.. sevmiyorum ona alerjim var.. köprüdeki manyetik emg 85 e uyum göstermeli.. sağlam harmonic parlak ritm ve solo tonları olmalı.. aklımda x2n var.. aslında tonezone da var da tonezone emg 85 e biraz soft kaçar.. sizde önerilerinizi yazarsanız sevinirim
 
Aktif pasif koordinasyonu her zaman güzel sonuçlar vermeyebiliyor. Emg 85 köprüde hoşuna gittiyse emg89 alabilirsin. Alet emg 85 + emg sa olarak çalışıyor. Push pull yani. Split edilebiliyor. Yada köprü için duncanın aktif blackoutlarını deneyebilirsin. Parlaklık arıyorsan oldukça mantıklı bir seçim olur.
 
Geri
Üst