Gitar Manyetikleri hakkında herşey (Genel)

hellraiser94 demiş ki:
Gitarımda Emg manyetik var (aktif). Bunun yerine bill lawrence l500xl takabilirimiyim. Takarsam nasıl takabilirim.

telleri sök manyetik çerçevelerini sök, arka kapağı sök, manyetiklerden gelen kabloları renginden bul, kabloların switchdeki lehimlerini erit. manyetikler söküldü.

takacağın manyetiklerin kablolarını delikten geçirip switch in oraya çek, internetten manyetiğin şemasını bulup switchin üzerindeki (1-2-3-4-5) yerine ve potansa lehimle, dene çalışıyormu. çalışıyorsa çerçevelerle birlikte tak kullan.

yalnız senin potansların 25k aktif devre, jack girişide aynı şekil onlarında değişmesi lazım ( l500xl pasif değilmi ?) pil devresi iptal olacak.

bence sen en iyisi bu manyetik mod işinden vazgeç, emg fena manyetik değildir idare et gitsin :)
 
beyler ibanez rg370 im var, metal/ hard rock tarzım, manyetik tavsiyelerinizi bekliyorum bridge için, aklımda tone zone veya tb4 var
 
slm arkadaşlar,

manyetiğin çıkış gücü yükseldikçe örn. dimarzio evo yada seymour duncan sh 4 jb, dip gürültüsü yapma olayı artarmı? vintage manyetiklerde dahamı az dip gürültüsü yapar ?

bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim
 
Seymour duncan slsd kullanan varsa yorumlarini alabilir miyim?Koprude denemek istiyorum drivelari biraz sertlestirmek ve harmonikleri guclendirmek adina iyi bir secim olur mu?Dip gurultusune etkisini de merak ediyorum.Ankara icinde satan veya buraya kargolayan yerler neresidir ve fiyat nedir?
 
arkadaşlar bende bir washburn mg-24 ve behringer v-ampire lx110 var.gaini fullesem ve en sert tona getirsem bile istediğim bir distortion alamıyorum.bu benim amfimden mi kaynaklanıyor yoksa gitarın manyetiklerinden mi.köprü manyetiğini bir emg 85 taksam işimi görür mü.şimdiden teşekkürler...
 
Manyetikler fabrika çıkışı ise ondan kaynaklanma ihtimali yüksek. Yüksek çıkışlı bir manyetik seni görür. EMGler iyidir tabi ama onlar çok naturel geliyor bana. Özel bir ton arıyorsan dimarzionun internet sitesinden manyetik seçimi için bölümü var oradan aradığını sana gösteren bir interaktif bölüm var bakabilirsin.
 
Ibanez Rg370B için manyetik önerebilir misiniz ? Genel olarak thrash&death çalıyorum. Kısacası biraz sert müzik çalacağım. Hangi manyetik daha tatminkar olur ?
 
kore rg lerde powersound diye ibanezin kendi manyetikeleri var iş görür bence hiç değiştirme oraya vereceğin parayla istediğin sound a uygun pedal processör amfi filan al.
 
botturgec demiş ki:
Ibanez Rg370B için manyetik önerebilir misiniz ? Genel olarak thrash&death çalıyorum. Kısacası biraz sert müzik çalacağım. Hangi manyetik daha tatminkar olur ?

RG serisi gitarlar bildiğim basswood olur. EMGler harika gider. Şahsen RG09 umda 81R ve 89TW kullanıyorum.
 
Atalay kardeşim gitarın çok hoşuma gitti gerçekten güzelmiş. Bende EMG yapıcağım :) teşekkürler bilgin için!
 
R: reverse (sanki manyetiği 180 derece çevirip takmışsın gibi kablo bağlantısı vardır.
TW: dual modlu manyetik ve frekanslara tepkis 89a göre farklıdır. Twin Wired olduğunu sanıyorum (dual mod olduğu için single ve humbucker seçimli) sonuçta 81R ve 89TW önceki 81 ve 89 lara göre farklı ton verir.

81 ve 89 lara da pushpull pot takıp single humbucker yapılıyor ancak TW ler direkt öyle yapıldığı için kendi kutusundan PPP çıkıyor ve lehim gerektirmeden slotları takarak bağlantı yapıyorsunuz. Ben RG09uma her iki manyetiğie de PPP taktım bolca alternatif ses elde ediyorum.
 
merhabalar arkadaşlar. aranıza yeni katıldım. bu mesajim hem bir selam içersin hem de sorunumu dile getireyim istedim : )

şimdi elimde 97 model, kore yapımı bir squier stratocaster var. Behringer v-amp 2 ile gayet güzel anlaşiyorlar. bluesman 59 amfi kullanan birisi olarak, hemen hemen bire bir aynı clean tonlar aldığımı söyleyebilirim.

Sorunum ise: Tellere tek tek vurduğumda o "twang" diye tabir edilen ton u almama rağmen B ve alt E tellerinde o tını dan uzak gayet sönük bir soun aliyorum.

Saddle lari biraz alçalttım, ayriyeten manyetiklerin alt kısmını da biraz üste çektim. ama buna rağmen sound da pek bir farklılık olmadı.

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
 
Büyük ihtimalle stok manyetiklerden ve tüplü amfi olmamasından kaynaklanıyor. Öncelikle noisless bir strat manyetik seti çok işine yarayabilir. Şahsen Dimarzio SH2 ve SH serisinden bir model bakman da iyi bir seçim olur.

Yani asıl konu bence manyetiklerde. Bir de kaç numara tel var bilmiyorum ama 10 dan aşağı kullanma derim. Curt Mangan takım tellere bir bak. Olmadı Elixir de işe yarar. Olmadı DR de süperdir ancak manyetik ve gitar ağacı çok önemli. Tabi ki bir squier ile fender-suhr gitarlar arasında fark olacaktır. Amfi kalitesi de sonradan devreye giriyor. Amfinde presence ile de oyna.
 
çok teşekkürler atalay. o seti biliyorum. aslında ben de değiştirmeyi düşünüyordum manyetikleri ama sanırım üzerindeki manyetikler alnico. evet fender ve squier arasında bayaği bir fark olur ama bu gitarin işciliği gerçekten güzel (ayriyeten solaktır kendisi)

amfi de kullanmıyorum direkt pc girişi ona rağmen çok güzel tını veriyor. da işte alt iki telde bu problemi vermesi kafamı kariştirdi.

muhtemelen telden olabilir. çünkü sahibinden.com üzerinden 10 paketini 30 liraya aldım programlar için. malum çok tel değiştiriliyor. elixir zaten genelde kullandiğim tel takımı. bu arada teller 09. teşekkür ederim muhtemelen tel problemi ile karşı karşıyayız. :)
 
Geri
Üst